Συνελήφθη στη Θεσπρωτία αλλοδαπός για

μεταφορά  παράτυπων μεταναστών

Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (20-04-2023) σε παραμεθόρια περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος να οδηγεί αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε (4) αλλοδαπούς, που στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος τούς είχε παραλάβει από περιοχή της Ηπείρου έναντι χρηματικής αμοιβής 100 ευρώ έκαστος, προκειμένου να τους μεταφέρει πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, ώστε από εκεί να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.

Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ ο συλληφθείς αλλοδαπός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

 

Συνελήφθη στη Θεσπρωτία ημεδαπός για προώθηση στο εσωτερικό της χώρας παράτυπου μετανάστη

Συνελήφθη την Τρίτη (18-04-2023) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, βρέθηκε να επιβαίνει ως συνοδηγός αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι κατόπιν τηλεφωνικής προσυνεννόησής τους, ο οδηγός είχε παραλάβει τον αλλοδαπό από περιοχή πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, μέσω των οποίων είχε εισέλθει νωρίτερα εκείνος στην ελληνική επικράτεια, προκειμένου στη συνέχεια να τον προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας.

Το παραπάνω αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ημεδαπού, κατασχέθηκε, καθώς και χρηματικό ποσό 2.600 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

 

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από πρατήριο υγρών καυσίμων στα Ιωάννινα

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση 7 ημεδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 2 στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της κλοπής, σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων υπόθεση κλοπής, που έλαβε χώρα αργά το βράδυ της 16-04-2023 στα Ιωάννινα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν συνολικά 7 ημεδαποί, που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, σωματικής βλάβης και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι, προφασιζόμενοι τους πελάτες, μετέβησαν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου οι 5 από αυτούς σκόπιμα διαπληκτίστηκαν με υπάλληλο για να τον απασχολήσουν, προκαλώντας σε αυτόν σωματικές βλάβες καθώς και φθορές στο κατάστημα, ενώ ταυτόχρονα οι άλλοι δύο συνεργοί τους αφαίρεσαν προϊόντα αξίας 50 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλων των εμπλεκόμενων, ενώ τα δύο άτομα που είχαν προβεί στην κλοπή των προϊόντων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν προχθές (17-04-2023) το απόγευμα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

 

Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι ημεδαποί στην Πρέβεζα, που προξένησαν πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων

Συνελήφθησαν επιπλέον τρία ακόμη άτομα, για παραμέληση της εποπτείας τους

Συνελήφθησαν την Τρίτη (18-04-2023) το βράδυ στην Πρέβεζα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας τρεις ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε σακίδιο που περιείχε -5- φιάλες βουτανίου (γκαζάκια), πακέτο προσανάμματα, μπουκάλι οινόπνευμα και  αναπτήρα.

Από την έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας, διαπιστώθηκε ότι λίγο νωρίτερα σε κεντρικό σημείο στην πόλη της Πρέβεζας, οι ανήλικοι είχαν προξενήσει φωτιά σε κάδο απορριμμάτων με γκαζάκι.

Επιπρόσθετα, για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, γονείς των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.


  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου