Απολογία Παπακωνσταντίνου: Το ΠΑΣΟΚ με πέταξε στα σκυλιά

Απολογία Παπακωνσταντίνου: Το ΠΑΣΟΚ με πέταξε στα σκυλιά


Υποστηρίζοντας για άλλη μια φορά την αθωότητα του ο Γ. Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε απολογούμενος στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ότι το κόμμα του "τον πέταξε στα σκυλιά", αφήνοντας αιχμές κατά του Ε. Βενιζέλου.

«Δεν έχω κάνει καμία νόθευση, η ιστορία είναι στημένη, αλλά δεν ξέρω από ποιον», είπε ο πρώην υπουργός στο κλείσιμο της απολογίας του και έκανε ευθεία επίθεση στον Βαγγέλη Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι "και ο ίδιος ο πρόεδρος, σε άλλες σκαστές περιπτώσεις διαφθοράς, εμφανιζόταν στη Βουλή τις υπερασπιζόταν".

"Το κόμμα μου", είπε χαρακτηριστικά, «με πέταξε στα σκυλιά». Πρόσθεσε πως στο στόχαστρο ήταν δύο άτομα: ο ίδιος και ο Βενιζέλος. Με τη διαφορά, πως εκείνος μετά την εκλογή του, είχε γυρίσει πλέον στο σπίτι του, ενώ ο Βενιζέλος στήριζε την τρικομματική κυβέρνηση ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η απολογία Παπακωνσταντίνου:

"Θα απολογηθώ όρθιος. Είμαι απολύτως αθώος και αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία.
Την άνοιξη του 2010 με επισκέφθηκε ο πρέσβης κ. Μπίκας , η χώρα ηταν σε δύσκολη κατάσταση, δεχόμαστε επιθέσεις από κερδοσκόπους και έχουμε υπογράψει το πρώτο μνημόνιο με ένα δάνειο 110 εκατομμυρίων.

Η ΕΥΠ προσπαθεί να συνδράμει με όποιο τρόπο. Π.χ φήμη υπήρξε από Λονδίνο ότι θα κλείσουν οι τράπεζες και ο κ.Μπίκας με συνδράμει με πληροφορίες. Ο ομόλογός του λοιπόν τον ενημέρωσε από τη Γαλλία για πληροφορίες σχετικά με Έλληνες φορολογούμενους. Του είπε ο ομόλογος πως ο ΥΠ.ΟΙΚ Γαλλίας τα κατέχει τα στοιχεία και τα δυο υπουργεία των δυο χωρών να επικοινωνήσουν.

Με είχε ενημερώσει τότε μάλιστα ο κ. Γεωργακόπουλος, γ.γ Εσόδων, πως κυκλοφορεί μια λίστα και κάποιος θέλει χρήματα για να τη δώσει. Σε Eurogroup του καλοκαιριού πιάνω την Κριστίν Λαγκάρντ και της μεταφέρω τη συζήτηση με τον κ. Μπίκα.

Εκείνη επιφυλάσσεται και τον Ιούλιο στο επόμενο Eurogroup απαντά θετικά αλλά αυτά τα στοιχεία είναι κλεμμένα και δεν πρέπει να πείτε οτι τα πήρατε από μας και δε θα γίνει επίσημη χρήση.

Μου έδωσε το όνομα Γάλλου αξιωματούχου να επικοινωνήσουμε. Καλώ τον κ. Πλασκοβίτη, γενικό γραμματέα του υπουργείου και μερικούς μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβρη, εξελίχθηκε.

Στις 16 Σεπτέμβρη σε διμερείς συναντήσεις στο Παρίσι, ο κ. Χαλαστάνης, πρέσβης στη Γαλλία, ενημερώνεται από εμένα να παραλάβει γρήγορα και εμπιστευτικά τη λίστα και να μου τη στείλει.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, με ενημερώνει η κ. Χατζή, η διευθύντρια του γραφείου μου, ότι ήρθε ένας φάκελος. Εκείνο το βράδυ, παρακάλεσα τη σύζυγό μου να έρθει για να φάμε στο κέντρο. Εχω πολλή δουλειά και επιστρέφω στο γραφείο. Ηταν ένα cd χωρίς διακριτικά, όχι δηλαδή Γαλλική Δημοκρατία, με μια συνοδευτική επιστολή από αξιωματούχο του γαλλικού ΥΠ.ΟΙΚ.

Ελεγε, θα βρείτε συνημμένο ένα CD που μας ζητήσατε. Ούτε Ελβετία, ούτε λίστα κλπ, τίποτα από αυτά. Το βάζω στον υπολογιστή χωρίς να ξέρω τι έχω παραλάβει. Ανοίγω στην τύχη και βλέπω λίστα με ονόματα και ποσά. Στην τύχη, επαναλαμβάνω. Διαπιστώνω πως δεν ξέρω τι να κάνω. Το βάζω στο συρτάρι μου και φεύγω για Βρυξέλες. Μετά έφυγα για ΗΠΑ.

Είχα τα εξής στοιχεία: Έχω στα χέρια μου κάποια στοιχεία τα οποία- κατά τη Λαγκάρντ- είναι παράνομα. Ξέρω άρα πως πρέπει να κρατηθούν απόρρητα. Δεν θέλω να διαταράξω τη σχέση μας με τη μοναδική χώρα που μας βοηθάει γύρω από το τράπεζι του Eurogroup. Δε θέλω να διαταράξω την σχέση εμπιστοσύνης.

Δεύτερον, προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι εκείνη την περίοδο η φοροδιαφυγή. Γνωρίζω όμως πως για την Ελβετία το θέμα αυτό είναι θέμα εθνικής υπόστασης όταν συζητάμε για συμφωνία ανταλλαγής στοιχείων.

Επίσης γνωρίζω πως το ΣΔΟΕ έχει παθογένειες και κρούσματα διαφθοράς. Φοβάμαι λοιπόν, πως αν δώσω όλη τη λίστα στο ΣΔΟΕ τότε μπορεί σε δυο μέρες να δω πηχιαίους τίτλους «Η Ελλάς έχει λίστα φοροφυγάδων», κλπ. Αποφασίζω λοιπόν να δώσω ένα δείγμα στον επικεφαλής στο ΣΔΟΕ.

Πριν όμως, πρέπει να δω τι ακριβώς έχω. Ζητώ λοιπόν από τον κ. Αγγελόπουλο να υπολογίσει το ποσό και να μου βγάλει τα 20 ονόματα με τις μεγάλες κρατήσεις. Επανέρχεται λοιπόν μετά απο λίγες ημέρες και αφήνει στο γραφείο ένα CD και μια λίστα με 20 ονόματα. Μου λέει, περίπου δύο δις είναι και παραπάνω από τα μισά είναι μηδενικά.

Τέλος Νοεμβρίου καλώ τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ , Ι. Καπελέρη και του λεω έχω μια λίστα με κάθε εμπιστευτικότητα, μην διαρρεύσει τίποτα και του λέω δες αν υπάρχουν. Π.χ υπήρχε μια κυρία με 500 εκατομμύρια. Υπάρχει αυτή;

Μια βδομάδα μετά μου έρχεται και μου λέει από πρώτη άποψη δεν τα δικαιολογούν. Ωραία του λέω, συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις με κάθε μυστικότητα, μην διαρρεύσει τίποτα. Θεωρώ αυτονόητο ότι ο αρμόδιος θα συνεχίσει να κάνει τους ελέγχους".

http://www.avgi.gr

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου