Τα  Εγκαίνια Κοινωνικού παντοπωλείου (Ζητιανιάς) & συσσιτίου ετελέσθησαν...Ζήτω η πεινασμένη δημο-λοικρατίααααα.!!

Τρέξτε χριστιανοί...Το συσσίτιο άνοιξε.Σήμερα έχει φασ`λάδα το μενού.Αύριο πληγούρι...μεθαύριο σηλίμπια με τραχανά,και παραμεθαύριο νερόφιδα ψητά για όσους δεν πρόλαβαν τα προηγούμενα συσσίτια.Δεν ξέρω φίλες και φίλοι τι άλλο να πώ ή να γράψω.Το μόνο που ξέρω είναι πώς ήμουν νιός και τότε μας έβαζαν να πιούμε γάλα σκόνη στο συσσίτιο αφού προηγουμένως μας έδιναν και μια κόκκινη βιταμίνη για να στανιάρουμε.Η διαφορά είναι πως τότε ήταν το έτος 1967.Και βέβαια το βλέπαμε όλοι φυσιολογικό που μας έδιναν το πρωί πρίν ξεκινήσει το σχολείο μια κούπα γάλα και μια γαλέτα με μυρωδιά μαρμελάδας επάνω.Τότε πεινούσαμε όλοι μας ομαδικά...Βρέ αθεόφοβοι,καρεκλοκέντευροι της κεντρικής εξουσίας των Αθηνών...το έχετε καμάρι που οι Περιφέρειες και οι Δήμοι αναγκάζονται να βγούν και επίσημα στη ζητιανιά για να κρατήσουν τους δημότες τους ζωντανούς από την πείνα;Βρε λαμόγια του κερατά δεν ντρέπεστε έστω και μια σταλιά που έν έτη 2018 καταφέρατε να γυρίσετε πενήντα χρόνια πίσω την γενική εικόνα του βιοτικού επίπεδου του Έλληνα;Βρέ σαλαμάγκουρες νομίζετε πώς με δυό χαμόγελα και άλλα δυό γλυκόλογα θα χορτάσουν τα πεινασμένα στομάχια των καταληστευμένων συνταξιούχων της επαρχίας και όχι μόνο...! Έχετε την εντύπωση πώς θα χρυσόσετε το χάπι της πείνας με λίγο σπορέλαιο κακής ποιότητας;Ξέρω πώς όσα και να γράψω όσα και να πώ δεν ιδρώνει το αυτί σας.Όμως θα έρθει και η τιμωρία σας και δεν θα είναι αργά.Και βέβαια αυτό πιάνει και τους 300 της βουλής...δεν εξαιρείται απολύτως κανένας.Ωστόσο συντοπίτες κρατάτε γερά...περάσαμε πολλά και αντέξαμε.Μπόρα είναι και θα περάσει....Να είσαστε σίγουροι γι`αυτό.Απλά κάθε φορά φίλη και φίλε συντοπίτη που θα γκρεμίζεις μέρος της αξιοπρέπειάς σου πηγαίνοντας δειλά-δειλά πρός την πόρτα του κοινωνικού όπως το βαφτίσανε συσσιτίου να χαράζεις με ανεξίτυλο την στιγμή αυτή μέσα στην μνήμη σου.Να μην σβήσει ποτέ μα ποτέ...Ακόμη κι όταν θα σου ρίξουν μισό ξεροκόματο σαν το παρατημένο παλιόσκυλο όταν πλησιάσουν οι μέρες των εκλογών.Και τότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις...Να γράψεις για μια φορά ακόμη μετά από χρόνια την τωρινή όμως Ιστορία του Έθνους.Τότε να είσαστε σίγουροι θα ιδρώσει όχι μόνο το αυτί τους αλλά και ο πισινός τους...

Αναγκάζεται να Γράφει: Ο Χάρης Καψάλης

 

Αναλυτικά το άρθρο

Δύο σημαντικές δομές εγκαινίασε χθες ο Δήμος Πωγωνίου θέτοντας έτσι σε επίσημη λειτουργία το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο. Πρόκειται για δομές που εξυπηρετούν συνολικά 240 δημότες, παρέχοντάς τους ουσιαστική βοήθεια στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σιούτης που αναφέρθηκε στο ιστορικό δημιουργίας των δομών τονίζοντας την πάγια εντολή του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κων/νου Καψάλη να μην στερείται κανένας δημότης τα απλά και καθημερινά αγαθά. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Μέσα από το κοινωνικό παντοπωλείο και το συσσίτιο θα εξυπηρετούνται όσοι δημότες έχουν ανάγκη. Βασικό μέλημά μας είναι η διαφανής και αξιοκρατική διαδικασία αξιολόγησης όλων των αιτημάτων, ακολουθώντας τη σαφή εντολή του Δημάρχου» σημείωσε ο κ. Σιούτης.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των κοινωνικών δομών στην εποχή της οικονομικής κρίσης σημειώνοντας ότι ο Δήμος Πωγωνίου έχει απλώσει ένα μεγάλο δίχτυ κοινωνικής πολιτικής. «Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας με στόχο να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των δημοτών μας. Οφείλω να επισημάνω τις δυσκολίες αυτού του εγχειρήματος, ιδιαίτερα του συσσιτίου, δεδομένου του μεγέθους του Δήμου και των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και διασφαλίσαμε τη σταθερή τροφοδοσία 120 δημοτών μας. Σήμερα στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ευαισθησίας. Για τη δημοτική αρχή, η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αδιαπραγμάτευτη αρχή. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε την αλυσίδα συμπαράστασης θέτοντας συγχρόνως βάσεις για αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας» υπογράμμισε.

Η εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ηπείρου και εντεταλμένη Π.Σ. σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής συνοχής κ. Γιούλα Μητροκώστα δήλωσε: «Οι δομές καταδεικνύουν το αλληλέγγυο πρόσωπο του Δήμου Πωγωνίου και η Περιφέρεια Ηπείρου είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια συμπαράστασης και στήριξης των κοινωνικά αδύναμων συνανθρώπων μας».

Ο εντεταλμένος Π.Σ. και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού κ. Γιάννης Καραμπίνας ευχήθηκε τέτοιου είδους δομές να καταστούν σύντομα μη απαραίτητες σημειώνοντας πως: «Ο εθελοντισμός είναι βίωμα και μόνο η αγάπη μπορεί να μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από την κρίση».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Τόπουλος συνεχάρη το Δήμο Πωγωνίου για τη δημιουργία και λειτουργία των δομών χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή μέρα ως μέρα ικανοποίησης. «Τέτοιες στιγμές οφείλει και η αντιπολίτευση να συγχαρεί τη δημοτική αρχή για την κοινωνική δράση του Δήμου Πωγωνίου. Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση ήταν βασικές αρχές των προγόνων μας και δηλώνουμε κι εμείς συμπαραστάτες σε αυτό το δύσκολο έργο» κατέληξε.

Οι δύο δομές υλοποιήθηκαν σε σύμπραξη του Δήμου Πωγωνίου με το Φορέα Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.»).

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Δ/ντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ιωάννης Νικόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Γκόγκος, οι αντιδήμαρχοι κ. Γαλίτσης Νίκος και Κουκουλάρης Στέλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βίλλης Αριστοτέλης, Γιούνης Αναστάσιος, Μάτσιας Βασίλειος και Μποτίνης Γρηγόρης, και οι πρόεδροι των Τ.Κ. Καλπακίου και Κτισμάτων κ.κ. Καραμπάς Δημήτριος και Τσιάβος Παύλος αντίστοιχα.

 

 

                  


  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου