Ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκινάει από αύριο τη διανομή αρχικά 100 τόνων φρούτων στα παιδιά όλων των σχολείων


Ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκινάει από αύριο τη διανομή φρούτων σε όλα τα παιδιά, όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Εξασφαλίζοντας αρχικά μια μεγάλη ποσότητα 100 τόνων ροδάκινου, θα διατεθεί από αύριο και μέχρι την Παρασκευή από ένα τελάρο σε περίπου 20.000 παιδιά. Δηλαδή σε όλα τα παιδιά των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Παράλληλα σημαντικές ποσότητες θα διατεθούν από το Δήμο στα ιδρύματα, καθώς και στα συσσίτια των εκκλησιών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκινάει ο Δήμος Ιωαννιτών στα σχολεία αρχικά με τη διανομή ροδάκινου, ενώ θα συνεχιστεί και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και με άλλα εποχιακά φρούτα.

Επίσης μέσω των κοινωνικών του υπηρεσιών, ο Δήμος Ιωαννιτών προχωράει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον ποσότητες φρούτων που θα προωθηθούν τις επόμενες ημέρες σε όλους τους Δήμους της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων για να διατεθούν στα σχολεία και των υπολοίπων Δήμων, αλλά και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.   

«Ο Δήμος Ιωαννιτών – όπως έχουμε πει πολλές φορές και το έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα – αξιοποιεί κάθε δυνατότητα, κάθε πρόγραμμα που υπάρχει, για να στηρίξει τους συμπολίτες μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Όχι μόνο τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, αλλά τα παιδιά και την οικογένεια», τόνισε σε δηλώσεις του  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Παντελής Κολόκας.

«Είναι σημαντικό και θέλω να το επισημάνω, ότι ως Δημοτική Αρχή έχουμε τη βούληση να το κάνουμε αλλά ταυτόχρονα έχουμε και την κατάλληλη οργάνωση για να το υλοποιούμε κάθε φορά», όπως είπε ο κ. Κολόκας, αναφερόμενος στην άψογη λειτουργία των δομών του κοινωνικού τομέα του Δήμου.

Ποιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος, «τόσο ο ΟΚΠΑΠΑ με τον συνάδελφο Φίλιππο Τσουμάνη, όσο και η Κοινωνική Υπηρεσία με την διευθύντρια  κ. Ζηκίδου, κινούνται γρήγορα και αποτελεσματικά», ενώ για την περίπτωση της διανομής φρούτων στα σχολεία, «ο τομέας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον κ. Τσαμπαλά και της δευτεροβάθμιας με την κ. Τσίλη, κινήθηκαν ταχύτατα και οργάνωσαν μέσα σε μία μέρα το πώς θα φτάσουν τα φρούτα σε κάθε σχολείο».

Παράλληλα ο κ. Κολόκας υπογράμμισε και την παράμετρο που  έχει να κάνει με τη στήριξη των ελλήνων παραγωγών, καθώς η Ε.Ε. δίνει μια ενίσχυση στους έλληνες αγρότες όταν τα προϊόντα τους φθάνουν σε  κοινωνικές ομάδες. «Είναι σημαντική η στήριξη στον πρωτογενή τομέα, όταν ως Δήμος μπορούμε να  οργανώσουμε να φτάσουν τα φρούτα στα παιδιά αντί να καταλήγουν στις χωματερές», όπως σημείωσε.

Από την πλευρά της η διευθύντρια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, Ρόη Ζηκίδου, εξέφρασε την ικανοποίηση της, γιατί –όπως είπε- «ο Δήμος Ιωαννιτών είναι από τους πρώτους Δήμους της Ελλάδας που πετυχαίνει κάθε φορά να υλοποιεί προγράμματα που στηρίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και των ιδρυμάτων».

Αναφερόμενη στα διαδικαστικά της διανομής, η κ. Ζηκίδου εξήγησε ότι από αύριο το πρωί και μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι θα διατεθούν και οι 100 τόνοι ροδάκινου. Έχουν εξασφαλιστεί φορτηγά ψυγεία για όλο το τριήμερο, ώστε τα ευπαθή φρούτα να είναι ασφαλή και τα οποία θα σταθμεύσουν στο Πανηπειρωτικό στάδιο. Από εκεί οι πρόεδροι των δύο σχολικών επιτροπών του Δήμου, ο κ. Τσαμπαλάς και η κ. Τσίλη έχουν οργανώσει με τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα τη διανομή τους σε όλα τα σχολεία, από αύριο και μέχρι την Παρασκευή. 


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου