Banner Πανω
 
 
 

Ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκινάει από αύριο τη διανομή αρχικά 100 τόνων φρούτων στα παιδιά όλων των σχολείων


Ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκινάει από αύριο τη διανομή φρούτων σε όλα τα παιδιά, όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Εξασφαλίζοντας αρχικά μια μεγάλη ποσότητα 100 τόνων ροδάκινου, θα διατεθεί από αύριο και μέχρι την Παρασκευή από ένα τελάρο σε περίπου 20.000 παιδιά. Δηλαδή σε όλα τα παιδιά των παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Παράλληλα σημαντικές ποσότητες θα διατεθούν από το Δήμο στα ιδρύματα, καθώς και στα συσσίτια των εκκλησιών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκινάει ο Δήμος Ιωαννιτών στα σχολεία αρχικά με τη διανομή ροδάκινου, ενώ θα συνεχιστεί και καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και με άλλα εποχιακά φρούτα.

Επίσης μέσω των κοινωνικών του υπηρεσιών, ο Δήμος Ιωαννιτών προχωράει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον ποσότητες φρούτων που θα προωθηθούν τις επόμενες ημέρες σε όλους τους Δήμους της περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων για να διατεθούν στα σχολεία και των υπολοίπων Δήμων, αλλά και σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.   

«Ο Δήμος Ιωαννιτών – όπως έχουμε πει πολλές φορές και το έχουμε αποδείξει μέχρι σήμερα – αξιοποιεί κάθε δυνατότητα, κάθε πρόγραμμα που υπάρχει, για να στηρίξει τους συμπολίτες μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Όχι μόνο τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, αλλά τα παιδιά και την οικογένεια», τόνισε σε δηλώσεις του  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Παντελής Κολόκας.

«Είναι σημαντικό και θέλω να το επισημάνω, ότι ως Δημοτική Αρχή έχουμε τη βούληση να το κάνουμε αλλά ταυτόχρονα έχουμε και την κατάλληλη οργάνωση για να το υλοποιούμε κάθε φορά», όπως είπε ο κ. Κολόκας, αναφερόμενος στην άψογη λειτουργία των δομών του κοινωνικού τομέα του Δήμου.

Ποιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος, «τόσο ο ΟΚΠΑΠΑ με τον συνάδελφο Φίλιππο Τσουμάνη, όσο και η Κοινωνική Υπηρεσία με την διευθύντρια  κ. Ζηκίδου, κινούνται γρήγορα και αποτελεσματικά», ενώ για την περίπτωση της διανομής φρούτων στα σχολεία, «ο τομέας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον κ. Τσαμπαλά και της δευτεροβάθμιας με την κ. Τσίλη, κινήθηκαν ταχύτατα και οργάνωσαν μέσα σε μία μέρα το πώς θα φτάσουν τα φρούτα σε κάθε σχολείο».

Παράλληλα ο κ. Κολόκας υπογράμμισε και την παράμετρο που  έχει να κάνει με τη στήριξη των ελλήνων παραγωγών, καθώς η Ε.Ε. δίνει μια ενίσχυση στους έλληνες αγρότες όταν τα προϊόντα τους φθάνουν σε  κοινωνικές ομάδες. «Είναι σημαντική η στήριξη στον πρωτογενή τομέα, όταν ως Δήμος μπορούμε να  οργανώσουμε να φτάσουν τα φρούτα στα παιδιά αντί να καταλήγουν στις χωματερές», όπως σημείωσε.

Από την πλευρά της η διευθύντρια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών, Ρόη Ζηκίδου, εξέφρασε την ικανοποίηση της, γιατί –όπως είπε- «ο Δήμος Ιωαννιτών είναι από τους πρώτους Δήμους της Ελλάδας που πετυχαίνει κάθε φορά να υλοποιεί προγράμματα που στηρίζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και των ιδρυμάτων».

Αναφερόμενη στα διαδικαστικά της διανομής, η κ. Ζηκίδου εξήγησε ότι από αύριο το πρωί και μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι θα διατεθούν και οι 100 τόνοι ροδάκινου. Έχουν εξασφαλιστεί φορτηγά ψυγεία για όλο το τριήμερο, ώστε τα ευπαθή φρούτα να είναι ασφαλή και τα οποία θα σταθμεύσουν στο Πανηπειρωτικό στάδιο. Από εκεί οι πρόεδροι των δύο σχολικών επιτροπών του Δήμου, ο κ. Τσαμπαλάς και η κ. Τσίλη έχουν οργανώσει με τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα τη διανομή τους σε όλα τα σχολεία, από αύριο και μέχρι την Παρασκευή. 


Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 

Blog: http://karagkiozis-ipirotis.blogspot.com

Facebook: Ηπειρώτης Θέατρο Σκιών

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dBsa-lnTShY

Δωρεάν Πολιτιστική προβολή

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr