Ο λόγος που οι καπνιστές παχαίνουν όταν κόβουν το τσιγάρο

Ο λόγος που οι καπνιστές παχαίνουν όταν κόβουν το τσιγάρο

 

Το 80% των καπνιστών παίρνουν επτά κιλά κατά μέσο όρο όταν σταματούν το τσιγάρο.

smoking-cutΠολλοί καπνιστές δεν κόβουν το τσιγάρο φοβούμενοι τα επιπλέον κιλά που συνοδεύουν τη διακοπή του καπνίσματος.

Πράγματι, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το 80% των καπνιστών παίρνουν επτά κιλά κατά μέσο όρο όταν σταματούν το τσιγάρο. Μάλιστα το βάρος αυξάνεται ακόμα και όταν η πρόσληψη θερμίδων διατηρείται σταθερή ή μειώνεται σε σύγκριση με τα προηγούμενα επίπεδα.

Μια νέα έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Επιστήμης της Ελβετίας (SNSF-Swiss National Science Foundation) υποστηρίζει ότι αυτό που ευθύνεται για το επιπλέον βάρος δεν είναι οι θερμίδες, αλλά η σύνθεση της χλωρίδας των εντέρων.

Στη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS One, οι επιστήμονες του SNSF σε συνεργασία με τον Γκέραρντ Ρόγκλερ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης βρήκαν ότι μικρόβια που ενδημούν στα έντερα των παχύσαρκων ανθρώπων εμφανίζονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις και στους ανθρώπους που έχουν κόψει το κάπνισμα για μικρό χρονικό διάστημα.

Για τους σκοπούς της έρευνας έγινε εξέταση γενετικού υλικού σε περιττώματα 20 ατόμων για διάστημα εννέα εβδομάδων. Σύμφωνα με το econews, η ομάδα των ατόμων αποτελούνταν από πέντε μη καπνιστές, πέντε καπνιστές και δέκα άτομα που είχαν κόψει το τσιγάρο μια εβδομάδα μετά την έναρξη της μελέτης.

Διαπιστώθηκε ότι η διακοπή του καπνίσματος συνδυάστηκε με σημαντική μεταβολή στη μικροβιακή σύσταση των εντέρων, ενώ οι συμμετέχοντες πήραν άμεσα βάρος 2,2 κιλών κατά μέσο όρο παρότι οι διατροφικές τους συνήθειες παρέμειναν αμετάβλητες.

Προηγούμενες έρευνες σε ποντίκια έχουν καταλήξει σε αντίστοιχα συμπεράσματα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μεταβολή στη χλωρίδα του εντέρου συνεπάγεται αυξημένη παροχή ενέργειας στον οργανισμό, η οποία μετατρέπεται σε βάρος εάν δεν γίνονται καύσεις.

Οι ερευνητές δεν πρότειναν τρόπους εξισορρόπησης της εντερικής χλωρίδας. Ωστόσο έρευνα του 2012 από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο εντόπισε την αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ως παράγοντα που βοηθά τους καπνιστές να εγκαταλείψουν τη βλαβερή συνήθεια.

Πηγή: ΠρώτοΘΕΜΑ

 


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας