Δελτίο Τύπου για ολοκληρωση Συνεδρίου 14&15 Απριλίου 2015  

S36BW-5e15040308200 0001

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 το διήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα: «Διαχείριση και Χρησιμοποίηση Υγρών Αποβλήτων για την Παραγωγή Στερεών Βιοκαυσίμων» που πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά 14 και 15 Απριλίου από το Δήμο Σουλίου και τον Σύλλογο Γεωπόνων Θεσπρωτίας.

Παρόντες ήταν οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ. Κάτσης Μάριος και κ. Γιόγιακας Βασίλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, ο Δήμαρχος Πάργας, ο Δήμαρχος Ζίτσας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες ,φορείς και πλήθος κόσμου.

Η Δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό της, αφού καλωσόρισε  τους ομιλητές και τους παραβρισκόμενους αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου ώστε με μελετημένες και πρωτοποριακές κινήσεις να αξιοποιηθούν ορθολογικά οι αναπτυξιακές δυνατότητες, ευκαιρίες καθώς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Ανάμεσα στους στόχους είναι η προώθηση της καινοτομίας, η προστασία του περιβάλλοντος, η στήριξη της αγροτικής οικονομίας και η εξοικονόμηση πόρων.

Οι ομιλητές – επιστήμονες αναφέρθηκαν στην παραγωγή και βιωσιμότητα της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών, με την επεξεργασία και χρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων. Επίσης σε πρακτικά θέματα και παραδείγματα άρδευσης των λυμάτων στις ενεργειακές καλλιέργειες και θέματα νομοθεσίας. Οι ομιλητές –αγρότες αναφέρθηκαν στην πρακτική εμπειρία, από την πλευρά του γεωργού καλλιέργειας ενεργειακών φυτών και άρδευσης λυμάτων στις ενεργειακές καλλιέργειες.

 Η ημερίδα έκλεισε με την ομιλία του προέδρου του συλλόγου γεωπόνων Θεσπρωτίας κ. Μουσελίμη Βασίλειο , ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της επιστημονικής προσέγγισης οποιασδήποτε καλλιέργειας, μέσω του σωστού οικονομοτεχνικού και γεωτεχνικού σχεδιασμού καθώς και στη μεθοδολογία  σύνταξης μελετών από την πλευρά του παραγωγού, ενώ απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων . Παρουσίασε περίγραμμα σύγχρονων αναγκών καλλιέργειας  και ευκαιρίες –προκλήσεις για το Δήμο Σουλίου και το Νομό Θεσπρωτίας .Τονίστηκε η ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και για το πώς ο Σύλλογος Γεωπόνων μπορεί να φανεί χρήσιμος.

Την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 υπήρξε συζήτηση  με τους ομιλητές για εξειδικευμένα θέματα και επίσκεψη  στο χώρο του μελλοντικού βιολογικού Παραμυθιάς και του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου ευχαριστεί τον κ. Δημητρίου Ιωάννη - Αναπληρωτή καθηγητή του σουηδικού πανεπιστημίου γεωργικών επιστημών, τον κ. Γκορέζη Παναγιώτη συντονιστή και μεταφραστή του συνεδρίου, τους ομιλητές:   Dahn Rosenqvist - Γενικό Διευθυντή (GD) Laqua AB, Håkan Rosenqvist - αναπληρωτή καθηγητή Σουηδικού Πανεπιστημίου Γεωργικών Επιστημών, Johan and Bodil Lindh, αγρότες και ιδιοκτήτες του Lundby Gard, τον κ. Μουσελίμη Βασίλειο Γεωπόνο και πρόεδρο του συλλόγου γεωπόνων Θεσπρωτίας και όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σουλίου

 






  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου