Επέστρεψαν τα πρώτα χαμόγελα στο Γηροκομείο

 

Τα πρώτα χαμόγελα επέστρεψαν στο Γηροκομείο των «Ζωσιμάδων» αργά το απόγευμα της Τετάρτης μετά την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, ότι το σύνολο των 110 δειγμάτων που είχαν αποσταλεί στην Αθήνα για ανάλυση, ήταν αρνητικά. 

Με την είδηση αυτή μπήκε ένα προσωρινό τέλος στην αγωνία των ηλικιωμένων, των συγγενικών τους προσώπων, αλλά φυσικά στους εργαζόμενους και τη διεύθυνση, που περίμεναν επί τρία 24ωρα την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την ανάλυση των δειγμάτων, τα οποία είχαν σταλεί στην Αθήνα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, για να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία και να δοθεί προτεραιότητα για ευνόητους λόγους στα δείγματα των Ιωαννίνων, χρειάστηκε να ασκηθούν πιέσεις σε υψηλό επίπεδο, φτάνοντας μέχρι και στο πρωθυπουργικό γραφείο το πρωί της Τετάρτης! 

Έστω και με αυτόν τον τρόπο όμως, το σύστημα ανταποκρίθηκε, δόθηκε άμεση προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των αναλύσεων και τα αποτελέσματα βγήκαν αργά το απόγευμα, όταν και δόθηκε η ενημέρωση για να λήξει ο «κόκκινος συναγερμός» στο Γηροκομείο αλλά και στις υγειονομικές αρχές της πόλης. Μπορεί άλλωστε ο καθένας να φανταστεί ποια θα μπορούσε να είναι η κατάσταση σε περίπτωση που επιβεβαιωνόταν κρούσματα στο Γηροκομείο, τη στιγμή μάλιστα που η Μονάδα Λοιμωδών στο ΠΓΝΙ έχει σχεδόν γεμίσει ασφυκτικά με ασθενείς Covid-19. Η 85χρονη που διαγνώστηκε θετική την Κυριακή με το rapid test που έγινε στο Γηροκομείο και επιβεβαιώθηκε αργότερα με μοριακό τεστ, νοσηλεύεται από τη Δευτέρα στο ΠΓΝΙ, σε εξαιρετική κατάσταση μέχρι και χθες, σχεδόν ασυμπτωματική.

Τα αρνητικά αποτελέσματα των δειγμάτων βέβαια δεν εφησυχάζουν τη διεύθυνση και το προσωπικό της δομής, όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις στο ITV, ο διευθυντής Πέτρος Τσόδουλος, καθώς η μάχη της προστασίας της δομής από τον ιό, είναι καθημερινή και πολλές φορές, άνιση.

«Μπορεί πράγματι, να πήραμε μία μικρή ανάσα με τα αποτελέσματα, αλλά είμαστε σε επιφυλακή. 

Η μικρή αυτή νίκη μας έχει πεισμώσει περισσότερο και όλοι οι εργαζόμενοι δώσαμε την υπόσχεση, ότι θα κάνουμε ακόμη περισσότερα για τους ηλικιωμένους, ώστε να ξεπεράσουμε τον σκόπελο. 

Δυστυχώς όμως, βλέπω με μεγάλη ανησυχία, ότι επτά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, το σύστημα, με εξαίρεση κάποια στελέχη του ΕΟΔΥ τοπικά και τους τοπικούς παράγοντες που πάντα είναι στο πλευρό μας, δεν είναι έτοιμο. Το ότι ήμασταν σε αναμονή τριών ημερών για τα αποτελέσματα, μας ανησυχεί ακόμη περισσότερο», ανέφερε ο κ. Τσόδουλος.

 

Προληπτικά μέτρα

Το Γηροκομείο πάντως δεν περίμενε στιγμή για να υλοποιήσει ένα σχέδιο δράσης προληπτικού χαρακτήρα, ώστε να μειώσει τις πιθανότητες να εκδηλωθεί ή να γίνει διασπορά του ιού στη δομή. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν απαγορευτεί τα επισκεπτήρια από την 1η Μαρτίου, οι εργαζόμενοι τηρούν αυστηρά μέτρα πρόληψης, γίνεται υποχρεωτική θερμομέτρηση σε όποιον εισέρχεται στη δομή για εργασία, ενώ το Ίδρυμα έχει δαπανήσει σημαντικά ποσά για την προμήθεια των rapid tests για προληπτικό έλεγχο εντός της δομής. 

«Σε κάποιους μπορεί να φαίνονται υπερβολικά τα μέτρα που εφαρμόζουμε από τον Μάρτιο, όμως στην κατάσταση που έφτασε η περιοχή μας, δεν επιτρέπεται να κάνουμε πίσω. Η υπερβολή δε θα βλάψει, η έκπτωση όμως θα ανοίξει τη χαραμάδα για να μπει ο ιός στη δομή», κατέληξε ο κ. Τσόδουλος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

πηγη.Εφημ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου