Banner Πανω
 
 
 

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΙΑ

Θετική εξέλιξη αποτελεί για  μας η υπογραφή της σύμβασης εκπόνησης της μελέτης για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, μέσα από την ένταξή του στο τρέχον ΕΣΠΑ προϋπολ.3,5 εκατ. Ευρώ,  ως ενός σύγχρονου Πολυχώρου Πολιτισμού, που θα δώσει τη δυνατότητα  ώστε να ανοίξει επιτέλους  ο χώρος του Κάστρου και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία για χρήσεις αναψυχής και πολιτισμού, καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η εξέλιξη αυτή αν και έρχεται- δυστυχώς- με καθυστέρηση τριών και πλέον ετών και με χάσιμο πολύτιμου χρόνου για τον οποίο ευθύνεται η παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν παύει να αποτελεί για μας μία κατ΄αρχήν δικαίωση της θέσης  μας, αλλά και του αγώνα που  δώσαμε, μαζί με άλλους συμπολίτες μας, με επιμονή και πίστη στο όραμά μας αυτό (αν και μειοψηφία στο Δημ. Συμβούλιο και κόντρα σε όλες σχεδόν τις άλλες παρατάξεις ) και παρ΄όλες τις  επιθέσεις και τις λοιδορίες που δεχθήκαμε  από επιχειρηματικούς και άλλους τοπικούς  παράγοντες, μερίδα του τοπικού τύπου και πολιτικούς μας αντιπάλους.  Η εξέλιξη αυτή αποτελεί  σίγουρα νίκη όχι μόνο για μας, αλλά και για ολόκληρη την αρτινή κοινωνία.

Ωστόσο η μελέτη αυτή δεν πρέπει να  έρθει σαν  ένα τελεσμένο γεγονός την τελευταία στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση, αλλά πρέπει να αποτελέσει υπόθεση ολόκληρης της αρτινής κοινωνίας, η οποία θα  πρέπει να λάβει γνώση του περιεχομένου της κατά το χρόνο εκπόνησής της  και δια των θεσμικών, επιστημονικών, πολιτιστικών, κοινωνικών  και άλλων φορέων της, να συμβάλει με τις προτάσεις  και τις ιδέες της,  έτσι ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός  του έργου αυτού, με σεβασμό πάντα στον ιστορικό και φυσικό χώρο μέσα στον οποίο βρίσκεται.

 Το ΞΕΝΙΑ πρέπει να διαμορφωθεί σε ένα καλαίσθητο και υψηλής  αισθητικής κτίριο, με χρήσεις που καθορίστηκαν ήδη από το Δημ. Συμβούλιο και φέρουν τη σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ και  να συνδεθεί με τη συνολικότερη πρόταση που καταθέτουμε προς συζήτηση στην αρτινή κοινωνία για τη θεσμοθέτηση ενός ετήσιου φεστιβάλ μουσικής, διεθνούς χαρακτήρα, που θα διοργανώνεται στην πόλη μας  από το Δήμο Αρταίων, με τη συμβολή του Πανεπιστημίου, του μουσικού σχολείου και  άλλων αρμοδίων φορέων,  αλλά και την αξιοποίηση  του πλούσιου  ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού, που έχει πολλά να δώσει με τις καλλιτεχνικές γνώσεις και προσπάθειές του.
Η πρότασή μας αυτή μπορεί σχετικά  εύκολα και χωρίς υπέρογκες δαπάνες, να δώσει άμεσα ώθηση στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Άρτας  και στην εξύψωση του πολιτισμικού και πνευματικού επιπέδου των κατοίκων της.  Το Κάστρο και το ΞΕΝΙΑ μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο σχέδιο αυτό, ως ένας δημόσιος χώρος υψηλής αισθητικής,  ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, ανοιχτός και ελεύθερα προσβάσιμος σε  όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Άρτας.

Μπορούμε να βγούμε από το τέλμα. Έχουμε τα εργαλεία, έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε την έμπνευση να αλλάξουμε τα πράγματα και να ομορφύνουμε την Άρτα μας.- 

Άρτα, 4-4-2019
ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ Υποψήφια Δήμαρχος με τη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...