Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας.Ξεκινάμε μια μεγάλη μάχη που μας βρίσκει με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

 

Ξεκινάμε μια μεγάλη μάχη που μας βρίσκει με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να είναι υπό διάλυση και το προσωπικό των Νοσοκομείων λίγο , γερασμένο και εξουθενωμένο.

Οι μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται με μεγάλη ένταση από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, οι τεράστιες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και στους προϋπολογισμούς για την υγεία, η πολιτική των μη-προσλήψεων προσωπικού, η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών, η μετατροπή του δημόσιου αγαθού της υγείας σε εμπόρευμα σε συνδυασμό με την υψηλή ανεργία, τις συντάξεις προνοιακού επιπέδου, τους πετσοκομμένους μισθούς έχουν φτάσει το δημόσιο σύστημα υγείας σε όρια ασφαλείας, έχουν βάλει οικονομικού τύπου προσχώματα στην πρόσβαση στις υπηρεσίας υγείας για το λαό και είναι ικανές, στην παρούσα κατάσταση, να οδηγήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας σε πλήρη κατάρρευση.

Η μέχρι τώρα διαχείριση της κατάστασης από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα του ΕΟΔΥ είναι χαμηλότερη των περιστάσεων, πράγμα που είναι αυταπόδεικτο αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή την στιγμή έχουμε 100 κρούσματα και ταυτόχρονα 100 επαγγελματίες υγείας των δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας σε καραντίνα!

Παρ' όλα αυτά, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, με αίσθημα ευθύνης, καταβάλλουμε τιτάνιες προσπάθειες για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες, συχνά χωρίς να διαθέτουμε ούτε τα στοιχειώδη μέσα προστασίας.

Δηλώνουμε ότι θα μπούμε μπροστά σε αυτή τη μάχη, δεν θα κρυφτούμε πίσω από αρμοδιότητες και αντικείμενα εργασίας, θα είμαστε όλες και όλοι παρούσες και παρόντες για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το Νοσοκομείο της Άρτας, τα Νοσοκομεία της χώρας, ανοικτά και όρθια!

Και δεν το κάνουμε αυτό για καμία κυβέρνηση τωρινή, προηγούμενη, επόμενη! Το κάνουμε γιατί αυτοί που θα χρειαστούν νοσηλεία και περίθαλψη είναι οι γονείς μας, τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, οι φίλοι μας, οι συνάνθρωποι μας!

Με αυτή την οπτική καλούμε όλες και όλους τους συμπολίτες μας, τις τοπικές αρχές και την εκκλησία, αυτή την κρίσιμη στιγμή να επιδείξουν συλλογική κοινωνική συμπεριφορά και στάση τέτοια ώστε να αποφύγουμε να αρρωστήσουμε όλοι ταυτόχρονα! Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το Νοσοκομείο ανοικτό και σε λειτουργία και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του λαού! Ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αποφεύγουμε τον συνωστισμό, προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες!

Ζητάμε ΑΜΕΣΑ

  • Αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η προμήθεια όλων των απαιτούμενων υλικών που είναι απαραίτητα για την λειτουργία των Νοσοκομείων και την προφύλαξη των υγειονομικών και των ασθενών

  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με γρήγορες διαδικασίες, μέσα από τις λίστες των επικουρικών και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις στα Νοσοκομεία από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, η δε κάλυψη της μισθοδοσίας τους να γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • Συνεργασία των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΚΥ) με το Νοσοκομείο ώστε να υπάρξουν καλύτερες παροχές υγείας στους πολίτες και όλα τα μέσα στους εργαζόμενους τους ώστε να είναι έτοιμοι

  • Άνοιγμα όλων των κλειστών κλινών ΜΕΘ και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας καθώς και των Μονάδων Λοιμώξεων

  • Να δημοσιοποιηθούν τα εθνικά σχέδια δράσης, να ενημερωθεί το προσωπικό των Νοσοκομείων και να προετοιμαστούν κατάλληλα οι υποδομές του ΕΣΥ, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην περίπτωση που η κατάσταση οδηγηθεί όπως στην γειτονική Ιταλία.

Όταν θα τελειώσει αυτή η κατάσταση θα είμαστε εδώ μαζί με το λαό και όλα αυτά θα τα κάνουμε πράξη: δημόσιο σύστημα υγείας για όλους χωρίς αποκλεισμούς οικονομικούς ή άλλους, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς για τους υγειονομικούς, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους και τους τομείς!

 

Ψυχή βαθιά!


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας

 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι από τις πρόσφατες εκλογές ( 25/2/2020) το νεό ΔΣ έχει την εξής συγκρότηση:
 
Γεωργούσης Λεωνίδας, πρόεδρος ( παράταξη Ενωμένοι Εργαζόμενοι)
Χρηστακης Δημήτρης, αντιπρόεδρος ( παράταξη Ενωμένοι Εργαζόμενοι)
Παππά Χρύσα, ταμίας    ( παράταξη Ενωμένοι Εργαζόμενοι)
Πασιάς Γιάννης, μέλος  ( παράταξη Ενωμένοι Εργαζόμενοι)
Αμπελογιάννη Βάσω, γραμματέας ( παράταξη Αγωνιστική Ενότητα Ανατροπής)
Λαγός Νίκος, αν.γραμματέας (παράταξη Αγωνιστική Ενότητα Ανατροπής)
Πάτζος Περικλής, μέλος (παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών ΠΑΜΕ)
 
 
Εκ΄μέρους του ΔΣ του Συλλόγου 
Γεωργούσης Λεωνίδας, Πρόεδρος
Αμπελογιάννη Βάσω, Γραμματέας

 

 


  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου