Banner Πανω
 
 
 

 

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ και ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

 

Στη συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, η δημοτική μας παράταξη:

Α) Κατέδειξε ότι ο Δήμαρχος σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών του Δήμου μας και ειδικότερα αναθέτει τον καθαρισμό του ιστορικού κέντρου της πόλης (οδοσάρρωση κλπ) σε ιδιώτη, ενώ συγχρόνως παραχωρεί υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων επίσης σε ιδιώτες με τις διαδικασίες της απευθείας ανάθεσης.
Αυτό προκύπτει από τους αντίστοιχους κωδικούς της εισήγησης επί των δημοτικών τελών, που συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο και επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Δήμαρχο, κατόπιν ερώτησης της επικεφαλής μας κ. Λ.Κιτσαντά, παρ΄ όλο που λίγο πριν δημόσια ισχυριζόταν, κομπάζοντας, ότι δήθεν ο ίδιος – σε αντίθεση με άλλους δημάρχους- δεν έχει αναθέσει μέχρι σήμερα τέτοιες υπηρεσίες σε ιδιώτες!

Κι όλα αυτά βεβαίως, ενώ ο Δήμος μας έχει φέτος (αλλά και για το 2021), περισσότερο προσωπικό στην καθαριότητα (που προέκυψε λόγω της κινητικότητας υπαλλήλων, εκτάκτων προσλήψεων κλπ) και θα δαπανήσει για τη μισθοδοσία τους μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με το παρελθόν.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού είναι ανταποδοτικές και οφείλουν να είναι πάντα δημόσιες, παρεχόμενες από τους Δήμους και μόνο, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πληρώνονται από δημοτικά έσοδα, δηλαδή από χρήματα που πληρώνει ο καθένας από μας.

Η ιδιωτικοποίηση τέτοιων υπηρεσιών, σήμερα λίγο κι αύριο περισσότερο, ανοίγει την «κερκόπορτα» για μεγαλύτερες ιδιωτικοποιήσεις και τη μετατροπή των Δήμων σε επιχειρηματίες, που θα κάνουν μπίζνες, φορτώνοντας το κόστος στην πλάτη των δημοτών, όπως ξεκάθαρα φαίνεται από τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τις Αναπτυξιακές Εταιρείες των ΟΤΑ.

Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε ενέργεια ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου και δηλώνουμε στον κ. Δήμαρχο ότι στο θέμα αυτό θα μας βρει απέναντί του.

Β) Επίσης καταψηφίσαμε την εισήγηση επί των δημοτικών τελών έτους 2021, γιατί πέραν των ανωτέρω, θεωρούμε ότι εν μέσω πανδημίας και οικονομικού μαρασμού του Δήμου μας, κι ενώ αναμένεται από την αύξηση των ήδη δηλωθέντων επιπλέον τετραγωνικών μέτρων -που φτάνει περίπου στο ύψος του 40% σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών- να αυξηθούν και τα έσοδα των Δήμων από δημοτικά τέλη, η παρούσα Δημοτική Αρχή διατηρεί τα τέλη αυτά, για το έτος 2021 στα ίδια επίπεδα.
Αντί δηλαδή να προβεί σε γενικότερες μειώσεις των τελών  σε κατοικίες και μαγαζιά των αρτινών πολιτών που «στενάζουν» καθημερινά, συνεπεία της δεκάχρονης οικονομικής κρίσης και της επιπλέον απώλειας των εισοδημάτων τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου και αντί να προβεί σε απαλλαγές τελών σε όσους έχουν κλειστά τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους, για όσο διαρκούν τα lockdown,ο κ. Δήμαρχος ως δήθεν μεγαλόψυχος κάνει «επικοινωνιακά σόου» αυξάνοντας την μείωση από 20 σε 30% μόνο για τα τέλη κοινοχρήστων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες και πέραν τούτου ουδέν, ισχυριζόμενος ότι έχει υψηλές δαπάνες και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει!

Ας κόψει λοιπόν από τις ιδιωτικοποιήσεις που ετοιμάζει, ας κάνει καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και του τεχνικού εξοπλισμού των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, ας καταγγείλει την απαράδεκτη και «λεόντεια» σύμβαση που έχει συνάψει, μαζί με τους άλλους Δήμους της Ηπείρου για την διαχείριση των απορριμμάτων από το εργοστάσιο μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που λειτουργεί με ΣΔΙΤ στα Γιάννενα, ας σταματήσει τις σπατάλες κι ας δώσει επιτέλους λίγη στήριξη κι ανακούφιση στους συνδημότες του, που τόσο την έχουν ανάγκη σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς.-

Άρτα, 19-11-2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...