Το Μουσικό Τμήμα έχει έδρα την Άρτα και έτσι πρέπει να συνεχίσει.

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, η δημοτική μας παράταξη επεσήμανε για μία ακόμα φορά την σημαντική ακαδημαϊκή αξία του Μουσικού Τμήματος (πρώην Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής) και την τεράστια συμβολή του στην γενικότερη ανάπτυξη της Άρτας και δήλωσε ότι πρέπει σύσσωμη και με σφοδρότητα η τοπική κοινωνία να αντικρούσει τα οποιαδήποτε σχέδια περί μετακίνησης του Τμήματος αυτού στα Γιάννενα. Το Τμήμα αυτό έχει γράψει ιστορία στα καλλιτεχνικά πράγματα της χώρας μας και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Άρτα, γι΄αυτό και επιβάλλεται να συνεχίσει να λειτουργεί στον τόπο μας, ενώ συγχρόνως οφείλει ο Δήμος Αρταίων να στηρίξει το Τμήμα αυτό, με κάθε τρόπο και να το εντάξει σε έναν γενικότερο σχεδιασμό των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, μέσα από την θεσμοθέτηση ενός ετήσιου φεστιβάλ μουσικής στην Άρτα.

Συμμεριζόμαστε απόλυτα τις ανησυχίες της τοπικής  κοινωνίας και της δημοτικής αρχής, περί πιθανής μετακίνησης του τμήματος αυτού, καθώς μέσα από τις ασαφείς και θολές διατυπώσεις  του σχεδίου στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, προκύπτει η πρόθεση του πανεπιστημίου να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της Σχολής Καλών Τεχνών, στην οποία  θα ενταχθούν το Εικαστικό Τμήμα και το Μουσικό Τμήμα,  χωρίς όμως να αναφέρει την  έδρα της Σχολής αυτής, η οποία πιθανότατα θα είναι στα Γιάννενα. Επίσης στον σχεδιασμό αυτό προβλέπεται η μετακίνηση των νέων τμημάτων προς την έδρα της Σχολής και μακροπρόθεσμα  η κατασκευή Κτιρίου της Σχολής Καλών Τεχνών, στο οποίο θα λειτουργούν τα τμήματα αυτά. Ο σχεδιασμός αυτός μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, γιατί αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα για την μετακίνηση του μουσικού τμήματος από την Άρτα στα Γιάννενα, με όλες τις  αρνητικές συνέπειες που αυτό θα έχει για τον τόπο μας.   

Για το λόγο αυτό ομόφωνα στηρίξαμε το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας για την μη μετακίνηση του μουσικού τμήματος, τη και την συνέχιση της λειτουργίας του στην Άρτα, όπου υπάρχουν άλλωστε και οι αντίστοιχες κτιριακές εγκαταστάσεις. Επισημάναμε επίσης  την ανάγκη  περαιτέρω ενίσχυσής του  με υποδομές και προσωπικό, μαζί με την ενίσχυση και  όλων των λοιπών  πανεπιστημιακών σχολών που λειτουργούν στον τόπο μας. Ζητάμε να καταχωρηθεί ρητά στον σχεδιασμό του Πανεπιστημίου ότι η έδρα του Μουσικού Τμήματος θα είναι στην Άρτα κι επιπλέον επιμένουμε στην θέση μας για μετονομασία του Πανεπιστημίου,  από Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε Πανεπιστήμιο Ηπείρου.

Η Άρτα σέβεται και αγαπάει το Μουσικό της Τμήμα κι αναγνωρίζει όλα όσα προσέφερε στο παρελθόν και συνεχίζει να προσφέρει στον τόπο μας σε  πολιτιστικό, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο, γι΄αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί οποιοδήποτε σχέδιο για τυχόν μετακίνησή του. Ας το λάβουν αυτό σοβαρά υπόψιν τους οι αρμόδιοι παράγοντες, τόσο  του Πανεπιστημίου όσο  και του Υπουργείου Παιδείας.-  

Άρτα 2-2-2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

 


  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου