Banner Πανω
 
 
 

Εκδήλωση Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, 8 το βράδυ. Αύλειος χώρος 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μετά την ψήφιση του αντεργατικού νόμου, με τον οποίο, ουσιαστικώς, καταργεί το 8ωρο και επιχειρεί να περιορίσει ασφυκτικά το απεργιακό δικαίωμα και τη συνδικαλιστική δράση, έχει βάλει στο «φουλ τις μηχανές» για να καταφέρει ένα ακόμα χτύπημα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μέσα από το νομοσχέδιο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά», το οποίο σχεδιάζει να καταθέσει στη Βουλή το επόμενο διάστημα.

Το νέο κυβερνητικό νομοσχέδιο αποτελεί τη συνέχεια της μεγάλης κλοπής των αποθεματικών και των εισφορών ασφαλισμένων και συνταξιούχων, καθώς και των νόμων που ψήφισαν εδώ και 10ετίες όλες οι κυβερνήσεις και με τους οποίους κατεδαφίστηκε η κοινωνική ασφάλιση. Ανάβει το πράσινο φως για τη διείσδυση των ιδιωτών στην επικουρική ασφάλιση οι οποίοι και θα διαχειρίζονται τις εισφορές των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, παίζοντας τες στην χρηματιστηριακή ρουλέτα.

Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από τους προκατόχους της, μειώνει τις δημόσιες δαπάνες για το ασφαλιστικό σύστημα και σχεδιάζει να παραχωρήσει τα αποθεματικά της κοινωνικής ασφάλισης σε τράπεζες, «επενδυτές» και ασφαλιστικές εταιρείες, αφού, όπως η ίδια παραδέχεται, οι αποταμιεύσεις που θα δημιουργήσει το κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής ασφάλισης, ύψους 50-70 δισ. ευρώ, θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση νέων «επενδύσεων» στη χώρα μας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), το οποίο θα είναι αυτόνομο και θα λειτουργεί εκτός ΕΦΚΑ. Μάλιστα, δεν προβλέπεται καμία εκπροσώπηση των ασφαλισμένων στο διοικητικό του συμβούλιο, γεγονός που υποδηλώνει και το «πάρτι» που ετοιμάζονται να κάνουν, εν κρυπτώ, κυβέρνηση και ιδιώτες με τα χρήματα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων. Προς αυτή την κατεύθυνση, εξάλλου, δείχνει και το «ακαταδίωκτο», που θεσπίζεται με άρθρο του νομοσχεδίου, για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΕΚΑ, που απαλλάσσονται από κάθε αστική ή ποινική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των «καθηκόντων » τους.

Στο ΤΕΚΑ, θα ενταχθούν υποχρεωτικά όλοι οι νέοι εργαζόμενοι που θα ασφαλιστούν για πρώτη φορά από την 1η Γενάρη 2022 και προαιρετικά όσοι κάτω των 35 ετών το επιθυμούν, και κλάδοι των ελεύθερων επαγγελματιών, που δεν υπάγονταν σε επικουρική ασφάλιση. Με την ένταξή τους στο ΤΕΚΑ, το οποίο θα έχει το ρόλο «ντίλερ» επενδυτικών προγραμμάτων διαφορετικού ρίσκου, οι ασφαλισμένοι θα κατατάσσονται σε ένα από τα τρία επίπεδα επενδυτικού ρίσκου που θα τους προτείνει το Ταμείο ή σε όποιο άλλο αυτοί επιθυμούν, και, μέσα από τους «ατομικούς κουμπαράδες» που θα δημιουργηθούν, θα υφαρπάζονται οι εισφορές για τις «επενδύσεις» και τον τζόγο.

Για το νομοσχέδιο αυτό αλλά και γενικότερα για τα θέματα της ασφάλισης διοργανώνουμε εκδήλωση – συζήτηση, την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021, στις 8 το βράδυ στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, δικηγόρος – εργατολόγος

Παρεμβάσεις θα γίνουν από:

 • Δημήτρη Μπράτη, προεδρεύων της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ

 • Χρίστο Γρίβα, αντιπρόεδρο του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρο του ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ

 • Βάσω Αμπελογιάννη, μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και γραμματέα του ΝΤ Άρτας της ΑΔΕΔΥ

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τα σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, το ΕΚΑ, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης να έρθουν στην συζήτηση.

Το μέλλον της ασφάλισης δεν μπορεί να είναι η ιδιωτικοποίηση και ο χρηματιστηριακός τζόγος!

Η μόνιμη και σταθερή με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, ο περιορισμός της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, η νομιμοποίηση των μεταναστών, η δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου χωρίς μείωση μισθού, η κατάργηση της προκλητικής φοροασυλίας του κεφαλαίου, η ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών και η εντατικοποίηση των ελέγχων στους χώρους δουλειάς, η επαναφορά του ΣΕΠΕ, το οποίο κατάργησε με τον αντεργατικό νόμο, είναι μόνον μερικές από τις ενέργειες που θα μπορούσαν να μετατρέψουν πολύ γρήγορα τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση σε πυλώνα σιγουριάς, εξασφάλισης και αλληλεγγύης για την εργατική τάξη.

 

 

Για το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ

 

Ο Πρόεδρος

 

Η Γραμματέας

 

 

 

Γεωργούσης Λεωνίδας

Αμπελογιάννη Βάσω

 

 

 


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...