Banner Πανω
 
 
 

''ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΤΑΣ''.Καμμία, απολύτως, έκπληξη δε μας προκάλεσε το έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων στούς διευθυντές σχολικών μονάδων.

Οφείλουμε να το ξεκαθαρίσουμε εξαρχής. Καμία, απολύτως, έκπληξη δε μας προκάλεσε το έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Αρταίων, αναφορικά με τις ζημιές που έγιναν σε κάποια σχολεία κατά τη διάρκεια των καταλήψεων. Στο έγγραφο αυτό επιρρίπτει στην ουσία ευθύνες στους διευθυντές και τους ζητάει - με περισσή αλαζονεία – να του απαντήσουν ποιες ενέργειες έκαναν αφενός για να αποτρέψουν τις φθορές στα υπό κατάληψη σχολεία και αφετέρου για τον εντοπισμό των ατόμων που τις διέπραξαν.

Μήπως, άραγε, ο Δήμαρχος Αρταίων δε γνωρίζει ότι μετά το πέρας της λειτουργίας των σχολείων αποκλειστικός υπεύθυνος για την ασφάλεια στους χώρους του σχολείου είναι ο Δήμος; Μήπως αγνοεί το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των σχολείων; Να του το υπενθυμίσουμε εν τάχει: Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ν. 3463/2006 η αρμοδιότητα συντήρησης, καθαριότητας και φύλαξης των σχολικών κτιρίων ανήκει στους Δήμους. Επιπλέον, με τον ν. 4610/2019, ένα δημόσιο σχολείο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί σύστημα βιντεοεπιτήρησης κατά τις ώρες που αυτό λειτουργεί, ενώ κατά τις ώρες μη λειτουργίας της σχολικής μονάδας αρμόδιος για την προστασία του χώρου είναι, αποκλειστικά, ο Δήμος.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, αν είναι θέμα άγνοιας ή ανικανότητας ή έπαρσης, η αποποίηση των ευθυνών της Δημοτικής αρχής και η προσπάθεια μετακύλισής τους στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και την εκπαιδευτική κοινότητα. Ή μπορεί να είναι και όλα αυτά μαζί…

Έστω και τώρα, κύριοι της Δημοτικής αρχής, ας αναλάβετε τις ευθύνες και ας βγείτε, επιτέλους, από την εικονική ψευδαίσθηση των κοινωνικών δικτύων. Σας καλούμε να ακούσετε τις – από καιρού- εκκλήσεις των Διευθυντών των σχολείων και της εκπαιδευτικής κοινότητας, να αφουγκραστείτε την αγωνία των γονιών και να σταθείτε δίπλα στους μαθητές και όχι απέναντί τους.

Προτείνουμε, άμεσα, να προχωρήσετε στις κατάλληλες ενέργειες για την τοποθέτηση σχολικών φυλάκων τις απογευματινές και βραδινές ώρες στις σχολικές μονάδες του Δήμου Αρταίων, προκειμένου τα σχολεία να είναι ασφαλή.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αστυνομικοί για να ασχολούνται με την ασφάλεια του σχολείου, είναι παιδαγωγοί και ο ρόλος τους είναι πολυδιάστατος και διάφορος με αυτόν που θέλετε να αναλάβουν, προκειμένου να αποποιηθείτε των ευθυνών σας.

Αντί, λοιπόν, «να πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα» και να κατηγορείτε, συνεχώς, κάποιους άλλους για να κρύψετε την προκλητική σας ανεπάρκεια, κάντε αυτό για το οποίο σας ψήφισαν οι δημότες και δώστε, επιτέλους, λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον Δήμο. Ξέρουμε, βέβαια, ότι ζητάμε πολλά από «λίγους». Γι’ αυτό να έχετε κατά νου ότι «η εξέδρα ξύπνησε και βράζει και η κλεψύδρα αδειάζει…».

 

Θεματική Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΤΑΣ


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...