ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ – Η Βυζαντινή Άρτα κέρδισε τις εντυπώσεις

 

Με μια σειρά εκδηλώσεων που συνδιοργανώθηκαν από τον Δήμο Αρταίων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και την Ιερά Μητρόπολη Άρτας, αναδείχθηκαν τα βυζαντινά μνημεία και τα έθιμα της περιοχής μας, τόσο στους συμπολίτες, όσο και στους επισκέπτες που κατέκλυσαν αυτές τις ημέρες την Άρτα.

Κατά κοινή ομολογία η φετινή Βυζαντινή Εβδομάδα κέρδισε τις εντυπώσεις με τον κόσμο να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα πασχαλινά έθιμα της Άρτας.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν αναβιώσεις εθίμων, χορωδιακούς ύμνους, ψαλμούς κ.α. και έγιναν με στόχο αφενός την δημιουργία ενός κλίματος ιδιαίτερης θρησκευτικής κατάνυξης κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και αφετέρου την προβολή των Βυζαντινών μνημείων της Άρτας, που αποτελούν σήμα κατατεθέν για την περιοχή μας.

Οι εκδηλώσεις μας για την «Βυζαντινή Άρτα» κέρδισαν τις εντυπώσεις με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών. Στόχος μας είναι η προώθηση και προβολή των Βυζαντινών μας μνημείων, ενώ προσφέραμε στους συμπολίτες μας, αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής μας την ευκαιρία να περάσουν τις Άγιες αυτές ημέρες στα Βυζαντινά μας μνημεία και να τα γνωρίσουν καλύτερα. Παράλληλα, οι κινήσεις που έχουμε κάνει στον τομέα του τουρισμού, μαζί με τους επαγγελματίες του κλάδου και όλους τους αρμόδιους φορείς, πιάνουν τόπο, αφού η πληρότητα στα καταλύματα τις ημέρες αυτές ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, αποδεικνύοντας ότι η περιοχή μας γίνεται ένας Πασχαλινός προορισμός που έχει να προσφέρει πολλές επιλογές στους επισκέπτες» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Ενώ από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Λιόντος πρόσθεσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων της «Βυζαντινής Άρτας», την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, την Ιερά Μητρόπολη Άρτης και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ. Καλλίνικο, τους Ιερείς των Ναών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκουφάς» για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, το Μουσικό Σχολειό Άρτας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όσο και τα  ιδιωτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, που είχαν ως αποτέλεσμα την άρτια προβολή της Βυζαντινής Άρτας. Τέλος ευχαριστούμε θερμά τους κατοίκους και τους επισκέπτες, που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν ενεργά σε όλα τα πασχαλινά δρώμενα».

πηγη.Εφημ.ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

 


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας