Banner Πανω
 
 
 

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση.Γενική Συνέλευση και Εκλογές την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ: Πρόσκληση.Γενική Συνέλευση και Εκλογές την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου η Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου, μέλος του ΣΕΑΓΕ και ανώτατο πανελλήνιο συντονιστικό όργανο των επιχειρήσεων Τουρισμού Υπαίθρου και Αγροτουρισμού που ιδρύθηκε στις 9-4-2008 στα Χανιά από Περιφερειακές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ίδρυση του Τοπικού Τμήματος, στις 7 το απόγευμα στο HeritageHotel, οδός Καλάρη 21 (περιοχή Κουρμανιού).

 

Ποιο είναι το όραμά μας και οι στόχοι μας

Η Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου πέρα από τις εμπειρίες, την συνέργεια και το κλίμα αλληλοεκτίμησης των συμμετεχόντων, είναι να καταστεί η περιοχή μας ξεχωριστός περιορισμός και χώρος μοναδικών διαδραστικών εμπειριών, για τον έλληνα και ξένο επισκέπτη.

Με την ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ ως βοηθητικό όργανο και δεξαμενή σκέψης, να εστιάσουμε στην δημιουργία ενός πιο ελκυστικού τοπικού προϊόντος, μέσω της προώθησης ενός συλλογικού δικτύου συνεργασίας.

Η κοινή στρατηγική αλληλεπίδρασης και χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων επιχειρήσεων μικρής κλίμακας, μπορούν να δημιουργήσουν μια αυτοτελή δυναμική και ένα προϊόν ξεχωριστής ταυτότητας.

Η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ ως «εφοδιαστική αλυσίδα» στον χώρο του ήπιου επαγγελματικού τουρισμού (ξενώνες, εστιατόρια-ταβέρνες, εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων, καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων, επισκέψιμες μονάδες και διοργάνωση εκδηλώσεων) δύναται να υλοποιήσει τοπικές συμφωνίες, που θα μεγιστοποιούν την προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα αγαθά της Ηπειρωτικής γης, φέρνοντάς τα στις ξένες αγορές.

Βασικοί συντελεστές στο χώρο του πράσινου τουρισμού, αναζητούμε ως «ακρίτες» ενός δύσκολου «επιχειρείν», την αναγνώριση της ποιοτικής προσφοράς μας στη βιώσιμη τουριστική προοπτική της χώρας με την πολυδραστηριότητά μας, που ενισχύει την πολυαπασχόληση και εν τέλει την τοπική και εθνική οικονομία.

Ο Τουρισμός υπαίθρου ή αγροτουρισμός μπορεί να συντελέσει καίρια στην δημιουργία της νέας ισορροπίας αστικού-αγροτικού χώρου, συμβάλλοντας στην ανασυγκρότηση και διάσωση της υπαίθρου, χωρίς να θυσιαστούν οι παραλίες στην τσιμεντοποίηση, αξιοποιώντας το ενδογενές μας δυναμικό με την παραγωγή ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων, με έμφαση στην αυθεντικότητα, σε άλλες αξίες και άλλα πρότυπα έξω από τις λογικές της «αγέλης» και του allinclusive, με στοιχεία μιας ιδιαίτερης πολιτιστικής ταυτότητας.

Αναδεικνύοντας την ελληνική διατροφή και την τοπική γαστρονομία, προστατεύοντας την βιοποικιλότητα και το φυσικό τοπίο δημιουργούμε τον δικό μας «μύθο» και φιλοσοφίας ζωής. Αυτό το έργο δεν δύνανται να υποστηρίξουν οι Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.), που αποτελούν τη σημερινή κεντρική τουριστική πολιτική της χώρας.

Ανοίγουμε πλέον καινούριους ορίζοντες με τις παραγωγικές, πολιτισμικές και αναπτυξιακές δυνάμεις του τόπου, συμβάλλοντας στην αειφόρο οικονομική και κοινωνική ευημερία.

Η καθιέρωσή μας αποτελεί για μας στοίχημα για την διάσωση του πράσινου τουρισμού και των εναλλακτικών του δυνατοτήτων, από τα Ιόνια παράλια έως την ορεινή ενδοχώρα της Πίνδου.

 Σχόλιο στις δηλώσεις του κου Στρ. Ιωάννου αρμόδιο για θέματα Τουρισμού

Οι Δηλώσεις από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη που είδαν το φως της δημοσιότητας εσχάτως για την εικόνα του Τουρισμού της Ηπείρου «…ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο…» δεν απηχούν την πραγματικότητα. Η προσπάθεια θετικού οικονομικού κλίματος παραπέμπει μάλλον στην κυβερνητική «καραμέλα» του πρωτογενούς πλεονάσματος του ομογάλακτου Αντώνη Σαμαρά… Η διαπίστωση περί ποσοτικής αύξησης των Ελλήνων παραθεριστών αποτελεί μάλλον πικρόχολο ανέκδοτο…

 

Η Προσωρινή Διοίκηση

Μπούκας Μίλτος, Δημάκος Αχιλλέας, Ζάγκλης Ναπολέων

 

Πληροφορίες:

Μπούκας Μίλτος

6974371797


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...