Banner Πανω
 
 
 

 

Σήμα SOS εκπέμπουν τα δημόσια Νοσοκομεία της Περιφέρειας

Σήμα SOS εκπέμπουν τα δημόσια Νοσοκομεία της Περιφέρειας

 

NOSOKOMEIO PREBEZAS• Παρά τις προσπάθειες που γίνονται, σοβαρότατα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού αλλά και αναλώσιμων κυρίως υλικών καθιστούν τη λειτουργία τους εξαιρετικά δύσκολη.

Αυτός είναι εξάλλου ο κύριος λόγος που στελέχη των περιφερειακών νοσηλευτικών ιδρυμάτων απηυδισμένα από τις χρόνιες «παθογένειες» του δημοσίου συστήματος περίθαλψης που παραμένουν άλυτες, τελικά παίρνουν των… ομματιών τους, υποβάλλοντας παραίτηση!
Στην Ήπειρο τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά με χθεσινή ανοικτή επιστολή του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου προς τον Υπουργό Παιδείας, ενώ αρκετές δυσλειτουργίες παρατηρούνται και σ’ αυτό της Άρτας, όπου χρεώνεται πια η ψηφιακή μαστογραφία σε γυναίκες ασθενείς!

Το Νοσοκομείο Πρέβεζας
Για σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στις δομές του ΕΣΥ στο Νομό Πρέβεζας οι οποίες πρέπει να επιλυθούν άμεσα κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης στην επιστολή του προς τον Μάκη Βορίδη.
«Αν δεν ληφθούν έγκαιρα οι αναγκαίες αποφάσεις για τη στήριξη των δημοσίων δομών υγείας του νομού μας, κυρίως από πλευράς στελέχωσής τους με το στοιχειωδώς απαραίτητο προσωπικό, θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Αυτό ισχύει, επειδή με τις σημερινές ελλείψεις δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την ασφαλή εφημέρευση», τονίζεται σ’ αυτήν, ενώ προστίθεται ότι «τα προβλήματα κατά το τελευταίο διάστημα έχουν διογκωθεί περαιτέρω, παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί κατά καιρούς από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας»!

Ελλείψεις προσωπικού
Όπως αναφέρουν ενδεικτικά ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Π. Ευάγγελος Μπακόλας και ο Γεν. Γραμματέας Χρήστος Γούσης, η Παθολογική Κλινική, που αποτελεί τον κορμό του Νοσοκομείου, αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα έλλειψης ιατρικού προσωπικού, το Παιδιατρικό Τμήμα, αυτή την περίοδο διαθέτει μόνο δύο παιδιάτρους, γεγονός που οδηγεί σε εμφανή αδυναμία κάλυψης των εφημεριών, η Ορθοπεδική Κλινική έχει μείνει σήμερα με μόνο έναν γιατρό, η Χειρουργική Κλινική διαθέτει τρείς μόνιμους γιατρούς με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η κάλυψη των εφημεριών και να υπάρχει δυσχέρεια στην πραγματοποίηση των χειρουργείων, ενώ στο Αναισθησιολογικό Τμήμα επίσης ο αριθμός των εφημερευόντων γιατρών είναι ανεπαρκής. Το Καρδιολογικό Τμήμα, τέλος, που περιλαμβάνει και μονάδα εμφραγμάτων, έχει επί του παρόντος μόνο τρεις ειδικευμένους γιατρούς. Σημαντικές χαρακτηρίζονται και οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό.

Και στα Κέντρα Υγείας…
Τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας επίσης αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, όπως επισημαίνεται, ενώ επιπλέον κάποιοι από τους γιατρούς που υπηρετούν εκεί, καλούνται να καλύπτουν και ανάγκες του Νοσοκομείου. «Το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού Πρέβεζας αποτελούν δομές, οι οποίες επωμίζονται το βάρος της περίθαλψης μεγάλου αριθμού μόνιμων κατοίκων, αλλά και τουριστών. Συνεπώς, αποτελούν μονάδες κομβικής σημασίας στον υγειονομικό χάρτη της Ηπείρου και είναι επιβεβλημένη η αναβάθμισή τους», καταλήγει η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου.

Το Νοσοκομείο Άρτας
Προβλήματα αναφέρονται τελευταία και στο Νοσοκομείο της Άρτας που εξυπηρετεί επίσης έναν μεγάλο όγκο ασθενών από την ευρύτερη περιοχή. Πριν λίγες ημέρες έφτασε στη Βουλή μέσω ερώτησης βουλευτή του ΚΚΕ η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου να χρεώνεται επιβάρυνση 46,02 ευρώ στις γυναίκες για ψηφιακή μαστογραφία, με την αιτιολογία ότι διαφορετικά η λειτουργία του Ψηφιακού Μαστογράφου του ιδρύματος είναι «ασύμφορη»!
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

http://www.proinoslogos.gr


 

 

 

 

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr