Έως και 100 δόσεις οι οφειλές σε Εφορία - Ασφαλιστικά Ταμεία

Έως και 100 δόσεις οι οφειλές σε Εφορία - Ασφαλιστικά Ταμεία

TAMEIO


  Οι ασφαλιστικές εισφορές και οι οφειλές προς Ταμεία και Εφορία αποτελούν σήμερα τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι βλέπουν να συσσωρεύονται οι υποχρεώσεις τους και να βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις επιχειρήσεων και περιουσιών.
Εκρηκτική είναι η κατάσταση και στην περιοχή μας, με τους ελεύθερους επαγγελματίες να κινούνται ακόμη και δικαστικά κατά του ΟΑΕΕ, ο οποίος στερεί το δικαίωμα στην περίθαλψη σε όσους οφείλουν, ενώ υπολογίζει έντοκα τα ποσά που αντιστοιχούν στον κλάδο υγείας, με αποτέλεσμα να καθίσταται σχεδόν αδύνατη η επιβίωσή τους.
Ρύθμιση οφειλών…
Με δεδομένη λοιπόν την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα ως προς τις οφειλές σε Εφορία και Ταμεία, η Κυβέρνηση προωθεί ενιαία ρύθμιση για τα χρέη πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων, με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών σε 48 έως 100 δόσεις.
Το αίτημα για τη νέα ενιαία ρύθμιση θα το θέσουν τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας στην Τρόικα, που έρχεται στην Αθήνα τις επόμενες μέρες. Επιχείρημά τους θα είναι ότι μόνο έτσι θα αντιμετωπιστούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και μαζικές κατασχέσεις.
Στο μεταξύ, να προχωρήσει άμεσα η ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων ζήτησε χθες και ο Πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.   
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη νέα ρύθμιση που προτίθεται να προωθήσει η κυβέρνηση ο κ. Μίχαλος τόνισε πως τα επιμελητήρια εδώ και πάρα πολλούς μήνες έχουν επισημάνει προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας ότι οι ρυθμίσεις που είχαν προωθήσει για το πρόβλημα της υπερχρέωσης των επιχειρήσεων θα απέβαιναν άκαρπες και ότι είχαν προτείνει, ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία, την κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αποπληρωμή τους σε βάθος επταετίας με μικρές δόσεις.
«Συμφωνούμε απόλυτα με τη νέα ρύθμιση που φέρεται να προωθεί η κυβέρνηση, καθώς επί της ουσίας αποτελεί δική μας πρόταση. Για μια ακόμη φορά, προτείνουμε η νέα ρύθμιση που θα προωθηθεί να προβλέπει κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα ληξιπρόθεσμων οφειλών και αποπληρωμή τους σε μηνιαία βάση που να ισούται με το 1% του συνόλου της οφειλής», ανέφερε ο κ. Μίχαλος, προσθέτοντας πως θα μπορούσε να προβλεφθεί μια κατώτατη μηνιαία δόση του ύψους των 50 ευρώ.
Και μείωση εισφορών
Την ίδια ώρα, αναμφισβήτητα θετικές επιπτώσεις τόσο για τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και για τους εργαζόμενους θα έχει η περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών προς αυτά, την οποία ουσιαστικά προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Η ρύθμιση που θα χαμηλώσει κι άλλο τις εισφορές τις οποίες υποχρεούνται να πληρώνουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και εταιριών στους ασφαλιστικούς φορείς  ενδέχεται να υλοποιηθεί ως το τέλος της χρονιάς.  Όπως τόνισε ο Υπουργός Εργασίας «η μείωση των εισφορών θα βελτιώσει δραστικά τη συμμόρφωση των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία», προσθέτοντας παράλληλα ότι «τυχόν νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία θα αφορά μόνο τους συνεπείς που επλήγησαν».
Κάρτα ανεργίας
Ο Υπουργός προανήγγειλε ακόμη νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας ανεργίας που θα ανανεώνεται, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, χωρίς να στήνονται οι περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι στις ουρές του ΟΑΕΔ.

Πρωϊνός Λόγος


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου