Banner Πανω
 
 
 

Σταυροδρόμι Πωγωνίου: Βοήθεια χωριανοί---ΒΟΗΘΕΙΑ!!!Καταγγελία από τον Τάκη Χρηστέα:

(Δυστυχώς για άλλη μια φορά άγνωστοι διέρρηξαν το χωριό Σταυροδρόμι Πωγωνίου Ιωαννίνων, συγκεκριμένα πριν λίγο καιρό την οικία του Κωνσταντίνου Βασιλάτη και πριν λίγες ήμερες την οικία Αποστόλου Στολάτη και Βασιλείου Δούπη, να ληφθεί υπόψιν ότι τα συγκεκριμένα σπίτια τα έχουν διαρρήξει δυο και τρις φορές.

Ο Κόσμος φοβάται να κυκλοφορήσει. Ξεχάσατε το τραγικό περιστατικό που έγινε το 2014 στο χωριό Κτίσματα Πωγωνίου; ΑΛΒΑΝΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΕΣΠΑΣΕ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΕ ΜΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ ΣΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ.

Ποια η προστασία του κράτους!!! καλά λεφτά δεν χρειαζόμαστε άλλα μας φτάνουν!!! υγεία τέλος!!! σας πληρώνουμε ακριβά και δεν κάνετε τίποτα !!! μήπως έφτασε η ώρα να φύγουμε από τα σπίτια μας;)


Γράφει ο Χάρης Καψάλης.
Για άλλη μια φορά είμαι αναγκασμένος να αναφερθώ στο θέμα.Και για να γίνω ποιό κατανοητός λέω αναγκασμένος,γιατί αισθάνομαι γελοίος πλέον μετα από τόση συζήτηση που έχει κάνει η ιστοσελίδα μας και εγώ προσωπικά για το θέμα των κλοπών στο Πωγώνι μέσα από τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις με πολιτικά πρόσωπα και ξεκινάω από την δημοτική αρχή πηγαίνω στην Περιφέρεια και καταλήγω στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Οι υποσχέσεις τους όπως θα θυμάστε και εσείς ήταν απεριόριστες.Ακούσαμε ακόμη πώς πρέπει να δεχθούμε και κέντρο Λαθρομεταναστών στην Κακαβιά για να έχουμε ασφάλεια στην περιοχή μας το Πωγώνι. Εντέλει και τι δεν ακούσαμε από όλους τους αιρετούς.
Το ζήτημα φίλες και φίλοι συμπατριώτες μου είναι πώς εκείνοι δεν ακούν τις κραυγές απελπισίας των μόνιμων αλλά και των απόδημων πωγωνησίων μετά από κάθε κλοπή που γίνεται στα χωριά μας.Και πρώτον δεν ακούνε γιατί δεν χάνονται δικά τους περιουσιακά στοιχεία.
Δεν κλέβουν τον δικό τους νοικοκυριό.Χάνονται τα νοικοκυριά κάποιων άλλων ανθρώπων που μετά κόπων και βασάνων αλλά και σκληρού μόχθου επανδρώνουν τα πατρικά τους σπίτια στα χωριά με όλο τον οικιακό εξοπλισμό για να πηγαίνουν 10--15--ημέρες το καλοκαίρι και να αναζωογονούν την επαρχία.
Που είναι λοιπόν οι θερμικές κάμερες που μας έχουν υποσχεθεί εδώ και πολύ καιρό πρίν. Γιατί δεν επιστρέφουν όλοι οι συνοροφύλακες στην περιοχή μας;Γιατί δεν επανδρώνονται με τεχνικό εξοπλισμό ακόμη και οι οι εναπομείναντες αστυνομικοί στην περιοχή; Πού είναι το άνοιγμα των στρατιωτικών φυλακίων όπως ακούσαμε και πρόσφατα από τον Υπουργό εθνικής αμύνης κ.Πάνο Καμμένο;Εάν σε κάποια περίπτωση αντίστοιχης κλοπής βρεθεί κάποιος ληστής ανάσκελα νεκρός από πυρά αμυνόμενου κάτοικου φαντάζεστε τι έχει να γίνει...
Σαν πρώτο δεδομένο είναι πώς αυτός ο άνθρωπος από νοικοκύρης και αμυνόμενος θα βρεθεί στην φυλακή με ένα σωρό κατηγορίες του τύπου...οπλοκατοχή--οπλοφορία--οπλοχρησία--φόνος εκ προμελέτης..Και εάν ο νεκρός ληστής είναι και αλλοδαπός από την γειτονική χώρα...Έ!!! τότε θα ακουστεί και το περίφημο...Ά !!!Αυτός που έριξε με το όπλο...ρατσιστής ήτανε μπορεί και χρυσαυγίτης...τις προάλλες πρίν 50 χρόνια σκότωσε και ένα κότσιφα έτσι για πλάκα ...
Δυστυχώς φίλες και φίλοι συμπατριώτες ξαναλέω δυστυχώς μας έχουν γραμμένους...και ξέρετε πολύ καλά πού...Το ζήτημα όμως είναι, μας έχουν γραμμένους έτσι από ανευθυνότητα...μας έχουν γραμμένους γιατί δεν θέλουν να ασχολούνται μαζί μας...ή υπάρχει κάποιο άλλο σχέδιο για την περιοχή μας που εμείς το αγνοούμε και θα το μάθουμε όταν θα έχει υλοποιηθεί πλέον.
Φίλες και φίλοι η κατάσταση στην περιοχή μας είναι σε πολύ άσχημο σημείο.Είμαι σίγουρος πώς και όλοι αυτοί οι κατά πάσα πιθανότητα εισαγόμενοι ληστές μας δουλεύουν στην κυριολεξία.
Και ο λόγος είναι πώς εμείς τους συμπεριφερόμαστε ώς άψογοι Δημοκράτες αφού η χώρα μας γέννησε την δημοκρατία όπως λένε και οι ιστορικοί..και αυτοί μας χώνουν μετά από κάθε κλοπή οικίας και ένα οικονομικό παλούκι στον πισινό μας...
Ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη των όσων γίνονται στην περιοχή; κανένας τους.
Υπομονή λοιπόν φίλες και φίλοι συμπατριώτες και θα δούμε τι θα γίνει μετά από καμιά 150ριά χρόνια που θα τελειώσει και η περιβόητη οικονομική κρίση.Βέβαια εμείς θα είμαστε λίπασμα κακής ποιότητας τότε...
Δεν πειράζει όμως θα ξέρουν ότι τουλάχιστον τους τα χώνουμε... κανονικά.
Αυτά τα ολίγα και εδώ θα χρησιμοποιήσω και τον στίχο από το τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου έτσι για να μου φύγει το μεράκι.(Κι αν είσαι κάποιος άρχοντας και παρεξηγηθήται...Στα όργανά μου μια χαρά χωράει να γραφτείται). • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...