Banner Πανω
 
 
 

ΠΩΓΩΝΙ:Ο κ.Δένδιας μας δουλεύει...Παρέα με τον αρθρογράφο... Διαβάστε το άρθρο και θα καταλάβετε...( Καψάλης Χάρης).Τρία χρόνια …υπομονή για να «θωρακιστούν» ηλεκτρονικά τα σύνορα.

 

Το άρθρο είναι από την ημερήσια γιαννιώτικη εφημερίδα ''ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ''...!!!

Δείτε Πωγωνήσιοι που ακουμπάτε τα ευρουλάκια σας...σε τι ενημερωτικά έντυπα ...

(((Τρία χρόνια …υπομονή για να «θωρακιστούν» ηλεκτρονικά τα σύνορα

ΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ!

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, αναγνωρίζει τα προβλήματα, αλλά δηλώνει ότι δεν μπορεί να τα λύσει άμεσα!

Την ίδια ώρα, η ανασφάλεια μεγαλώνει και τα ακριτικά χωριά ερημώνουν...

Τρία χρόνια …υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι του ακριτικού Πωγωνίου και γενικά των παραμεθόριων περιοχών της Ηπείρου, ώστε να «σφραγιστούν» τα σύνορα!  Το βασικό μέτρο που πρόκειται να εφαρμοστεί είναι η εγκατάσταση πλήρους συστήματος καμερών κατά μήκος της Ελληνοαλβανικής μεθορίου.
Το ερώτημα ωστόσο που τίθεται, είναι τι θα μείνει να φυλάξουν μετά από τρία χρόνια, όταν καθημερινά τα ακριτικά μας χωριά ερημώνουν; Μάλλον τίποτε και αυτό  είναι εκείνο που φαίνεται πως  δεν το έχει αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης.
Τα νέα προέκυψαν από  τον καθ’ ύλην αρμόδιο  κ. Νίκο Δένδια, στη συνέντευξη που έδωσε  στην εκπομπή “ΕΝΙΚΟΣ» που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό STAR.
Ο Υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει στην Ήπειρο,  αλλά ήταν και …αποκαλυπτικός: «Ναι έχουμε πρόβλημα στην Ήπειρο. Δεν μπορώ να το λύσω αύριο το πρωί. Δεν μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να το λύσει αύριο το πρωί», είπε χαρακτηριστικά. Και αν μεν πρέπει να  εξάρει κανείς την ειλικρίνεια του Υπουργού, δεν μπορεί όμως να μην επισημάνει ότι αυτή είναι που προκαλεί έντονο προβληματισμό, αλλά και αγανάκτηση στους κατοίκους της ακριτικής Ηπείρου. Αυτοί γνωρίζουν ότι η κατάσταση  γίνεται ολοένα και χειρότερη. Οι επιτυχίες των αστυνομικών στην αντιμετώπιση των εμπόρων ναρκωτικών είναι καθημερινές και σημαντικές, τις αναγνώρισε άλλωστε  και ο ίδιος ο Υπουργός. Ωστόσο το γεγονός ότι εντοπίζονται μεγάλες ποσότητες σε χωριά που βρίσκονται αρκετά μακριά από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, αποδεικνύει ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον από τον έλεγχο και ασφαλώς είναι άγνωστο πόσες ποσότητες τελικά καταφέρνουν να προωθηθούν για τους τελικούς τους αποδέκτες. Και μόνο το γεγονός ότι από τους 15 τόνους χασίς που κατασχέθηκαν το 2013 σε όλη την Ελλάδα, οι 9 εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην Ήπειρο, αυτό από μόνο του λέει πολλά.
Κάθε μέρα που περνάει ο φόβος μεγαλώνει, οι κάτοικοι – όσοι δεν φεύγουν για τις πόλεις- ζουν με την αγωνία για το τι θα τους ξημερώσει. Και δεν είναι μόνο οι Αλβανοί λαθρομετανάστες και κακοποιοί που «αλωνίζουν» τις ακριτικές περιοχές. Είναι και οι Ρομά, οι Ρουμάνοι και άλλων εθνικοτήτων κακοποιοί, που εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή φύλαξη και τη διασπορά των αστυνομικών δυνάμεων, δρουν τις περισσότερες φορές ανενόχλητοι, προβαίνοντας σε  κλοπές, διαρρήξεις και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.  
Άρα καλές οι προθέσεις και ο σχεδιασμός του Υπουργείου, αλλά τα μέτρα αργούν. Ακόμη και η επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων, στην οποία επίσης αναφέρθηκε ο Υπουργός κ. Δένδιας στην ίδια συνέντευξή του καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Ανοχή στην Αλβανική αδιαφορία
Ένα άλλο ζήτημα που συνεχίζεται να αντιμετωπίζεται σε χαμηλούς τόνους από την Ελληνική Κυβέρνηση, είναι η αναποτελεσματικότητα (αν όχι ανοχή) των Αλβανικών αρχών έναντι του εξαγόμενου προς την Ελλάδα εγκλήματος και ειδικά των ναρκωτικών.
Ο κ. Δένδιας, ακολούθησε και αυτός την «πεπατημένη», καθώς δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνεργασία στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, επικαλούμενος προς τούτο το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που επισκέφθηκε ο νέος Αλβανός Υπουργός. Υποστήριξε  ότι υπάρχει πρόβλημα για χώρους που δεν μπορεί κανείς να πατήσει (προφανώς εννοούσε το Λαζαράτι και άλλες χασισοφυτείες), ωστόσο απέφυγε να θέσει επιτακτικά το ζήτημα της πραγματικής και όχι λεκτικής ενεργοποίησης των Αλβανικών Αρχών στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Οι δηλώσεις του Υπουργού
Ο Υπουργός απαντώντας σε ερώτηση για τη μετακίνηση των συνοριοφυλάκων, είπε ότι παρότι πάρθηκαν και από την Ήπειρο, υπήρχαν σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδος, όταν πια δεν υπηρετούσαν σκοπό.  «Στον Έβρο – συνέχισε- η τοποθέτησή τους, με μεγάλη ταλαιπωρία τους, αλλά οφείλω να πω και με εξαιρετική συμπεριφορά τους, έπιασε τόπο.
Ναι έχουμε πρόβλημα στην Ήπειρο. Δεν μπορώ να το λύσω αύριο το πρωί. Δεν μπορεί η Ελληνική Αστυνομία να το λύσει αύριο το πρωί. Να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό. Υπάρχει σχεδιασμός ενός προγράμματος ανάλογου με τον Έβρο, εγκατάστασης πλήρους συστήματος καμερών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, διότι η Ελληνοαλβανική μεθόριος είναι πιο δύσκολη από τον Έβρο, διότι όπως εσείς ξέρετε καλά δεν είναι παντού πεδινή. Όταν πας στον Γράμμο, όταν πας προς το Βίτσι, είναι αδύνατον να την αστυνομεύσεις με ανθρώπους. Και επίσης υπάρχει συνεννόηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να αρχίζουμε να μετακινούμε και μονάδες σιγά-σιγά του στρατού προς τα σύνορα. Όχι γιατί θα αστυνομεύσουν, αλλά η παρουσία τους και μόνο λειτουργεί αποτρεπτικά. Υπάρχει μια συζήτηση και σε αυτό. Υπολογίζω ότι σε μια 3ετία περίπου θα μπορέσουμε να έχουμε εντάξει όλη την Ελληνοαλβανική μεθόριο σε ανάλογο πρόγραμμα με τον Έβρο, να έχουμε ξεκινήσει την υλοποίηση, να έχουμε τελειώσει το 2015 με τον Έβρο και να έχουμε μετακινήσει δυνάμεις προς την Ήπειρο».

Εύσημα στους αστυνομικούς
Ο Υπουργός αναγνώρισε ότι η αυξημένη σύλληψη όπλων και ναρκωτικών οφείλεται στη μεγάλη δραστηριοποίηση των αστυνομικών. «Βεβαίως – παραδέχτηκε- έχουν  περάσει και άλλα. Βεβαίως ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι είναι ο δρόμος που το χασίς μπαίνει στην Ελλάδα. Όμως έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια ανάσχεσης του φαινομένου, με σημαντικές επιτυχίες που το ξαναλέω, δεν έχουν τίποτα να κάνουν με μένα. Εγώ δεν ξέρω να το κάνω αυτό το πράγμα. Οι άνθρωποι αυτοί. Οι γυναίκες και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας το κάνουν μέρα και νύχτα. Τους αξίζει ένας καλός λόγος».)))

 

Έλεος κύριοι...Ως πού θα πάει αυτή η κοροϊδία.Ποιός νομίζετε πως σας πιστεύει με τέτοιου είδους προπαγανδιστικά κείμενα.Προσπαθείτε δια της πλαγίας οδού να περάσετε μηνύματα περί ειλικρίνειας του υπουργού κ.Δένδια...,αλλά και πώς είναι ακατόρθωτο το αυτονόητο,το ζήτημα θωράκισης της περιοχής των συνόρων.Αρκετά...Αρκετά...Δεν βλέπω να γράφεται κάπου στο άρθρο για τις τόσες και τόσες προσπάθειες που είχαν γίνει κατά το παρελθόν από πλευράς δημοτικής αρχής του Πωγωνίου,και της Περιφέρεριας για κάποια συνάντηση με τον υπουργό.. και εκείνος τους παρέπεμπε στην γραμματέα του.Εσείς κ.αρθρογράφε κατοικείται φαντάζομαι πλησίον της περιοχής.Τι πιστεύεται δεν είχαν άλλο δουλειά οι αστυνομικοί στο Πωγώνι και στα υπόλοιπα παραμεθόρια σημεία της Ηπείρου και τους πήρε ο κ.Δένδιας και τους πήγε στον Έβρο να δουλέψουν;δεν είδα κάποιο σχόλιό σας επ`αυτού. Ακόμη δεν βλέπω να γράφεται για την αδιαφορία αλλά και για τον εκβιασμό από πλευράς υπουργείου, του τύπου.ή δέχεστε το κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην Κακαβιά(Γκέτο)  ή ασφάλεια στην περιοχή..Γιόκ...Πουλάτε ενημερωτικό θάνατο στην περιοχή...Αυτό το γνωρίζεται;Η απλά όπως μας βολεύει...και ξέρετε πολύ καλά τι εννοώ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!

Καψάλης Χάρης


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...