Telegraph: «Κούρεμα» χρέους 100 δισ. ευρώ χρειάζεται η Ελλάδα


Το NIESR προβλέπει ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί 3% φέτος και 2,3% το 2016

 Η Ελλάδα χρειάζεται μια απομείωση χρέους σχεδόν 100 δισ. ευρώ προκειμένου να έχει μια ευκαιρία να βγει από την «παρατεταμένη και σοβαρή οικονομική κρίση», επισημαίνει έκθεση του βρετανικού ινστιτούτου National Institute of Economic and Social Research (NIESR) σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Telegraph.

Στην ανάλυσή του το NIESR υπογραμμίζει τον αντίκτυπο των αυξήσεων στον ΦΠΑ και των αυστηρών δημοσιονομικών στόχων, που σύμφωνα με το ερευνητικό ινστιτούτο, θα μπορούσαν να αποβούν «αυτοκαταστροφικοί».

Οι αναλυτές εκτιμούν πως έως τα τέλη του 2016 η ελληνική οικονομία θα έχει συρρικνωθεί κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα του 2007 και κατά 7% σε σχέση με το μέγεθός της πριν την ένταξη της χώρας στο ευρώ το 2001.

«Δεν βλέπουμε την Ελλάδα να επιστρέφει στα επίπεδα που ήταν πριν από την ένταξή της στο ευρώ το 2001, πόσο μάλλον κοντά σε αυτά που ήταν πριν ξεσπάσει η κρίση, άρα πρόκειται για μια παρατεταμένη και σοβαρή οικονομική κρίση για την Ελλάδα», ανέφερε ο Τζακ Μίνινγκ, ερευνητής στο NIESR.

Παράλληλα, το ινστιτούτο προβλέπει ότι η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 3% φέτος και 2,3% το 2016, παραμένοντας σε ύφεση έως το δεύτερο εξάμηνο του 2016.
http://www.naftemporiki.gr


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας