Η Κυβέρνηση Ράμα επιμένει στην κατεδάφιση του Ι.Ν. Δρυμάδων

XIMARA PINAKIDA

•  Ένταση επικρατεί στους Δρυμάδες  Χιμάρας, καθώς για σήμερα έχει προγραμματιστεί η «επίσημη» κατεδάφιση του Ναού του Αγίου Αθανασίου.
Οι κάτοικοι είναι από χθες συγκεντρωμένοι έξω από το Ναό για να τον προστατέψουν από την κατεδάφιση του υπόλοιπου κτίσματος, καθώς οι πρώτες πράξεις είχαν γίνει από υπαλλήλους του Δήμου Χιμάρας, την περασμένη εβδομάδα. Η επίσημη απόφαση για την κατεδάφιση υπογράφτηκε μόλις προχθές Κυριακή από το Δήμαρχο Γιώργο Γκόρο και χθες είχε δοθεί εντολή στην πολεοδομική αστυνομία του Αυλώνα να σπεύσουν στην περιοχή για να εκδιώξουν τον κόσμο και να προχωρήσει η κατεδάφιση.
Έκκληση προς τους πιστούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους απηύθυνε η Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, η οποία απαιτεί από το κράτος να αναλάβει τις νομικές του ευθύνες που απορρέουν από τον ισχύοντα νόμο για τη συμφωνία Κυβέρνησης και Εκκλησίας που εγγυάται το απαραβίαστο των χώρων λατρείας και την προστασία από το Κράτος.  Στο χορό των προκλήσεων μπήκε χθες και ο ίδιος ο Αλβανός Πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι: «Είναι για γέλια και για κλάματα που ένα οικοδόμημα σαν γκαράζ το ονομάζουν εκκλησία και διαμαρτύρονται γιατί επαναφέρουμε στη ζωή την κληρονομιά μας!». Αντίδραση υπήρξε από τη Νέα Δημοκρατία και τον Τομεάρχη Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκο, που ανέφερε ότι «Οι δηλώσεις αυτές του Αλβανού Πρωθυπουργού δημιουργούν διαβρωτική ένταση. Με τέτοιες δηλώσεις υποσκάπτει ο ίδιος τις ευρωπαϊκές προοπτικές της χώρας του».
Ο Μητροπολίτης Κονίτσης
Έντονη ήταν η αντίδραση και του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, ο οποίος αφού επισημαίνει και την διαμαρτυρία του Εκπροσώπου του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Κων. Κούτρα, καταδικάζει με τη σειρά του τις ενέργειες των Αλβανών «που δεν δείχνουν σεβασμό των εθνικών και θρησκευτικών ελευθεριών των Βορειοηπειρωτών. Και από την ακριτική μας έπαλξη καλούμε την Ελληνική Πολιτεία σε συνεχή επαγρύπνηση. Διαφορετικά, θα θρηνήσουμε συμφορές, γιατί οι Αλβανοί μισούν τους Βορειοηπειρώτες και επιδιώκουν με κάθε τρόπο την εκδίωξή τους από τα πατρογονικά τους εδάφη. Σαλπίζουμε λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση το σύνθημα, που είναι πάντοτε επίκαιρο:  Φύλακες γρηγορείτε».
Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας