Banner Πανω
 
 
 

ΆΡΘΡΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΌΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΆΡΤΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΘΝΟΣ»

Ανοίγουμε το επόμενο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας

Την Κυριακή στην κάλπη παίρνουμε μία πολύ κρίσιμη απόφαση για το πολιτικό τοπίο, όπου θα ζήσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τα νέα πολιτικά δεδομένα των επτά προηγούμενων μηνών ορίζουν μια νέα πολιτική πραγματικότητα. Η αξιολόγησή της θα διαμορφώσει την ψήφο των συμπολιτών μας.

Σε αυτήν την περίοδο, η προσπάθεια της πρώτης κυβέρνησης με κορμό την αριστερά στην Ελλάδα να σταθεί σταθερά στα πόδια της έγινε κόντρα στο σχεδιασμό και τις επιθέσεις του «συστήματος» και των πολιτικών εκφραστών του. Από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα, επιδιώκουν να την καταστήσουν πολιτική και ιστορική ολιγόχρονη παρένθεση.

Δοκιμάστηκε σκληρά η αντοχή της στρατηγικής και των δυνάμεων μας απέναντι στις πιέσεις των ισχυρών κύκλων μιας, εις βάρος μας, διαμορφωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής συγκυρίας. Οι συνειδήσεις μας δοκιμάστηκαν αλλά φτάσαμε στην πρώτη συμφωνία από το 2010 που ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά και όχι τυφλής υποταγής σε ένα υπαγορευμένο πρόγραμμα.

Σταθήκαμε με αίσθημα εθνικής ευθύνης και με τους Έλληνες πολίτες στο πλευρό μας απέναντι στο ενδεχόμενο μιας άτακτης χρεοκοπίας που θα οδηγούσε σε φαινόμενα κοινωνικοικονομικής βίας. Μετά από μια ιδιαίτερα ενεργοβόρα διαπραγμάτευση, η χώρα μας βρίσκεται στο τέλος του έξωθεν επιβληθέντος οικονομικού στραγγαλισμού, ένα βήμα πριν τη σταθεροποίηση του οικονομικού της περιβάλλοντος και την απαρχή της σταδιακής ανάκαμψής του. Με διασφαλισμένη την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ, με εξασφαλισμένη τριετή χρηματοδότηση και ανακοινωμένη τη διαπραγμάτευση του χρέους, με άμεση την προοπτική σημαντικής απομείωσής του και έχοντας προκαλέσει ορατά ρήγματα στο γερμανοκεντρικό ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Όλα αυτά δημιουργούν κάποια πολύ κρίσιμα διλήμματα μπροστά στην κάλπη.

Αν οι πολίτες θα επαναφέρουν την πολιτική αντίληψη της Νέας Δημοκρατίας και του κου Μεϊμαράκη για συνέχιση της νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης, που τα τελευταία πέντε χρόνια εξόντωσε οικονομικά τη μεσαία τάξη, εκτίναξε την ανεργία, φτωχοποίησε τους συνταξιούχους, αφαίρεσε κάθε ελπίδα από τους νέους, διαρρηγνύοντας τελικά την κοινωνική συνοχή.

Ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ενισχυμένοι, θα οδηγήσουμε στην οριστική έξοδο από τον κύκλο της λιτότητας, υπέρ των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων του λαού μας. Αν θα διαμορφώσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα προσφέρει ευκαιρίες και όραμα στην υψηλά καταρτισμένη νεολαία μας. Αν θα κλείσουμε για τα καλά το δρόμο στη διαφθορά, την αναξιοκρατία και τα πελατειακά μοντέλα.

Σε τρεις μέρες από σήμερα, οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν το επόμενο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας. Να δώσουν συνέχεια στην προοδευτική, φιλολαϊκή, δίκαιη και δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας, επιτρέποντας στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να κάνουν την ελπίδα πράξη.


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...