Banner Πανω
 
 
 

Βίος και πολιτεία ο νεαρός με το τσεκούρι!        
 

ΕΣΠΑΣΕ με τσεκούρι, το πίσω παρμπρίζ σταθμευμένου αυτοκινήτου, για να το κλέψει!

Το θύμα αυτή την φορά, ήταν ο ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας «ΚΑΡΝΑΓΙΟ» Γιάννης Καλόγηρος. Είχε αφήσει το αυτοκίνητό του, έξω απ’ το σπίτι συγγενικού του προσώπου και επιστρέφοντας να το πάρει, το είδε με σπασμένο το πίσω παρμπρίζ και τον δράση να στέκει κάπου δίπλα, σα να μην συμβαίνει τίποτα και να δηλώνει, πως το έσπασε με τσεκούρι, γιατί ήθελε να το πάρει. Έφτασαν οι αστυνομικοί, κατέγραψαν το γεγονός, οδήγησαν το νεαρό δράστη στον εισαγγελέα, για τα περαιτέρω, που είναι γνωστά σε όσους λίγο έχουν ασχοληθεί, με την παραβατικότητα στην περιοχή.

Σιγά μην οδήγησαν το νεαρό, σε δρόμους άγνωστους… Τις έχει διαβεί άπειρες φορές μέχρι τώρα, τις… μεγάλες πόρτες και μπορεί να έδειχνε, πως εσωτερικά ένοιωθε την ανάγκη, να ξαναβρεθεί εκεί, για να συμπληρώσει μια ακόμη σελίδα, στο ανθολόγιο των… καλών του πράξεων. Το οποίο ανθολόγιο είναι γεμάτο, ανάλογες πράξεις. Που πηγαίνει παράλληλα, με τις σελίδες του δελτίου συμβάντων της Αστυνομίας.

Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά, ότι ο συγκεκριμένος νεαρός, είχε κλέψει αυτοκίνητο στην Φιλιππιάδα, το χρησιμοποίησε όσο είχε βενζίνη και ακολούθως το εγκατέλειψε, για να συλληφθεί και να αφεθεί ελεύθερος, μιας και αυτό προβλέπεται απ’ τη σχετική νομοθεσία.

Η Αστυνομία με την σειρά της, φαντάζει πως έχει μια… διαστροφή, να γεμίζει παράλληλα με το ανθολόγιο του νεαρού και το δικό της βιβλίο συμβάντων. Όμως δεν είναι αυτή η αλήθεια. Δεκάδες φορές, οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών στην Άρτα, έχουν συλλάβει το νεαρό, τον οδήγησαν ενώπιον των δικαστικών αρχών, για να τον ξανασυναντήσουν στα διάφορα στέκια της παραβατικότητας, πάντα με φόντο τα ναρκωτικά.

Είναι η κατάσταση αυτή. Δηλώνεις χρήστης και λαμβάνεις την άφεση αμαρτιών! Όπως την ελάμβανε και ο… πολυθρύλητος Γκόγκος, μέχρι που έσφαξε και έβρασε τον Παπαλέξη, σ’ ένα πρωτόγνωρο για τα παγκόσμια χρονικά, έγκλημα. Κι αυτός (σ.σ ο Γκόγκος) είχε πλούσιο ανθολόγιο, με… θεάρεστες πράξεις…

Όμως για το νεαρό της ιστορίας μας, τα πράγματα, έδειξαν με το συγκεκριμένο περιστατικό, το δείγμα των προθέσεών του. Για να κάνει αυτό που θέλει, εν προκειμένω να πάει βόλτα με το κλεμμένο αυτοκίνητο, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το τσεκούρι.

-Υπάρχει κανένας, που μπορεί να εγγυηθεί, πως αν κυκλοφορεί ελεύθερος, δεν θα στρέψει το τσεκούρι και κατά ανθρώπων;

Εξ όσων η δημοσιογραφική έρευνα έχει δείξει μέχρι σήμερα, ο συγκεκριμένος νεαρός, έχει προκαλέσει πλείστα όσα προβλήματα. Τα έχει καταγεγραμμένα η Αστυνομία Άρτας, μιας και άπειρες φορές, έχει κληθεί σε περιστατικά βίας, με πρωταγωνιστή τον… ήρωα της ιστορίας μας.

Για τέτοια άτομα, που δρουν υπό το βάρος της χρήσης ναρκωτικών, έχουμε άπειρες φορές εκφράσει τους φόβους μας, υπό τον τύπο και μηνύματος προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, αλλά και προς την κοινωνία. Επειδή το παράδειγμα του Γκόγκου, είναι χαρακτηριστικό, πρέπει να θυμίσουμε ότι και για το συγκεκριμένο πρόσωπο, είχαμε κάνει εκτενείς αναφορές, αλλά όπως συνηθίζουν να κάνουν οι κάθε λογής αρμόδιοι, τις είχαν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Δεν μαθαίνει η κοινωνία

Βεβαίως αυτή την φορά, η πληροφορία που έχει η κοινωνία, μέσω της ανακοίνωσης της Αστυνομίας, αναφέρει ότι ο νεαρός (του οποίου η ανωνυμία φυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού!) οδηγείται στον εισαγγελέα, ως πρωταγωνιστής κλοπής οχήματος. Μια παράβαση που αν δεν έχει κίνητρο, άλλες εκδοχές της παραβατικότητας, μπορεί και να θεωρηθεί απλή. Και ο δράστης, είναι πάντα προφυλαγμένος, με βάση τον σεβασμό των προσωπικών δεδομένων.

Την ίδια στιγμή, ο ένοικος διαμερίσματος στην πολυκατοικία που ο νεαρός διαμένει, δεν γνωρίζει ποιος είναι ο νέος με το τσεκούρι, άρα δεν μπορεί και να προφυλαχτεί. Κατά τα στοιχειώδη βεβαίως. Να φυλάξει το παιδί του, που μπορεί να είναι το επόμενο θύμα του νεαρού. Στην τόσο μικρή κοινωνία της Άρτας, ο συγκεκριμένος νεαρός, δεν είναι γνωστός και ο κάθε πολίτης, ανυποψίαστος βεβαίως, μπορεί να είναι το επόμενο θύμα του.

Έτσι καθώς έχουν τα πράγματα, είναι δύσκολο για τα μέσα της εποχής, να μπουν στην βάσανο να αναζητήσουν πληροφορίες, για να παρουσιάσουν το πρόβλημα που προκύπτει και τις συνέπειες που θα έχει στην κοινωνία. Το τηλεγραφικό δελτίου τύπου της Αστυνομίας, ίσως αποπροσανατολίζει την σκέψη των πολιτών. Που απλά λένε, για την κλοπή, πως είναι τις εποχής, μιας και υπάρχει η οικονομική κρίση, άρα και οι νέοι κλέβουν. Δεν μπορεί ο απλός και ανενημέρωτος πολίτης, να βάλει στην σκέψη του, το λόγο για τον οποίο και με βάση τον οποίο, ο νεαρός δεν ορρωδεί να χρησιμοποιήσει το τσεκούρι, την πρώτη φορά για να κλέψει αυτοκίνητο, την επόμενη φορά ίσως και εις βάρος ανθρώπου.

Επίλογος 

Καλό είναι να γνωρίζουμε, τι συμβαίνει γύρω μας. Γιατί έτσι θα προφυλαχτούμε ως κοινωνία, απ’ τα όσα μπορεί να συμβούν, αλλά μπορεί και να αποφευχθούν, με βάση την γνώση των ανθρώπων που κυκλοφορούν δίπλα μας. Ίσως χρειαστεί η περισσότερη ευαισθησία, όλων όσων έχουν σχέση με την ενημέρωση και την επικοινωνία.

Όμως και η δική μας ευαισθησία και η σχολιαστική επιμονή, να παρουσιάζουμε θέματα που αφορούν στην κοινωνία και την παραβατικότητα, με φόντο τις περισσότερες φορές τα ναρκωτικά, είναι παρεξηγήσιμη, μιας και κανένας δεν λαμβάνει το μήνυμα.

Κι αν το λαμβάνει, τότε είναι αργά. Γιατί θα πρέπει να δει συγγενή ή φίλο, ως θύμα αυτού του πήγαινε - έλα. Και τότε, πάντα, είναι πολύ αργά!

Δεν φταίει κανένας, αλλά…

Ούτε η Αστυνομία φταίει, ούτε οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης στην περιοχή φταίνε, που όσοι είναι επικίνδυνοι και με φόντο τα ναρκωτικά κάνουν αξιόποινες πράξεις, όπως ο νεαρός της ιστορίας μας. Φταίει αποκλειστικά η νομοθεσία, που προβλέπει να μένουν ελεύθεροι όσοι, υπό τις συνθήκες που περιγράφουμε οδηγούνται στον Εισαγγελέα.

Και βεβαίως, υπό διαφορετικές συνθήκες και με την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και της πολιτείας, θα έπρεπε να είναι ζητούμενο του δημόσιου διαλόγου, η αλλαγή των σχετικών νόμων, ώστε να υπάρχει ο σχετικός έλεγχος, αλλά και να μην βρίσκεται διαρκώς, η κάθε μικρή κοινωνία, σε κίνδυνο.

Λέμε ότι απαιτούνται θεσμικές αλλαγές. Αλλά που η… πολυτέλεια να συζητήσουμε γι’ αυτές, στην παρούσα χρονική συγκυρία.
Εφημ.Η ΓΝΩΜΗ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...