Banner Πανω
 
 
 

Για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στις 16-12-2019

 

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στις 16-12-2019, η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή

Α) Καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2020 που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή, διότι: α) Είναι φτωχό, αφού μόνο 855.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός των νέων έργων. β)Στερείται οράματος και αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς απουσιάζουν σημαντικά έργα και μελέτες που θα συνέβαλαν στην αλλαγή της όψης της Άρτας, όπως π.χ κατασκευή δωρεάν πάρκιγκ μέσα στον ιστό της πόλης, έργα υποδομής στις τοπικές κοινότητες, μελέτη για το αρδευτικό του κάμπου από τη λίμνη Πουρναρίου μέσω κλειστού κυκλώματος, ολοκληρωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ανάπλαση της περιοχής παραποτάμιου-Σκοπευτήριου κλπ, ενώ όλα τα νέα έργα που προβλέπονται δεν είναι παρά συνήθη έργα ρουτίνας (ασφαλτοστρώσεις, οδοποιίες κλπ) και γ) Είναι πλασματικό, προσχηματικό και μη εφικτό σε μεγάλο βαθμό, καθώς περιλαμβάνει πλήθος έργων, για εντυπωσιασμό και μόνο, χωρίς αντίστοιχες πηγές χρηματοδότησης στα περισσότερα από αυτά και με σχεδόν μηδενική πίστωση έτους σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι περιλαμβάνονται 126 «συνεχιζόμενα» έργα, εκ των οποίων συμβατικό προϋπολογισμό έχουν μόνο τα 24 και από τα υπόλοιπα 102, τα μεν 62 έχουν κατανομή πίστωσης έτους μόνο 100 ευρώ , ενώ τα υπόλοιπα 40 σέρνονται με μεταφορές πιστώσεων από χρονιά σε χρονιά, χωρίς τις αντίστοιχες ωριμάνσεις και μελέτες. Σκοπός της Δημοτικής Αρχής δεν πρέπει να είναι ο επικοινωνιακός εντυπωσιασμός περί δήθεν πληθώρας έργων, τα οποία όμως μένουν στα χαρτιά και «σέρνονται» επί χρόνια, αλλά η ιεράρχηση αυτών και η προσπάθεια ωρίμανσης και εκτέλεσής τους.

Β) Εισηγηθήκαμε την υιοθέτηση ψηφίσματος, το οποίο και έγινε ομόφωνα δεκτό από το σώμα, περί καταδίκης της απολύτως παράνομης και τραμπούκικης συμπεριφοράς αγνώστου προς γιατρό του Νοσοκομείου Άρτας που φροντίζει αδέσποτα ζώα, δηλώνοντας συγχρόνως τη στήριξη του Δήμου με κάθε μέσο και κάθε τρόπο σε όποιον συμπολίτη μας δεχθεί παρόμοιου τύπου επιθέσεις για την φιλοζωική του δράση .

Γ) Στηλιτεύσαμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αρταίων, με αφορμή την εισήγηση σε αναμόρφωση προϋπολογισμού για αγορά βιντεοκάμερας με δυνατότητα ζωντανών συνδέσεων. Θεωρήσαμε τη δαπάνη αυτή περιττή, γι΄αυτό και καταθέσαμε εναλλακτική πρόταση προς διάθεση του αντίστοιχου ποσού για την αγορά βιβλίων και εξοπλισμού για την δημοτική βιβλιοθήκη. Η πρόταση αυτή, αν και είχε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη διακριτή συζήτηση και ψήφισή της, εντούτοις δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο, γι΄αυτό και αποσύρθηκε. Θεωρούμε ότι το Γραφείο Τύπου πρέπει να αφορά όλον τον Δήμο Αρταίων και όχι να λειτουργεί ως μέσο προβολής του Δημάρχου και μόνο. Οφείλει να αναδεικνύει τοπικά προβλήματα, να καταγράφει τις απόψεις όλων των δημοτικών παρατάξεων, φορέων και συλλογικών οργάνων των εργαζομένων και της αυτοδιοίκησης γενικότερα και αν ενημερώνει για θέματα της καθημερινότητας και της αυτοδιοίκησης.

 

Δ) Τέλος, σε ερώτημα που θέσαμε προ ημερησίας όσον αφορά την καθυστέρηση στην παραχώρηση από το Υπ. Οικονομικών του οικοπέδου για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Άρτας (κοντά στο Δικαστ. Μέγαρο) πήραμε την απάντηση ότι αυτό δυστυχώς «κολλάει» σε ιδιοκτησιακά προβλήματα, καθώς εκτός από την έκταση του Δημοσίου, υπάρχουν και παρεμβαλλόμενες ιδιωτικές εκτάσεις. Αυτό βεβαίως μας ανησυχεί πολύ, καθώς φαίνεται πως αν ο Δήμος δεν δράσει τάχιστα, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλες καθυστερήσεις και το αίτημα για ένα σύγχρονο μουσικό σχολείο μέσα στον ιστό της πόλης, να μην καταστεί άμεσα εφικτό. -

Άρτα, 17-12-2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...