Banner Πανω
 
 
 

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Άρτας για το Γεφύρι της Πλάκας

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη

 

Η αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας αποτελεί δίχως αμφιβολία, ένα εμβληματικό έργο που προχώρησε χάρη στην ενότητα των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Η δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του ίδιου του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την άμεση αναστήλωσή του έγινε πράξη.

Με την πρωτόγνωρη, για τα ελληνικά δεδομένα, αγαστή συνεργασία κυβέρνησης, επιστημονικών και αυτοδιοικητικών φορέων, αλλά και με σύσσωμη τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας.

Με την αξεπέραστη μαστοροσύνη του πρωτομάστορα, Θανάση Πόραβου, και των πετράδων, που, χειμώνα – καλοκαίρι, με ήλιο και βροχή, σμίλεψαν την πέτρα και έστησαν ολόρθο το Γεφύρι

Με την καταλυτική συνεχή προσπάθεια της Αρτινής υπουργού, Όλγας Γεροβασίλη και του ένθερμου φίλου της περιοχής μας, υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη.

Ένα ιστορικό τοπόσημο, όχι μόνο της περιοχής μας αλλά και της χώρας και των Βαλκανίων, ένα απαράμιλλης αρχιτεκτονικής αξίας και ομορφιάς μνημείο, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, το Γεφύρι της Πλάκας, στέκει ξανά εκεί, πάνω από τον ποταμό Άραχθο, για να μας υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όταν υπάρχει βούληση, προσήλωση και πίστη στις δυνάμεις μας.

Δυστυχώς, αυτή η βούληση δεν φαίνεται να υπάρχει στη σημερινή κυβέρνηση, η οποία απλά αρέσκεται στο να οικειοποιείται το έργο άλλων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας στην Κοιλάδα του Αχελώου.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δια του τότε Υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, είχε προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών, με αποκορύφωμα την υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας για την προγραμματική σύμβαση ανακατασκευής της ιστορικής Γέφυρας, στις 15 Φεβρουαρίου 2019, στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, από τους τρεις υπουργούς Υποδομών, Οικονομικών και Πολιτισμού, το Ε.Μ.Π, τους δύο Περιφερειάρχες Ηπείρου και Θεσσαλίας και των δημάρχων Γ. Καραϊσκάκη και Αργιθέας. Πριν την υπογραφή αυτού του μνημονίου ο Υπουργείο Υποδομών είχε δεσμεύσει το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ, από τις δημόσιες επενδύσεις, για την Αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου και την ανάπλαση της περιοχής.

Δυστυχώς, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ., το εγχείρημα έχει παγώσει και η σημερινή κυβέρνηση, μέχρι στιγμής, κωφεύει στο δίκαιο αίτημα των φορέων Άρτας και Καρδίτσας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας στην Κοιλάδα του Αχελώου, να υπάρξει συνέχεια.

Διότι, όπως αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, σε Ερώτηση που κατέθεσε και συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ της Περιφέρειας Ηπείρου, για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και προσκόμματα στα έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στην Άρτα, «Η Πολιτεία οφείλει να έχει συνέχεια και συνέπεια. Ιδίως όταν πρόκειται για δίκαια, αυτονόητα αιτήματα, που αφορούν έργα που αποτελούν μοχλούς ανάπτυξης για περιοχές που είχαν εγκαταλειφθεί επί δεκαετίες». 

Παρά την νέα προσπάθεια απομόνωσης και εγκατάλειψης της περιοχής μας από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, το γεγονός ότι το έργο της αποκατάστασης της Γέφυρας της Πλάκας απέσπασε τι βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά, European Heritage Awards / Europa Nostra 2021, μας γεμίζει περηφάνια ως Ηπειρώτες και μας δείχνει το δρόμο για τις μεγάλες παρεμβάσεις που χρειάζονται στον τόπο μας.

Με πίστη στις δυνάμεις της προόδου και της δημιουργίας μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

 

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ν. Άρτας


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...