ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΜΙΑΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Σε μια περίοδο όπου η πανδημία καλπάζει με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά κι ενώ τα σχολεία μετατρέπονται σε επικίνδυνες εστίες μετάδοσης του ιού, η Υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα και τις ευθύνες της.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε, άραγε, να εξηγήσει κανείς την δήλωσή της ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα σχολεία, καθώς μόλις 6 τμήματα επί συνόλου 80.000 έχουν κλείσει, ότι τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι γίνονται συνεχείς έλεγχοι, παρά ως αποδοχή μιας εικονικής πραγματικότητας;

Φυσικά, η πραγματικότητα στα σχολεία της χώρας είναι τελείως διαφορετική και η δημιουργική λογιστική της Υπουργού Παιδείας δεν μπορεί να την αποκρύψει. Τη βιώνουν καθημερινά οι χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί και την αντιλαμβάνονται, ευτυχώς, οι γονείς που ανησυχούν, εύλογα, για τα παιδιά τους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στις 7 Νοεμβρίου είχαμε 119.006 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νέους έως 17 ετών, ενώ τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου,τα κρούσματα ήταν 120.704, δηλαδή αύξηση κατά 1.698 νέα κρούσματα, μέσα σε μία ημέρα.

Την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, 8.613 νέα κρούσματα, δηλαδή αύξηση κατά 2.139 κρούσματα. Από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα στα παιδιά ανήλθαν σε 122.843.

Το επιχείρημα, λοιπόν, των λίγων κλειστών τμημάτων είναι έωλο, καθώς για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να μολυνθεί το 50% + 1 της τάξης. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι με το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα το τμήμα κλείνει ατύπως ενώ φαινομενικά εξακολουθεί να λειτουργεί.

Επιπλέον, οι έλεγχοι στα σχολεία είναι ανεπαρκείς έως ανύπαρκτοι κι αυτό το αποδεικνύουν τα χιλιάδες κρούσματα καθημερινά μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Ήπειρο, στις 5 Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 34 κρούσματα στο μαθητικό πληθυσμό, ενώ στις 9 Νοεμβρίου αυξήθηκαν στα 88 (+159%), σε τέσσερις μόνο ημέρες.

Είχαμε, εγκαίρως, επισημάνει τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας αυξημένες προσλήψεις εκπαιδευτικών, μείωση τμημάτων και διενέργεια συνεχών ελέγχων στα σχολεία. Δυστυχώς, η κυβέρνηση έπραξε το ακριβώς αντίθετο: λιγοστές προσλήψεις, αύξηση του αριθμού των μαθητών, ανύπαρκτοι έλεγχοι.

Ως εκ τούτου, έχουμε μια κυβέρνηση που αδυνατεί να πάρει μέτρα και εναποθέτει τις ευθύνες στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, ώστε να εμφανισθεί η ίδια στα μάτια της κοινής γνώμης ως άμοιρη ευθυνών. Φυσικά, το πρόγραμμα του εμβολιασμού πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί, αλλά αποτελεί μνημείο πολιτικής υποκρισίας η κυβέρνηση να αρνείται να δει την εφιαλτική πραγματικότητα και «να κουνάει το δάχτυλο» στους πολίτες, λοιδορώντας και εκφοβίζοντάς τους.

Έστω και τώρα, για να μη συνεχιστεί αυτή η ανθρωπιστική τραγωδία, καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες της, πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

 

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΡΤΑΣ


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου