Δραματικές επιπτώσεις για τούς ελαιοπαραγωγούς της Άρτας.

Οι επιπτώσεις για τους ελαιοπαραγωγούς της Άρτας είναι δραματικές, αφού, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η μείωση της παραγωγής ξεπερνά το 80% στα ημιορεινά και αγγίζει το 90% στον κάμπο σε σχέση με το μέσο όρο παραγωγής της τελευταίας τριετίας. Η απώλεια εσόδων των ελαιοπαραγωγών υπολογίζεται ήδη σε εκατομμύρια Ευρώ, αφού, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η μείωση της παραγωγής ξεπερνά το 80% στα ημιορεινά και αγγίζει το 90% στον κάμπο σε σχέση με το μέσο όρο παραγωγής της τελευταίας τριετίας.

Βασική αιτία οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο, οι οποίες επηρέασαν αρνητικά την ανθοφορία και την καρπόδεση, όχι μόνο στην ελιά, όπου παρατηρείται γενική ακαρπία αλλά και στα εσπεριδοειδή, με την παραγωγή να εκτιμάται μειούμενη κατά 50% – 60 %, αλλά και στα ακτινίδια, με εκτιμώμενη μείωση της παραγωγής κατά 35% – 45%, σε σχέση με το μέσο όρο της τελευταίας τριετίας.

Την ώρα που το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών της Άρτας μέρα με την ημέρα συρρικνώνεται λόγω της υπερβολικής αύξησης στα αγροτικά εφόδια, στο αγροτικό πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, από την άλλη μεριά και απέναντι από τους αγρότες βρίσκεται η κυβέρνηση της Ν.Δ.!

Μάλιστα ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ και Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στύλιος, άφησε εκτός ενισχύσεων τους ελαιοπαραγωγούς, αφού όπως παραδέχτηκε σε σχετική συζήτηση στη Βουλή πριν από ένα μήνα περίπου ότι ούτε έχει κατατεθεί αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε προετοιμάζεται σχετικός φάκελος, την ώρα μάλιστα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη προχωρήσει σε αντίστοιχα αιτήματα.

Αντίθετα, αρκέστηκε σε γενικές αναφορές σε προγράμματα του ΕΛΓΑ, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έδωσε 59 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημιώσεις για τον ανοιξιάτικο παγετό σε παραγωγούς ανά την επικράτεια, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει πόσοι από αυτούς τους παραγωγούς είναι ελαιοκαλλιεργητές, πόσοι από αυτούς είναι από τον νομό στον οποίο εκλέγεται βουλευτής, πότε εγκρίθηκαν αυτές οι αποζημιώσεις από την Ε.Ε.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι εκτεθειμένη απέναντι στους ελαιοκαλλιεργητές της Άρτας, δεδομένου ότι ο νομός μας είναι πρώτος σε ποσοστό ακαρπίας. Ο ίδιος ο κ. Στύλιος ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι εκτεθειμένος απέναντι στους πολίτες που τον ψήφισαν και τους τάζει ακόμα και σήμερα φύκια για μεταξωτές κορδέλες όπου σταθεί και όπου βρεθεί στον νομό με τον φόβο της κατακραυγής από τους αγρότες της περιοχής.

Ο αγροτικός κόσμος της Άρτας περιμένει απαντήσεις. Η Κυβέρνηση οφείλει να επεξεργαστεί άμεσο χρονοδιάγραμμα μέτρων στήριξης του αγροτικού κόσμου που πλήττεται από τη γενική ακαρπία της ελιάς αλλά και την κατακόρυφη πτώση της παραγωγής στα εσπεριδοειδή και τα ακτινίδια στην Άρτα.

 


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου