Επιστολή έστειλε η Αδελφότητα Πηγιωτών Άρτας στον διευθυντή της ΔΕΗ που αφορά εκκρεμότητα έργου ηλεκτροφωτισμού

της Ιεράς Μονής Σέλτσου στίς Πηγές Άρτας.Σύμφωνα με την επιστολή καταγγελία της Αδελφότητας η ΔΕΗ εισέπραξε το ποσό των 71.752.38 ευρώ για έργο που αφορούσε τον ηλεκτροφωτισμό της Ιεράς Μονής Σέλτσου.Σύμφωνα πάλι με τα έγγραφα που καταθέτει η Αδελφότητα τα χρήματα αυτά εδόθησαν σε εργολάβο της περιοχής για να προχωρήσει τό έργο.Όμως τα χρήματα εδόθησαν αλλλά το φώς δεν έφθασε εδώ και τρία χρόνια στην Ιερά Μονή

 

Αναλυτικά η Καταγγελτική επιστολή της Αδελφότητας με όλα τα στοιχεία ανάθεσης του έργου

 

 

                                                             Προς

                                   Τον κ. Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο της  ΔΕΗ κ. Γ. Στάσση

                                                          Χαλκοκονδύλη 30  Αθήνα

  

   ΚΟΙΝ:  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΠΕΡ.ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ

       κ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΥΛΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΤΑΣ

      Ι.ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΤΑΣ-ΔΗΜΟ Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ-

    ΔΗΜ.ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΤΡΑΦΥΛΙΑΣ -ΤΟΠΟΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΗΓΩΝ

          ΔΕΔΔΗΕ.Α.Ε - ΠΕΡΙΦ.ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΗ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ  ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΕΗ ΑΡΤΑΣ      

       

  

Αξιότιμε κ.Πρόεδρε

    Απευθύνουμε την παρούσα επιστολή απ ευθείας σε εσάς  προσωπικά   -καθ ότι έχει  εξαντληθεί η υπομονή μας- για ένα θέμα  που μας απασχολεί  για μία τριετία και  τυγχάνει  αρμοδιότητας ΔΕΗ  πιστεύοντας ότι εσείς  είστε η τελική λύση.

         Στις Πηγές Άρτας Ιστορική έδρα του Δήμου Γ. Καραισκάκη υπάρχει η  Ι.Μονή Σέλτσου ένα θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο μεγάλης σπουδαιότητας. Εκεί τον Απρίλιο του 1804 έγινε το Ολοκαύτωμα 1.300 και πλέον Σουλιωτών και ντόπιων  Ραδοβιζινών .Η Μονή έχει χαρακτηριστεί  διατηρητέο   Ιστορικό  Μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού        

       Στην Μονή Σέλτσου  από το 2013  ξεκίνησαν  σημαντικές αναστηλωτικές εργασίες των ερειπωμένων κελιών και  σωστικές εργασίες του κυρίως ναού,  από την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περ. Ενότητα Άρτας και τον Δήμο Γ.Καραισκάκη με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένα στολίδι για την περιοχή μας που προσελκύει  μεγάλο πλήθος από προσκυνητές και εκδρομείς.  

     Τη μονή αυτή επισκέφτηκε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος  το 2016 αλλά και Ευρωπαίοι Επίτροποι με  Ευρωβουλευτές. Εκεί    γίνονται και εκδηλώσεις μνήμης  της Θυσίας των Σουλιωτών. Επίσης η Περιφέρεια Ηπείρου  προέβη στην διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου πρόσβασης ενώ σε φάση βελτίωσης είναι η  οδική πρόσβαση της Μονής από τον οικισμό Πηγών με τσιμεντοστρώσεις .Έτσι απομένει ένα κομμάτι  χωματόδρομου 2,5 χλμ. Περίπου  για την ολοκλήρωσή του.

     Σκοπός όλων αυτών των έργων είναι η ανάδειξη και η προστασία του Ιστορικού αυτού μνημείου με πρόβλεψη να  μετοικισθεί  με ιερομονάχους όπως λειτουργούσε τα πολύ παλιά χρόνια.   Για το λόγο αυτό Η Περιφέρεια Ηπείρου   διέθεσε  προ τριετίας και πλέον   το ποσό των 71.752,38  Ευρώ  για την άμεση τότε  Ηλεκτροδότηση της Μονής  από τον οικισμό Πηγών προκειμένου να γίνει αξιοποίησή της. Επίσης να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των μοναχών που πρόκειται να  μετοικισθούν εκεί, αφού τα κελιά τους είναι έτοιμα από πενταετίας και να ξαναζωντανέψει η Μονή. Είναι  δε άκρως αναγκαίο  για τις  εκδηλώσεις που  γίνονται  σ’ αυτή όλο το χρόνο.  Το μήκος της γραμμής ηλεκτροδότησης υπολογίζεται  στα τρία (3) χιλιομ. περίπου. Σε μια  δε ενδιάμεση θέση του δρόμου υπάρχει  ενεργός  Τερματικός υποσταθμός ρεύματος  ο οποίος ηλεκτροδοτούσε τα έργα εκτροπής  του Αχελώου προ 20ετίας και από εκεί να ξεκινήσει αυτή.

                                  Και ερχόμαστε στο δια ταύτα  και συνάμα εξοργιστικό.  

       Ο Δήμος  Γ.Καραισκάκη τον Μάιο του 2018  ανέθεσε το έργο της Ηλεκτροδότησης της Ι.Μονής Σέλτσου με την 41/2018 απόφαση του  στην ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ).  Επίσης   προκατέβαλε  ολόκληρο το ποσό της Πίστωσης της Περιφέρειας Ηπείρου ήτοι 71.752,38 Ευρώ   με  σχετικό ένταλμα πληρωμής βάσει της προμελέτης της ΔΕΗ(ΔΕΔΔΗΕ) και  ανέθεσε την εκτέλεση του έργου    στον ιδιώτη  εργολάβο της που εισέπραξε το ανωτέρω ποσό.  Εμείς δε, τρία χρόνια  τώρα, περιμένουμε  να ανάψουν τα φώτα του Σέλτσου.  Ματαια  όμως. Μείναμε ακόμη στα κεριά και τις γεννήτριες  όπως εδώ και 40 χρόνια .Η δικαιολογία από πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δεν υπήρχει επάρκεια υλικών.  Κολώνες ξύλινες  κυρίως .Και το ερώτημα γεννάται αμείλικτο. Τα χρήματα τα όποια  πιθανόν  να ενθυλάκωσε ήδη  ο εργολάβος από τότε , ή έστω, δεν ήταν και για την αγορά υλικών;Τρία χρόνια έψαχνε κολώνες; Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι η ΔΕΗ  ξέμεινε από  σαράντα  κολώνες. Και αν είναι έτσι, τότε –αν αληθεύει- γιατί τα έδωσε τα χρήματα στον εργολάβο;  Και αν δεν υπάρχουν ξυλοκολώνες ,δεν υπάρχουν τσιμεντοκολώνες;  ή άλλου είδους κολώνες ή άλλος τρόπος υπογειοποίησης κατά μήκος του χωματόδρομου. Ποιος μας εμπαίζει ; Τι  δεν  μας λένε οι αρμόδιες Περιφερειακές υπηρεσίες σας ; Πιστεύουμε ότι  υπάρχει θέμα με τον ανάδοχο  και όχι θέμα υλικών  και ο οποίος  προφανώς,  πήρε  τα χρήματα να φτιάξει το έργο και σφυρίζει αδιάφορα.  Αν όντως συμβαίνει αυτό να ληφθούν μέτρα . Εμείς όμως δεν φταίμε σε τίποτε . Αγωνίστηκαν  οι πατεράδες μας και εμείς,  να το κρατήσουμε  όρθιο δεκαετίες  τώρα,  και η ΔΕΗ δεν έχει  σαράντα (40) κολώνες να του βάλει ρεύμα. Απίστευτο…..     

Πέρυσι τον Ιούνιο 2019   ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έκανε παρέμβαση-έκκληση, ώστε η ΔΕΗ να προμηθευτεί  ξυλοκολώνες από την εγχώρια αγορά που επαρκούσε -με ανταγωνιστικές τιμές-  να της καλύψει τις ανάγκες της ώστε να τονωθεί η εγχώρια αγορά ξύλου και να προχωρήσουν οι εκκρεμείς  ηλεκτροδοτήσεις. Εισακούστηκε; Αν συμπεράνουμε εκ του αποτελέσματος ,προφανώς όχι.Γιατι σε αντίθετη περίπτωση θα είχε το Σέλτσο ρεύμα. Γνωρίζουμε  δε ότι και ο δήμος Γ, Καραϊσκάκη  αγανάκτησε να περιμένει και προ διμήνου  απέστειλε  και αυτός έγγραφη διαμαρτυρία

για το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες και  στη ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι έχει σταματήσει εντελώς η ηλεκτροδότηση  απομακρυσμένων παροχών αλλά  μέχρι στιγμής ουδέν νεώτερο.

Μιλάνε όλοι για ανάπτυξη για αξιοποίηση θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων για  κάλυψη αναγκών σε ενέργεια,  αλλά εμείς ξεμείναμε να περιμένουμε το ρεύμα που δεν έρχεται.

 Μετά τα παραπάνω, δεν μας απέμεινε τίποτε άλλο από το να απευθυνθούμε προσωπικά  σε εσάς κ.  Πρόεδρε  προκειμένου άμεσα γίνει η ηλεκτροδότηση της Ι. Μονής Σέλτσου,  ώστε κατά τις φετινές  καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Αυγούστου να υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

 Σαν Πολιτιστικός Σύλλογος κ. Πρόεδρε, έχουμε αγωνιστεί για  σαράντα χρόνια   να αναδειχθεί  και να προστατευτεί  αυτό το σπουδαίο ιστορικό μνημείο και  μας πονάει.. Μας θλίβει αυτή εκκρεμότητα που εν τέλει, αποτελεί  ανασχετική τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάδειξη του μνημείου.

  Επειδή υποθέτουμε  ότι δεν είστε ενήμερος  του θέματος,  παρακαλούμε  όπως επιληφθείτε προσωπικά να δώσετε τις δέουσες  εντολές  στις  αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ για να λήξει άμεσα αυτή η εκκρεμότητα με οποιονδήποτε τρόπο.                                           

   Σας ευχαριστούμε  πολύ  εκ των προτέρων διότι είμαστε σίγουροι ότι θα εξετάσετε το θέμα άμεσα και θα δώσετε την λύση.

                                                                            

Καπερώνης Χρήστος.

   Μετά τιμής

   ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ  ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ   ΑΡΤΑΣ

                 Ο Πρόεδρος

     Χρήστος  Β. Καπερώνης

 

 

 

 

 

 

Πρακτικά 2/2018 της συνεδρίασης του ∆. Σ. του ∆ήµου Γεωργίου Καραϊσκάκη.

 

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗΣ

 


 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου