Φώς αληθινό για την Ιερά Μονή Σέλτσου.


Μια ευχάριστη είδηση έφθασε στο email της ιστοσελίδας μας ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ NEWS. Μιά είδηση που πραγματικά σε κάνει να αισθάνεσαι πατριωτισμό και αγαλλίαση ψυχής. Και πώς να μην συμβεί αυτό αφού το Ιστορικό Σέλτσο στίς Πηγές Άρτας φωταγωγείτε. Μετά από την διόρθωση προβλημάτων του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή Σέλτσου , τις εργασίες αποπεράτωσης των κελιών της Ιεράς Μονής και ακόμη κάποιες διορθώσεις στην ίδια την Μονή τώρα προχωράει πλέον και η φωταγώγηση του δρόμου που ξεκινά από την πλατεία του χωριού Πηγές Άρτας και καταλήγει εξυπηρετώντας την Ιερά Μονή Σέλτσου,και βέβαια της ίδιας της Μονής!!!. Έτσι λοιπόν το Σέλτσο αποκτά ακόμη περισσότερη αναγνωρισιμότητα αλλά και επισκεψιμότητα για κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να γνωρίσει από κοντά την Ιερά Μονή αλλά και την ιστορία που αντιπροσωπεύει και που πραγματικά είναι πλούσια. Μια ιστορία που έχει στιγματίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων με συναισθήματα ανάμικτα όπως υπερηφάνειας-υπευθυνότητας, αλλά και πατριωτισμού!!!Περισσότερο βέβαια στούς ντόπιους κατοίκους των Πηγών Άρτας αλλά και των υπεύθυνων Προέδρων Πολιτιστικών Συλλόγων Αδελφοτήτων όπως και των τοπικών αρχόντων της περιοχής που ανήκει στην αρμοδιότητά τους η Ιερά Μονή. Δεν πρέπει να παραβλέψω να επισημάνω πώς στη συνεργασία μας για την αποπεράτωση του έργου, την απόλυτη βοήθεια (χρηματοδότησης) από πλευράς Περιφέρειας τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη Αλέξανδρο.Τον δήμαρχο του δήμου Γεώργιος Καραϊσκάκης κ.Μίγδο Περικλή που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να κρατά το θέμα πάντα στην επιφάνεια ενημερώνοντας άπαντες τους εμπλεκόμενους φορείς (ΔΕΔΗΕ) για την υποχρέωση που είχαν στο να φωταγωγηθεί ο δρόμος που εξυπηρετεί την Ιερά Μονή και ακόμη θυμίζοντάς τους πώς είχαν προπληρωθεί για το συγκεκριμένο έργο. Τους βουλευτές Άρτας κυρ.Όλγα Γεροβασίλη και κ.Στύλιο Γεώργιο.Και βέβαια τον ακούραστο Πρόεδρο της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας,κ.Καπερώνη Χρήστο βασικό μοχλό διάσωσης της Ιεράς Μονής Σέλτσου και της ιστορίας της.

Γράφει ο Χάρης Καψάλης

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αδελφότητας Πηγιωτών Άρτας σχετικά με το θέμα.

 

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΑΡΤΑΣ

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΝΗΚΕ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΛΤΣΟ........
ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΗΓΕΣ .ΦΟΡΤΗΓΟ ΝΤΑΛΙΚΑ ΑΠΟΘΕΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΣΕΛΤΣΟΥ.

Πέρασαν δύο μήνες απο τότε που η Αδελφότητα Πηγιωτων Άρτας απέστειλε στον Πρόεδρο της ΔΕΗ επιστολη έντονης διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση επι τριετία της ηλεκτροδότησης της Ι.Μονής μέ το αιτιολογικό ότι δεν είχαν κολώνες. Γιατο ίδιο θέμα και για καθυστερήσεις ηλεκτροδοτήσεων στο δήμο , επιστολές διαμαρτυρίας είχε στείλει προ πενταμήνου αλλα και πρόσφατα και ο δήμος Γ. Καραισκάκη.Αποτέλεσμα αυτών των πιέσεων και μετά απο πολλαπλές παρεμβάσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες και
πρωτίστως οι οι συνεχείς προσπάθειες του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη ο οποίος χρηματοδότησε και το έργο με 70 .000 Ευρώ,βουλευτών του νομού, κ. Στύλιου κ. Γεροβασίλη και κ. Γκόκα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αρτας Βασίλη Ψαθά, και του δημάρχου Γ. Καραισκάκη Περικλή Μίγδου επιτέλους η ΔΕΔΗΕ βρήκε τους στύλους και μάλιστα σήμερα τους έφερε στις Πηγές. Είναι μια εξελιξη που σηματοδοτεί και την περαιτέρω ανάδειξη της Ιστορικής Μονής και ανοίγει ο δρόμος της επάνδρωσής της .
Θεωρούμε ότι είναι πλέον θέμα ημερών να τοποθετηθούν απο το ανάδοχο του έργου ώστε πριν απο τις 23 Αυγούστου να υπάρχει ρεύμα στο Σέλτσο.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε για τον συμπατριώτη μας Χάρη Καψάλη διαχειριστή του Ηπειρώτικου Ιστότοπου ΤΖΟΥΡΛΑΚΟΣ NEWS για την μεγάλη βοήθεια στο θέμα αυτό αφού ασχολήθηκε προσωπικά όλο αυτόν τον καιρό και μας ενημέρωνε για την πορεία του θέματος.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΗΓΙΩΤΩΝ ΆΡΤΑΣ
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Β. Καπερώνης
Φωτό: Καπερώνης Χρήστος
 


 


 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου