Banner Πανω
 
 
 


Μυστηριώδης η εξαφάνιση του Βόκολου Βασίλειου (Λιάρου)


Μυστήριο παραμένει ακόμη η εξαφάνιση του συγχωριανού μας Βόκολου Βασίλειου(Λιάρου) 66 ετών συνταξιούχου αστυνομικού.Παρά τις επίπονες προσπάθειες της Αστυνομίας και της ΕΜΑΚ αλλά και με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά δεν έχουμε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Συγκίνηση προκαλεί η αγνή αγάπη του τετράποδου φίλου του εξαφανισθέντος η σκυλίτσα (Μαριάννα) που όλοι μας γνωρίζουμε. Η σκυλίτσα λοιπόν πηγαίνει στην πλατεία του χωριού και περιμένει το αφεντικό της. Ωστόσο θα μπορούσε η κίνηση αυτή να ερμηνευτεί κατά κάποιο τρόπο και από την ανακριτική αρχή. Συνήθως η σκυλίτσα ακολουθούσε τον Βόκολο Βασίλειο παντού,κυριολεκτικά παντού. Γιατί λοιπόν παραμένει και περιμένει στην πλατεία του χωριού; Θέλει να πει κάτι... Δεχόμαστε λοιπόν σύμφωνα με την μαρτυρία της συζύγου του κ.Λούση Αγγελικής, Βόκολου πώς ο Βόκολος βασίλειος πήδηξε από το παράθυρο του σπιτιού του περίπου 3.50 μέτρα ύψος στις 2.55 π.μ. Και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση,κατά την άποψη κάποιων ίσως και να αυτοκτονήσει. Το μόνο σίγουρο είναι πώς η σκυλίτσα του θα τον ακολουθούσε κατά πόδας. Τί έγινε λοιπόν και η σκυλίτσα έμεινε μόνη της στην πλατεία του χωριού; Γιατί δεν ακολούθησε και σε όλη την υπόλοιπη διαδρομή που θα έκανε το αφεντικό της;

Ακόμη εάν ήθελε να εξαφανισθεί προς άγνωστη κατεύθυνση γιατί δεν χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του;Εάν ήθελε να αυτοκτονήσει γιατί δεν χρησιμοποίησε τα κυνηγετικά όπλα που έχει στο σπίτι του;Ακόμη το κρύο πιστεύω πώς είναι ο ποιο καλός σύμμαχος της λογικής. Εάν υποθέσουμε πώς τον έπιασε κάποια κρίση κατάθλιψης εκείνη την ώρα και του δημιούργησε τάση φυγής,όταν θα έβγαινε έξω από το σπίτι του στις 2.55 π.μ Χαράματα με σχεδόν μηδέν βαθμούς θερμοκρασία ο οργανισμός του πόσο θα άντεχε το κρύο; αφού σύμφωνα με την μαρτυρία της συζύγου του έφυγε ντυμένος με ελαφριά αθλητική φόρμα αλλά και ξυπόλητος χωρίς παπούτσια; Το μόνο σίγουρο είναι πώς θα ξεχνούσε αυτό το σχέδιο και θα επέστρεφε άρον—άρον στην ζεστασιά του σπιτιού του.

Αλλά και εάν ακόμη συνέχιζε το βάδισμα μέσα στην νύχτα πόσο μακρυά θα μπορούσε να φθάσει με δεδομένο και κάποιο χρόνιο καρδιακό πρόβλημα υγείας που είχε; Λογικά τα σκυλιά της Αστυνομίας αλλά και όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τον ψάχνουν τόσες ημέρες θα τον είχαν βρει πεσμένο αναίσθητο και παγωμένο κάπου εκεί τριγύρω από το χωριό. Μακάρι να βρεθεί ο άνθρωπος και να είναι σώος και ασφαλής. Όμως όλα αυτά τα δείγματα παραπέμπουν σε άλλες σκέψεις ... Ακόμη εάν σκεφθούμε και το τελευταίο την εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή να έφυγε από το σπίτι του και να έπεσε στην κακιά ώρα και τοποθεσία,η αστυνομία έχει χρέος να διαλευκάνει την υπόθεση για να αναπτερώσει και το ηθικό όλων των μόνιμων συγχωριανών αλλά και το αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να νοιώθουν αυτοί ο άνθρωποι που φυλάνε Θερμοπύλες στα ακριτικά χωριά του Πωγωνίου. Και για να μην είμαστε και αχάριστοι οφείλουμε να πούμε πώς οι αστυνομικοί καταβάλλουν φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες για την ανεύρεση του συγχωριανού μας αλλά και η έρευνα προχωρά προς πάσα κατεύθυνση. Άς ευχηθούμε όλοι μας φίλες και φίλοι ημέρα γιορτής του σήμερα του Βόκολου Βασίλειου,να βοηθήσει ο Άγιος Βασίλης να βρεθεί ο άνθρωπος αλλά και να είναι σώος και αβλαβής. Άν και οι ευχές κάποιες φορές είναι απλά ένας τρόπος επικοινωνίας και τίποτε παραπάνω.


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...