Banner Πανω
 
 
 

Ναι όντως έγινε μια πραγματική αλλαγή. Το είδαμε όλοι μας...Ήταν οφθαλμοφανές. Και μέσα σε όλα αυτά έγινε και ένα λάθος!!!Τί λάθος...έπρεπε να

είχανε βάλει οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης άλλα τόσα τραπεζοκαθίσματα απ`ότι είχαν,φαντάζομαι όμως ο χώρος δεν θα τους το επέτρεπε. Μια πραγματική λαοθάλασσα από συμπατριώτες Ηπειρώτες απόδημους!!!Ένας χαμός,από μικρούς και μεγάλους!!!Το βλέπαμε και δεν το πιστεύαμε. Τόσος πολύς κόσμος; Όμως άς πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Ώρα 20.00μμ.Στον χώρο της εκδήλωσης βρισκόμασταν μόνο τα συνεργεία βιντεοκάλυψης της εκδήλωσης οι καλλιτέχνες οι ηχολήπτες και ελάχιστοι επισκέπτες. Ο Ναπολέων Ροντογιάννης πιστός πάντα στην βιντεοκάλυψη των εκδηλώσεων της Π.Σ.Ε. με κοίταξε και κάπως αποθαρρυμένος μου λέει. Μπορείς να κάνεις μια πρόβλεψη για τον αριθμό των επισκεπτών;Απάντησα .Δεν ξέρω,θα δούμε,αναλογιζόμενος τις τελευταίες αποτυχημένες εκδηλώσεις της Συνομοσπονδίας. Οι εργασίες συντονισμού της κονσόλας ήχου συνεχιζόταν πυρετωδώς. Κάποιες τελευταίες πρόβες του πολυφωνικού αλλά κακά τα ψέμματα στα μάτια όλων των υπευθύνων της εκδήλωσης υπήρχε η αγωνία. Θα έρθει ο κόσμος;Μήπως δυσκολευτούν να το βρούνε. Αμ δε όμως,οι συμπατριώτες μας από τις 21.00.μμ ερχόντουσαν κατά κύματα. Τα τραπεζοκαθίσματα που υπήρχαν στον χώρο έδειξαν πώς δεν ήταν αρκετά,αφού πολλοί συμπατριώτες μας έμειναν όρθιοι. Ο αριθμός των επισκεπτών κατά την εκτίμησή μας ξεπερνούσε τις 4.000 άτομα. Το πανηγύρι πλέον φέτος είχε μια διαφορετικότητα από τις προηγούμενες εκδηλώσεις της Π.Σ.Ε. Είχε ελάχιστο χρόνο σε ομιλίες πολυφωνικά τραγούδια και χορευτικά και όλο τον χρόνο στην κυριολεξία αφιερωμένο στον κόσμο!!!Στην διασκέδαση του κόσμου. Αυτή λοιπόν ήταν και η διαφορά από τις άλλες εκδηλώσεις της Π.Σ.Ε. Το φωνάζαμε παλαιότερα σαν Ιστοσελίδα πώς πρέπει επειγόντως να γίνει μια αλλαγή στο όλο στήσιμο των εκδηλώσεων της Συνομοσπονδίας αλλά κάποιοι από το Δ.Σ. της Π.Σ.Ε. Μας έστελναν απειλητικά email χαρακτηρίζοντάς μας ώς πλαστογράφους. Τα θυμόσαστε γιατί τα είχαμε βγάλει στη φόρα όλα αυτά τα καμώματα. Άς τα ξεχάσουμε όλα αυτά γιατί ανήκουν στο παρελθόν. Ακόμη υπήρχε καντίνα που μπορούσε κάποιος να αγοράσει σουβλάκια,μπύρες αναψυκτικά,νερά κλπ. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ,πώς ήταν τόσο μεγάλη η ζήτηση σε σουβλάκια και μπύρες που οι υπεύθυνοι μετέφεραν και άλλη μια φουρνιά με όλα αυτά τα είδη για την εξυπηρέτηση του κόσμου. Απο τα μεγάφωνα κάποια στιγμή ακούστηκε και η προσφορά πώς η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου ετοιμάζει τηγανίτες με μέλι για να προσφερθούν δωρεάν στους παρευρισκόμενους.

Οι καλλιτέχνες έδωσαν όλο τους το είναι για την διασκέδαση του κόσμου και πιστεύω πώς τα κατάφεραν στο έπακρο. Ο κόσμος διασκέδαζε,χόρευε με τριπλές και τετραπλές σειρές,τραγουδούσε,στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλο τον πλανήτη μέσω των πολιτικών προσώπων που ευρίσκονταν στο πανηγύρι,πώς οι Ηπειρώτες τα πολιτιστικά τους δρώμενα δεν τα σταματούν ποτέ!!! Όσο κι άν προσπαθούν κάποιοι υπόγειοι κύκλοι να τα σταματήσουν με την ανεργία αλλά και την δυσβάσταχτη φορολογία,οι Ηπειρώτες όπως και παλιά,έτσι και τώρα λένε ΟΧΙ με τον τρόπο τους. Όσο κι αν ψάχνουν τρόπους να πολεμούν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους με την στέρηση των οικονομικών πόρων,δεν καταφέρνουν τίποτα. Πόσο μάλλον της γιγαντιαίας Συνομοσπονδίας όπως αυτής της Π.Σ.Ε. Το πανηγύρι σχόλασε στις 6.00 ώρα ξημερώματα Κυριακής. Τα πρόσωπα όλων των υπευθύνων ήταν χαμογελαστά. Η αισιοδοξία επέστρεψε,και γιατί άλλωστε να μην επιστρέψει αφού η πλειοψηφία του Δ.Σ. Της Π.Σ.Ε. Πήρε την ευθύνη και διαφοροποίησε το όλο σκηνικό των εκδηλώσεων και από κλασσική εκδήλωση την μετέτρεψε σε αυτό που πραγματικά ήθελε ο κόσμος σε λαϊκή διασκέδαση!!!σε ένα πραγματικό πανηγύρι,όπου ο απόδημος πήγε και ξέχασε όλα τα προβλήματα που του έχουν φορτώσει οι ξένοι οικονομικοί κατακτητές στην πλάτη. Αυτό σημαίνει πώς οι απόδημοι έδειξαν πώς αποδέχονται απόλυτα την αλλαγή πλεύσης των εκδηλώσεων της Συνομοσπονδίας. Εδώ λοιπόν αξίζει να δώσουμε συγχαρητήρια στο Δ.Σ. Της Π.Σ.Ε. στους υπεύθυνους δημιουργίας αυτού του πανηγυριού,αλλά και σε όλους εκείνους τους εθελοντές που έδωσαν το παρών στο στήσιμο τραπεζοκαθισμάτων και σε ότι άλλο χρειάστηκε. Ακόμη να δώσω προσωπικά συγχαρητήρια στον κοντοχωριανό μου Κώστα Μάτσια (χοροδιδάσκαλο) έφορο πολιτισμού της Π.Σ.Ε. Αφού πήρε και το πρώτο βάπτισμα από το πόστο που του ανατέθηκε. Και βέβαια το βάπτισμα ήταν θετικό μετά από μια τόσο τεράστια επιτυχία εκδήλωσης όπως αυτής του Σαββάτου 9 Ιουλίου 2016.

Εν αναμονή λοιπόν φίλες και φίλοι απόδημοι για την επόμενη εκδήλωση της Π.Σ.Ε που θα δώσουμε για άλλη μια φορά όλοι μας το παρών.

Σε λίγες ημέρες η Ιστοσελίδα μας θα αναρτήσει και σχετικό βίντεο από το συγκεκριμένο πανηγύρι της Π.Σ.Ε.

Γράφει: Ο Χάρης Καψάλης

 

                 Φωτο ρεπορτάζ:  Χριστόφορος Ευθυμίου
romiazirou.blogspot.gr


Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 

Blog: http://karagkiozis-ipirotis.blogspot.com

Facebook: Ηπειρώτης Θέατρο Σκιών

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dBsa-lnTShY

Δωρεάν Πολιτιστική προβολή

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr