Banner Πανω
 
 
 

Αλβανοί κακοποιοί έκαναν ντού με καλάσνικοφ στους Ποντικάτες Πωγωνίου

ΒΟΗΘΕΙΑ.

Κραυγή απελπισίας έρχεται με καταγγελία στην ιστοσελίδα μας από την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ποντικάτες Πωγωνίου κ.Δέρμου Σταματία.

Δεν αντέχουμε άλλο..Δεν είμαστε πολίτες Δ' διαλογής. Μέχρι που θα πάει αυτή η βαλίτσα;Το φορτίο είναι βαρύ για κάποιον που μένει μόνιμα σε κάποιο χωριό του Πωγωνίου. Και βέβαια οι μόνιμοι κάτοικοι είναι τρίτης ηλικίας ανήμποροι και απροστάτευτοι. Η Πρόεδρος του χωριού μας καταγγέλλει τα εξής. Χθές βράδυ Παρασκευή 13-1-2017 περίπου 20.00 ώρα βραδυνή δύο Αλβανοί οπλισμένοι με καλάσνικοφ αλλά και ανά χείρας έκοβαν βόλτες μέσα στο χωριό Ποντικάτες Πωγωνίου. Σκοπός τους τι άλλο. Να βρούν κάποιο σπίτι και να το ρημάξουν. Βέβαια κάτοικος του χωριού αντιλήφθηκε την όλη κίνηση και ενημέρωσε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου. Στην συνέχεια έθεσε σε λειτουργία την σειρήνα του συναγερμού της οικίας του,ακόμη φωταγώγησε το σπίτι σε μια απέλπιδα προσπάθεια να φοβηθούν οι κακοποιοί. Σύμφωνα με την Πρόεδρο η Αστυνομία έφθασε έγκαιρα μαζί με άνδρες από την αστυνομία Ιωαννίνων,που συντονιζόμενοι από την Άμεση δράση 100 έψαξαν όλο το χωριό. Όμως δεν βρήκαν τίποτα...Οι κακοποιοί εκμεταλλευόμενοι τις μακρινές αποστάσεις που καλούνται να καλύψουν οι αστυνομικοί είχαν εξαφανιστεί αφού πρώτα παραβίασαν ένα αγροτικό αυτοκίνητο έξω από την φωταγωγημένη οικία που λέγαμε πρίν,προσδοκώντας να βρουν κάποια τιμαλφή. Ήταν άτυχοι όμως,αφού οι κάτοικοι του Πωγωνίου έμπειροι πλέον σε αυτού του είδους τις επελάσεις των Αλβανών κακοποιών δεν αφήνουν στο αυτοκίνητό τους ούτε δεκάρα τσακιστή αλλά και κανένα αντικείμενο αξίας.

Ώς εδώ καλά λοιπόν θα μας πούν κάποιοι Ρεαλιστέςςςς... των πόλεων πώς:Εντάξει και τί έγινε,πώς κάνετε έτσι...άλλη μια κλοπή από αλβανούς κακοποιούς. Βέβαια άλλο να το λές και άλλο να το βιώνεις φυσικά. Εδώ λοιπόν φίλες και φίλοι συμπατριώτες περνάμε σε μια καινούργια μορφή παρουσίας των κακοποιών. Πρώτον κυκλοφορούν με χωρίς κάλυψη του προσώπου τους αλλά και πλέον με όπλα στο χέρι,που σημαίνει πώς είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και δεν το κρύβουν. Φαντάζεστε λοιπόν να βρισκόταν κάποιος κάτοικος μπροστά τους από κάποια κακή στιγμή; Θα τον εκτελούσαν εν ψυχρώ. Δεύτερον. Από πού πήραν τόσο θάρρος λοιπόν αυτά τα ρεμάλια και κυκλοφορούν απογευματιάτικα μέσα στα σοκάκια του χωριού; Η απάντηση είναι απλή. Την έχουμε πεί πολλές φορές μέσα από την Ιστοσελίδα μας με τηλεφωνικές συνεντεύξεις με αιρετούς του νομού μας. Δεν υπάρχει πλέον ίχνος αστυνόμευσης στην περιοχή. Οι ελάχιστοι εναπομείναντες αστυνομικοί στην περιοχή του Πωγωνίου με τα απαρχαιωμένα εξαρτήματα έρευνας που διαθέτουν,λόγω κρίσης...δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Πωγωνίσιοι πάρτε το χαμπάρι...είσαστε στο έλεος των κακοποιών. Δεν σκοτώνουν κι άλλους Πωγωνίσιους γιατί δεν θέλουν. Μη ξεχνάμε πώς η περιοχή μας θρηνεί μέχρι στιγμής πέντε θύματα. Η πολιτεία από παλιά μας έχει φουσκώσει με ένα σωρό υποσχέσεις που δεν υλοποίησε ποτέ αλλά και ούτε θα τις υλοποιήσει. Σε αντίστοιχη περίπτωση κάτοικοι άλλου χωριού του Πωγωνίου παλαιότερα πήραν τα κυνηγετικά όπλα στα χέρια και κυνήγησαν οι ίδιοι τους ληστές και συνέλαβαν και τον ένα. Εκεί λοιπόν έχουμε φθάσει. Ίσως το Πωγώνι να μην ανήκει στην Ελλάδα,όπως ακούμε από κάποιους κάτοικους της περιοχής...Ίσως οι πολιτικοί άνδρες της Αθήνας να μην γνωρίζουν που βρίσκεται αυτή η περιοχή. Όμως οι ντόπιοι βουλευτές τι κάνουν...Ποιά είναι η ουσιώδη αντίδρασή τους...ΚΑΜΜΙΑ!!!Θυμάμαι σε προγενέστερη τηλεφωνική μου συνέντευξη με επίσημο πρόσωπο της περιοχής μου είπε τα εξής. Οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος των Ιωαννίνων είναι τέσσερις. Μπορούν να ρίξουν ακόμη και την κυβέρνηση...Γιατί δεν πιέζουν;Γιατί δεν (απειλούν) την κυβέρνηση στηριζόμενοι στην δύναμη των εδρών τους; Σιγά μη τους νοιάζει...Οι μήνες περνούν,τα χρόνια περνούν,οι βαρβάτοι μισθοί τους μπαίνουν στους λογαριασμούς τους στις τράπεζες...σιγά τώρα μην ασχοληθούν με το θέμα...Τους καλέσαμε στο παρελθόν με ανάλογα ζητήματα να μας πούν την άποψή τους...Μας έριξαν έτσι για τα μάτια του κόσμου κάμποσες υποσχέσεις και ο καιρός καλά περνά. Σκοπός μου φίλες και φίλοι συμπατριώτες δεν είναι να σας τρομοκρατήσω,αλλά να σας θυμίσω πώς όταν έρθει και η κατάλληλη στιγμή των εκλογών μην πάθετε αμνησία...Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε... Εσείς πονάτε και φοβάστε κάθε μέρα αφού έχετε τα Ούμπαλα και μένετε στο Πωγώνι...Αυτοί που δεν τα έχουν...άς πονέσουν βλέποντας το όνομά τους εκτός βουλής...Εκτός της κατσαρόλας. Θα πονέσουν και πολύ μάλιστα. να είστε σίγουροι γι`αυτό. Είναι δύσκολο όπως λέει και η λαϊκή ρύση να γίνεις από δήμαρχος κλητήρας.

Τα σέβη μου.

Χάρης Καψάλης


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...