Banner Πανω
 
 
 

Άμεση και απαιτητική είναι η δημοτική αρχή του Δήμου Πωγωνίου

με αφορμή τα πρόσφατα ληστρικά φαινόμενα που συνέβησαν στην περιοχή.Σε επιστολή διαμαρτυρίας από τον Δήμαρχο Πωγωνίου πρός τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Νικόλαο Τόσκα, επισημαίνεται η κατάντια στην οποία έχει φέρει η πολιτεία την περιοχή του Πωγωνίου,αλλά και την ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει η όλη κατάσταση στους μόνιμους αλλά και ήρωες κατοίκους κυρίως γέροντες της περιοχής του Πωγωνίου.Ωστόσο θα έλεγα πώς είναι ακόμη μία προσπάθεια από τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ.Κώστα Καψάλη να αναδείξει το πρόβλημα της ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής από τις ληστρικές επιδρομές των κακοποιών στοιχείων κυρίως της γείτονος χώρας αλβανίας,που δρούν σε καθημερινή βάση ανεξέλεγκτα.Προσωπική μου άποψη είναι πώς αμφιβάλλω εάν θα φθάσει στα χέρια του Υπουργού η επιστολή,αλλά και εάν φθάσει το πολύ-πολύ να εισπράξουμε άλλη μιά κολακευτική υπόσχεση με μπόλικη συμπόνοια... αλλά και αρκετή υποκρισία περί υλοποίησης των μέχρι σήμερα υποσχέσεων που έχει εισπράξει η περιοχή του Πωγωνίου,από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις ανεξαιρέτως.Μας δούλευαν και μας δουλεύουν κανονικά όλοι οι πολιτικοί της  περιοχής μας και ακόμη και του Νομού Ιωαννίνων από όλες τις παρατάξεις.Μας χαϊδεύουν τα αυτιά για λίγο έως ότου ξεχαστεί το θέμα, και άντε πάλι φτού κι από την αρχή...Και λέω για πολιτικούς της περιοχής μας γιατί εάν ανατρέξετε λίγο στις παλαιότερες τηλεφωνικές μας συνεντεύξεις με πολιτικά πρόσωπα της περιοχής του Πωγωνίου αλλά και του Νομού Ιωαννίνων θα δείτε με πόσο εύκολη υποκρισία ωριόταν... οι λεγάμενοι πολιτικοί μας για την ασφάλεια της περιοχής του Πωγωνίου που είχε χτυπήσει κόκκινο όπως έλεγαν..ΤΟΤΕ....Τώρα έχει γίνει βαθύ κόκκινο το χρώμα και αυτοί χαμογελούν ανέμελα απολαμβάνοντας τα ωφέλη,οικονομικά και φοροαπαλακτικά που τους προσφέρει η κυβερνητική θέση που τους την πρόσφεραν οι κάτοικοι του Πωγωνίου με την ψήφο τους,δείχνοντας με αυτό τον τρόπο εμπιστοσύνη στα όσα τούς έλεγαν προεκλογικά.Μια εμπιστοσύνη που την καταπάτησαν με τον χειρότερο τρόπο όταν φόρεσαν το δαχτυλίδι της εξουσίας.Η παροιμία όμως λέει στα μέρη μας...Πώς καιρός φέρνει τα λάχανα,καιρός τα παραγούλια...

Γράφει: Ο Χάρης Καψάλης

 

''Αναλυτικά η Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Πωγωνίου κ.Κώστα Καψάλη.''

Επιστολή διαμαρτυρίας για την ελλιπή φύλαξη στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου απέστειλε στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

«Εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση και ανησυχία μας για τα συνεχή και πολλαπλά κρούσματα ληστειών και κλοπών στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου.

Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και παραμεθορίων χωριών ζουν υπό το φόβο των επιθέσεων καθώς έρχονται, σχεδόν καθημερινά, αντιμέτωποι με ληστρικές επιδρομές.

Η έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης και φύλαξης αυξάνει την αγωνία των κατοίκων οι οποίοι, σε κάποιες περιπτώσεις, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις περιουσίες που απέκτησαν με κόπο στην προσπάθειά τους να προφυλάξουν τη ζωή τους.

Τα κρούσματα έγιναν ακόμη πιο έντονα τους τελευταίους μήνες ενώ σας υπενθυμίζουμε ότι το 2013, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων κατοίκων πλήρωσε με την ίδια του τη ζωή τη ελλιπή φύλαξη της περιοχής.

Απαιτούμε η πολιτεία να δώσει την πρέπουσα σημασία στην παραμεθόρια περιοχή και να επιδείξει το δέοντα σεβασμό στους κατοίκους που «φυλούν Θερμοπύλες». Μια καθημερινότητα με ασφάλεια και ηρεμία, χωρίς ληστρικές επιδρομές και θανατηφόρες επιθέσεις είναι δικαίωμα όλων των πολιτών.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας στην κατεύθυνση εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους.

 

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης ».


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...