Banner Πανω
 
 
 

Έφυγε ο τρελός του χωριού.

 

Φωτό: Ναπολέων Κύρκος

Μετακόμισε στην γειτονιά όλων των αποδημησάντων εν ουρανό της οικογένειας και πήγε στη χώρα της ψυχικής ισότητας. Πήγε στην αγνή ισότητα της εκτός γήινης παράνοιας.

Πήγε στην κοιλάδα των ψυχών της αθανασίας.

Ο τρελός που ανά την περίοδο της ηλικίας του πολλές τον λαχτάρισαν ακόμη και στην εποχή της γήινης παράνοιας του. Της κατά τον κόσμο επίσημης ταυτότητας του ελαφρόμυαλου φευγάτου.

Έφυγε ο τρελός του χωριού που λίγοι σχεδόν ελάχιστοι είχαν αντιληφθεί το πνεύμα του. Λίγοι όσο ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις γνώσεις του και την τεχνική του κατάρτιση σε όλα τα τεκταινόμενα επί γης. Ο τρελός του χωριού που ελάχιστοι αγάπησαν γιατί έτσι θα ήταν οι δακτυλοδεικτούμενοι και κατακριτέοι από την υπόλοιπη κοινωνία της σημερινής παράφρονης νοημοσύνης. Ο τρελός που κυκλοφορούσε από το νεαρό της ηλικίας του αλλά και της εποχής εκείνης πάντα με κουστούμι,σιδερωμένο και πεντακάθαρο .Ο τρελός που έχοντας τα σχετικά ηχητικά μηχανήματα για τη εποχή με την κιθάρα του διασκέδαζε όλο το χωριό στο διαπασών. Ο τρελός που δεν μεταφερόταν την εποχή εκείνη ποτέ με λεωφορείο παρά μόνο με αεροπλάνο. Ο τρελός που η τσέπη του ήταν πάντα γεμάτη και άδειαζε μόνο κερνώντας τους γνωστικούς,προσμένοντας έτσι την αναγνώριση και μια ζεστή φιλική κουβέντα,Αφού μέσα στην υποτιθέμενη τρέλα του αναγνώριζε την πραγματική φιλία που του πρόσφεραν ελάχιστα άτομα αλλά και απόμακρα κρυφά...μη στιγματιστούν. Ο τρελός του χωριού που δεν πείραζε κανένα παρόλο που η σωματική του διάπλαση ήταν τέτοια που δεν τα έβαζε σχεδόν κανείς μαζί του. Σέ αντίθεση με κάποιους που θέλοντας να κάνουν πλάκα έκαψαν με ρήψη φωτοβολίδας το μοναδικό εναπομείναντα κουστούμι του. Και αφού ο τρελός ζήτησε μεγαλοφώνως την δικαίωσή του όλοι οι γνωστικοί υποτιθέμενοι φίλοι του φώναξαν...Βοήθεια ο τρελός τρελάθηκε...και βέβαια τον βάφτισαν τρελό για να αποποιηθούν της πράξης τους. Ο τρελός που ενώ χόρευε τα σέικ της εποχής εκείνης κάτω από τους ήχους του Τζού Μπόξ ,οι γκόμενες καθόντουσαν στην άκρη και τον χαλβάδιαζαν...Το θυμόσαστε κυρίες μου...τότε δεσποινίδες; Ο τρελός που δεν δεχόταν να φωτογραφηθεί ποτέ,αγνοώντας την φωτογραφική του ύπαρξη στο μέλλον της μετά ζωής του...Ο τρελός που μόλις με αντίκρισε με το ένα μου χέρι λαβωμένο από σκάγια κυνηγητικού όπλου βούτηξε το όπλο και με μιά κίνηση μόνο το έκανε χίλια κομμάτια και αφού κάθισε δίπλα μου προσπάθησε να με ηρεμήσει μη ξέροντας τι να μου πεί,περιμένοντας το ταξί να με μεταφέρει στο νοσοκομείο στα Γιάννινα...απλά μιλούσε μόνος του με προοπτική μήπως τον ακούω και ηρεμήσω από τους πόνους που είχα. Είμουν μόλις δώδεκα ετών.

Ο τρελός που έκανε μια νέα αρχή στη ζωή του στη ζωή των γνωστικών και επέστρεφε στο σπίτι του στο σπίτι που συγκατοικήσαμε για λίγο αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επίβλεψίς του παρόλο το νεαρό της ηλικίας μου, γύρναγε λοιπόν στουπί μεθυσμένος για να ικανοποιηθούν τα ζωώδη και διαβολο-ψυχικά ένστικτα των υποτιθέμενων φίλων του συγχωριανών,ποτίζοντάς τον αλκοόλ πράξη που δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να γίνει,και το γνώριζαν,αφού ο τρελός υποβοηθούμενος από σχετική φαρμακευτική κάλυψη προσπαθούσε να ενταχθεί στην υποτιθέμενη κοινωνία των γνωστικών... Έφυγε ο τρελός που είχε δέκα κιλά αρχίδια και σε ανώμαλη παράσταση από υποκείμενα του Ελληνικού στρατού που θέλοντας να κάνουν πλάκα στον τρελό του χωριού του κόλλησαν την κάννη του όπλου στο στήθος και προσπαθούσαν να του τσακίσουν το ηθικό,φωνάζοντάς του συνθήματα και παραγγέλματα που του ήταν παντελώς άγνωστα αλλά και αδιάφορα. Σε αντίθεση όμως ο τρελός του χωριού έχοντας μπόλικα αρχίδια σήκωσε το τσεκούρι και αφού το κάρφωσε στον ώμο του επίδοξου καουμπόι φαντάρου εκτελεστή του,χάθηκε σαν σίφουνας μέσα στα βάτα και στις φτέρες.(Εάν ήθελε πραγματικά να τον σκοτώσει...γιαυτόν θα ήταν πανεύκολο...δεν τό έκανε όμως...Απλά αμύνθηκε στον επικείμενο κίνδυνο της Ζωής του). Οι πυροβολισμοί έπεσαν μανιωδώς για να σκοτώσουν τον τρελό που είχε τα παπάρια και σήκωσε ανάστημα σε 3-4 μαλακισμένα παιδαρέλια που ήθελαν να πουλήσουν μούρη πώς κάνανε πλάκα στον τρελό του χωριού... Αδίκως έπεσαν όμως οι σφαίρες τους παρόλο που ήταν δεκάδες δεν τον άγγιξε καμιά. Ο τρελός που όταν τον επισκέφθηκα στη φυλακή πληρώνοντας το τίμημα της πράξης του το μόνο που μου ζήτησε ήταν να ενημερώσω συγχωριανό δικηγόρο και τίποτε άλλο. Ούτε χρήματα ούτε ρουχισμό ούτε κάτι άλλο. Το μόνο που μου είπε για να προλάβει την εύλογη ερώτησή μου ''ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ''.Ανιψιέ πήγε να με σκοτώσει. Εγώ του φώναζα πώς είμαι ο Ναπολιώνης κι αυτός (Ο φαντάρος) μου έλεγε...Σκατο Αλβανέ θα σε σκοτώσω εδώ και τώρα--επιτόπου.

Αυτά τα λίγα στη μνήμη του τρελού...Θείου μου Ναπολέων Κύρκου που κηδεύτηκε σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου 2018 στην Χαραυγή Πωγωνίου.Ημερομηνία θανάτου...άγνωστη...

ΥΓ.Δεν θέλω ούτε ένα σχόλιο στο κείμενό μου.Καθής σχολιαστής θα θεωρηθεί εχθρός μου.

Γράφει: Ο Χάρης Καψάλης.


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...