Banner Πανω
 
 
 

Όλγα μην κλαίς...Μας έμεινε τουλάχιστον το βρακί μας...

 

Φίλες και φίλοι συμπατριώτες άκουσον άκουσον όπως λέει και το τραγούδι.''Και μπάμ και μπούμ οι κουμπουριές.και μπλά—μπλά''...Δεν ακούμε και κάποια φρέσκια είδηση...Άγρια συμπλοκή Ελλήνων Αστυνομικών με αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών στη Βήσσανη Πωγωνίου. Το μόνο καλό σε αυτή την είδηση είναι πώς το παιδί μας ο Αστυνομικός είναι καλά στην υγεία του μετά τον τραυματισμό που υπέστη από την συμπλοκή με τα φιλαράκια μας... τους γείτονες αλβανούς. Το ότι σκοτώθηκε ένα αλβανός έμπορος...ποσώς με ενδιαφέρει...Τα ήθελε ο πισινός του και τα έπαθε. Θάνατο ήθελε να σκορπίσει στη νεολαία μας μέσω των ουσιών που μετέφερε...θάνατο εισέπραξε,και τον επεδίωξε μάλιστα. Κανονικά ούτε το πτώμα του δεν πρέπει να παραδώσουμε στην γείτονα (φιλική)...χώρα αλβανία γιατί πολύ φοβάμαι πώς θα τον κάνουν και Εθνικό ήρωα τα σιόκια. Θα τον προσκυνούν μέχρι νεοτέρας. Ωστόσο το θεματάκι μας είναι άλλο. Πρίν από λίγο καιρό εβδομάδες δηλαδή, μας μοστράρανε την ΦΡΟΝΤΕΞ ώς ένα σωτήριο σώμα ασφάλειας που εκτός των λαθροεισβολέων, κατά κάποιο τρόπο απομόνωνε και τίς όποιες διαθέσεις είχαν οι φίλοι μας...αλβανοί έμποροι ναρκωτικών και όχι μόνο. Φιάσκο...Μεγάλο Φιάσκο...Απόδειξη το χθεσινό γεγονός στην Βήσσανη Πωγωνίου. Εγώ θα ήθελα να το τραβήξω λίγο παραπέρα. Στην περίπτωση που στο μέσον των πυρών περνούσε συμπτωματικά κάποια αθώα ψυχή του χωριού και όχι μόνο...Τι θα γινότανε;Εντέλει είμαστε μια ελεύθερη Ευρωπαϊκή χώρα;...ή είμαστε ένα σκοπευτήριο των κατσιαπλιάδων της Ευρώπης που όποτε θέλουν να κάνουν εξάσκηση εισβάλουν στην χώρα μας και το επιχειρούν...Πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους με τίμημα τα περιουσιακά μας στοιχεία να φύγουν ξώφαλτσα και να πάνε σε κάποια ευρωπαϊκή δημοκρατική τσέπη...Φτύνουμε καθημερινά αίμα με αντάλλαγμα τα χάδι του μαλάκα που τον ετοιμάζουν για εκτέλεση...Εκβιαζόμαστε ψυχολογικά καθημερινά από όλες τις πλευρές μήπως και ξεχάσαμε να πληρώσουμε κάποια ύποπτα δυσβάσταχτα και περίεργα επιτόκια τραπεζών,προσαυξήσεις ασφαλιστικών ταμείων και εφοριών και το μόνο αντάλλαγμα που ζητάμε σε όλα αυτά είναι όπως αυτό του γαϊδάρου. Λίγο σανό και λίγη ηρεμία ασφάλεια,ησυχία. Τι από όλα αυτά μας προσφέρει η Πολιτεία;ΤΙΠΟΤΑ μα απολύτως ΤΙΠΟΤΑ...Γιατί λοιπόν να εξακολουθούμε στό ίδιο μοτίβο ζωής;....Γιατί δεν τους λέμε ένα Άι σιχτίρ και να τελειώνουμε. Θα βρεθεί κάποιος γνωστός ...κουλτουριάρης πολιτικός,και όχι μόνο...και θα μας πεί πώς, όλα λύνονται με τον διάλογο. Πόσα στρέμματα διάλογο; γιατί τον κάμπο τον ξεπεράσαμε...Μα και ο Μέγας Αλέξανδρος όταν έφθασε στο δια ταύτα έβγαλε το σπαθί του καί έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό. Μήπως αυτό θέλει να μας πεί κάτι;

Στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ.Κώστας Καψάλης στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Όλγα Γεροβασίλη...Έ και...Γραμμένο τον έχει και πατόκορφα. Το πολύ πολύ να βάλει την γραμματέα της να γράψει μια επιστολή συμπαράστασης,θα την φουσκώσει με μπόλικα παροχόλογα και θα βγεί και από πάνω πώς ενδιαφέρεται για το θέμα...Ενδιαφέρεται όμως; ΟΧΙ και ούτε πρόκειται να ενδιαφερθεί γιατί το σχέδιο ξεβρακώματος της παραμεθόριας περιοχής καλά κρατεί...Όποιον και να τοποθετήσουν Υπουργό επάνω,εάν δεν κινηθεί κατά γράμμα σε ότι θα του λέει η επιστολή των Βρυξελλών την άλλη μέρα θα πάει για χόρτα. Δηλαδή τί ακριβώς περιμένουμε από την Γεροβασίλη...Να βγάλει φιρμάνι πώς επιστρέφουν όλοι οι αστυνομικοί που εκλάπησαν από το Πωγώνι στη θέση τους;Θα εξοπλισθεί η παραμεθόρια ασυνομική κάλυψη με σύγχρονα όργανα ανίχνευσης-κίνησης ή οτιδήποτε άλλο διευκολύνει την φύλαξη των συνόρων;Θα ανανεώσουμε τον στόλο των αστυνομικών οχημάτων με οχήματα τετρακίνησης και παντός εδάφους; Θα εξοπλίσουμε ελικοπτεράκια ΝΤΡΟΟΥΝ με θερμικές κάμερες για να ανακόπτουμε κάθε επίδοξο λαθροεισβολέα στη χώρα μας με ότι κουβαλάει στο σακούλι του;Εάν όλα αυτά τα κάνει η κ.Γεροβασίλη πολύ βοβάμαι πώς την επομένη θα την συναντήσεται σε κάποιο θεραπευτήριο της Άρτας να δουλεύει στο ακτινολογικό τμήμα. Θα μου πείτε τι πρέπει να κάνουμε;Θα σας πώ απλά. Ο σώζων  εαυτόν σωθήτω...Εκεί φθάσαμε...Το καράβι έγειρε φίλες και φίλοι και ο καπετάνιος για να μην εξευτελισθεί αντί να το πεί στα ίσια, σφυρίζει με την σφυρίχτρα του για εκκένωση του πλοίου...και ο νοών νοείτω.

 

''ΞΥΠΝΑ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ  ΞΥΠΝΑ''

 

 

Γράφει: Ο Χάρης Καψάλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναλυτικά η Επιστολή διαμαρτυρίας

Επιστολή διαμαρτυρίας για την ελλιπή φύλαξη στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου απέστειλε στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

«Το χθεσινό περιστατικό με τον τραυματισμό αστυνομικού της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και το θάνατο ενός εκ των διακινητών φέρνει και πάλι στο προσκήνιο, με τον πιο τραγικό τρόπο, την ελλιπή φύλαξη στα χωριά του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου.

Τα περισσότερα χωριά έχουν μετατραπεί σε διόδους διακίνησης ναρκωτικών με τα κυκλώματα να δρουν χωρίς φόβο καθώς γνωρίζουν την αδυναμία επαρκούς φύλαξης της περιοχής.

Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και παραμεθορίων χωριών ζουν καθημερινά με το φόβο τόσο των ληστρικών επιθέσεων όσο και των «συναντήσεων» με τις ομάδες κακοποιών και κάθε είδους λαθρεμπόρων που χρησιμοποιούν δρόμους και μονοπάτια για τις συναλλαγές τους.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, για μία ακόμη φορά, και επανερχόμαστε στο πάγιο αίτημά μας για αύξηση της αστυνόμευσης στην παραμεθόρια περιοχή. Δεν επιτρέπουμε να μετατραπεί το Πωγώνι σε «αρένα» εγκληματικών ενεργειών και ελεύθερης διέλευσης κάθε είδους ομάδων κακοποιών.

Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας στην κατεύθυνση εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους.

 

 

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης ».

 


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...