Banner Πανω
 
 
 

 Δήμαρχε Κώστα Καψάλη αλήθεια,πιστεύεις πως θα υλοποιηθούν όλες οι υποσχέσεις του Υπουργού;;;

 

Λάβαμε από πλευράς δημάρχου Πωγωνίου κ.Καψάλη Κώστα μια ανακοίνωση θα έλεγα ικανοποίησης με μεγάλη δόση επιφυλακτικότητας. Είναι γεγονός πως μετά από τις τόσες υποσχέσεις που έχουν δοθεί στο παρελθόν από Ηγεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δυστυχώς είμαστε όλοι μας επιφυλακτικοί. Μας είχαν υποσχεθεί παλαιότερα από εποχής Κυβέρνησης Παπανδρέου Γ. αλλά και Κυβέρνησης Σαμαρά-- Βενιζέλου πώς θα ενισχυθούν τα σύνορα με την επαναφορά των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί από το Πωγώνι σε άλλες πόλεις της χώρας.Πώς θα αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων δυνάμεις του στρατού με το άνοιγμα των φυλακίων αλλά και ακόμη με τεχνολογικό εξοπλισμό στην ήδη υπάρχουσα δύναμη της αστυνομίας στην περιοχή. Δυστυχώς ο χρόνος μας έδειξε πώς όλα αυτά ήταν φούμαρα και πάλι φούμαρα. Η μόνη διαφορά που έγινε τα τελευταία περίπου δύο χρόνια είναι οι δυνάμεις της FRONTEX που όπως ειπώθηκε επίσημα, σκοπός τους είναι να εμποδίσουν την μετακίνηση των λαθρομεταναστών πρός τα σύνορα της Αλβανίας και τίποτα παραπάνω. Τώρα λοιπόν έρχεται ο νύν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Χρυσοχοΐδης και μας υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια..γιατί τώρα λοιπόν;Μήπως κύριε Υπουργέ θέλετε να μας σερβίρεται την αναμασημένη συνταγή της εγκατάστασης ακόμη περισσότερων λαθρομεταναστών στην περιοχή του Πωγωνίου; Μήπως ψάχνεται ένα άλλοθι για να αναγκαστεί η τοπική αυτοδιοίκηση μετά από διαβουλεύσεις μαζί τους να υποταχθούν εν ονόματι της ενίσχυσης των συνόρων να δεχθούν ακόμη περισσότερους λαθρομετανάστες;Επειδή κ.Χρυσοχοΐδη εμμέσως είναι μια μορφή πίεσης πρός την τοπική κοινωνία;Σας το ξαναλέω. Το έχουμε ξαναδεί το έργο και πιό παλιά. Τουλάχιστον βρείτε κάποιο πιό αξιόλογο τρόπο να το σερβίρεται. Ορίστε αποδείξτε μας ότι είμαστε φαντασιόπληκτοι. Ενισχύστε την περιοχή με όλα αυτά που λέτε ,κάντε την απόρθητη όπως λέτε,αλλά μην ακούσουμε πώς δημιουργούνται άλλες δύο δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Πωγώνι. Άντε λοιπόν κ.Χρυσοχοΐδη,περιμένουμε τα μαντάτα σας για να γελάσουμε και εμείς λιγάκι...

Γράφει: Ο Χάρης Καψάλης

 

Αναλυτικά το άρθρο

 

Με αφορμή τη σύσκεψη παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τις δεσμεύσεις του για την προστασία των συνόρων ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ικανοποίηση δεχτήκαμε τις δεσμεύσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την προστασία των συνόρων.

Ως Δήμος Πωγωνίου επανειλημμένα είχαμε απαιτήσει τα προηγούμενα χρόνια από το αρμόδιο υπουργείο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση της παραμεθορίου για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και την μείωση της εγκληματικότητας.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προχώρησε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις για την αποτελεσματικότερη φύλαξη της μεθορίου και την ενίσχυση της αστυνόμευσης ώστε τα σύνορα να γίνουν απόρθητα και οι κάτοικοι της περιοχής να αισθάνονται επιτέλους ασφαλείς.  Οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν με θερμικές κάμερες, οχήματα και drones ενώ η δύναμη της Frontex θα είναι πλέον επιχειρησιακή και θα ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό.

Δηλώνουμε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι ο υπουργός υιοθετεί αυτό που χρόνια τώρα «φωνάζουμε» ως Δήμος Πωγωνίου ότι ασφαλής μεθόριος σημαίνει ασφαλής Ελλάδα και αναμένουμε την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων».


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...