Banner Πανω
 
 
 

ΦΟΝΕΥΜΕΝΟ ΠΩΓΩΝΙ... Ώς πότε;

 ΦΟΝΕΥΜΕΝΟ ΠΩΓΩΝΙ... Ώς πότε;


Άμεση ήταν η κινητοποίηση από πλευράς δημοτικής αρχής του δήμου Πωγωνίου για το διπλό φονικό που συνέβη στα Κτίσματα Πωγωνίου το Σάββατο 11 Μαίου 2013.

Η δημοτική αρχή με την συμμετοχή πλήθους Πωγωνησίων προχώρησε σε διαμαρτυρία έξω από το δικαστικό μέγαρο Ιωαννίνων,και απαίτησε άμεση συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου τον κ.Καχριμάνη Αλέξανδρο,με θέμα άμεση επιστροφή των αστυνομικών δυνάμεων που απέσπασε το υπουργείο δημόσιας Τάξης από το Πωγώνι με προορισμό τον Έβρο. Ακόμη σήμερα Δευτέρα 13 Μαίου και ώρα 8.00 μμ καλεί έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασισθούν οι επόμενες κινήσεις διαμαρτυρίας που θα προβούν από πλευράς δημοτικής αρχής αλλά και των κατοίκων του Πωγωνίου. Φίλες και φίλοι δυστυχώς δικαιώνονται οι φόβοι που επεσήμανα σε συνέντευξη που είχα παλαιότερα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη Αλέξανδρο αλλά και με τον Δήμαρχο Πωγωνίου,πώς: Κάποια στιγμή θα ξαναθρηνήσουμε θύματα στο Πωγώνι από την έλλειψη ασφάλειας που μας προκάλεσε η ίδια η πολιτεία με την αδικαιολόγητη στάση της αφαιρώντας αστυνομική δύναμη από το Πωγώνι.Ήδη στο παρελθόν θα θυμίσω πώς η χαραυγή Πωγωνίου θρήνησε δύο θύματα εγκληματικής ενέργειας από πλευράς αλλοδαπών Αλβανών,όπως διέρευσε προς τα έξω, και ο φάκελός τους πέρασε στο αρχείο. Το ένα θύμα η Βασιλική Βασιλείου(Μποζιάρη) κτηνοτρόφος, η οποία βρέθηκε νεκρή και σε προχωρημένη αποσύνθεση σε απόμερο σημείο του κάμπου του χωριού. Να τονίσουμε πώς η άτυχη γυναίκα 64 χρόνων πριν την σκοτώσουν την βίασαν, και της έδεσαν χέρια και πόδια. Η αστυνομία τότε προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου του Γιάννου Μιχαήλ επίσης κτηνοτρόφου, βασιζόμενη σε υπόνοιες κάποιων…Να θυμίσω πώς την συγκεκριμένη περίοδο Αλβανοί παραβίαζαν τα Ελληνικά σύνορα και έκλεβαν ζώα από την παραμεθόριο περιοχή. Αφού ταλαιπώρησαν τον άνθρωπο κάποιες ημέρες με ανακρίσεις τον άφησαν ελεύθερο να επιστρέψει στο χωριό του όπου και βρέθηκε δολοφονημένος μετά από περίπου 15 ημέρες μέσα στο σπίτι του από κυνηγετικό όπλο και σχεδόν εξ` επαφής. Πόσα θύματα φίλες και φίλοι πρέπει να θρηνήσουμε ακόμη;

Πότε πρέπει να καταλάβει η επίσημη πολιτεία και ο αρμόδιος υπουργός πώς το Πωγώνι είναι Ελλάδα και όχι άλλη ξένη χώρα; Για ποιο λόγο δεν επιστρέφουν τις αστυνομικές δυνάμεις που αφαίρεσαν από την περιοχή μας; Γιατί κάποιες περίεργες φωνές κράζουν στην κυριολεξία λέγοντας: Να αποδεχτείτε το (γκέτο) κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών στην κακαβιά για να έχετε επιπλέον αστυνομικούς. Εδώ φίλες και φίλοι κάτι μυρίζει. Και μυρίζει πολύ άσχημα. Έχει πολιτική μυρωδιά. Με άλλα λόγια παροιμιακά ,αφού σου σπάσουν την πόρτα του σπιτιού σου, μετά για να σου την επισκευάσουν και να ασφαλιστεί το σπίτι από κάθε κακόβουλη προσπάθεια σου λένε: Δέξου ένα κοφίνι αθώα…φίδια μέσα στο σαλόνι σου. Αυτά τα ολίγα από εμένα τον Πωγωνήσιο πολίτη που βλέπει την περιοχή του να βουλιάζει και η πολιτεία μας ρίχνει ένα κιβώτιο χαλασμένα σωσίβια.

Με εκτίμηση: Καψάλης Χάρης


Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 

Blog: http://karagkiozis-ipirotis.blogspot.com

Facebook: Ηπειρώτης Θέατρο Σκιών

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dBsa-lnTShY

Δωρεάν Πολιτιστική προβολή

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr