Ξέσπασμα Αθ.Μποζιάρη. Δήμος Πωγωνίου: Έτσι χαρίζει χρέη...


Ιωάννινα, 08 - 01 - 2015


Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις ο Δήμος Πωγωνίου επιχειρεί να διαγράφει χρέη ωφελώντας μεν ορισμένους αλλά ζημιώνοντας το Δήμο και αδικώντας τους πολλούς. Αποκαλύπτω περίπτωση που με αφορούσε και τυχαία έπεσε στην αντίληψή μου. Την δημοσιοποιώ γιατί τελικά αφορά όλους ενώ είναι και ενδεικτική του τρόπου που λειτουργεί ο Δήμος αυτός.

Ο Δήμος Πωγωνίου, λοιπόν, την 19-9-2014 εισήγαγε θέμα στο Δ.Σ. «Διαγραφή οφειλής του Κίτσου Γ. από δικαίωμα αμμοχάλικου στον πρ. Δήμο Δελβινακίου» και έλαβε ερήμην και εν αγνοία μου ομόφωνη(!) απόφαση διαγραφής της συνολικού ποσού 1.051,20 €! παρότι αυτό είχε βεβαιωθεί νόμιμα το 2006. Την εισήγηση της διαγραφής έκανε -παρόντος του Δημάρχου- ο Πρόεδρος του Δ.Σ. με την ιδιότητα και …του αντιδημάρχου, την οποία όμως ως Πρόεδρος δεν μπορούσε να έχει. Ο κ. Πρόεδρος, λοιπόν, με ελλιπή και ψευδή στοιχεία (και χρησιμοποιώντας το όνομά μου) «κατασκεύασε» εισήγηση με την οποία παραπλάνησε και έτσι εξέθεσε το Σώμα, δηλαδή υφαρπάστηκε η ψήφος του. Είπε, δηλαδή, επί λέξει ότι … κάποιος τού δήλωσε, ότι κάποτε στο έτος 2007, κάπου, σε κάποια συζήτηση είχε ακούσει τον πρ. Δήμαρχο Δελβινακίου Αθαν. Μποζιάρη να παραδέχεται ότι ο Κίτσος Γ. δεν οφείλει στο Δήμο και ότι από λάθος του πρ. Δημάρχου (δηλ. δικού μου) βεβαιώθηκε η οφειλή, την οποία όμως, επειδή δεν την διέγραψε ο κ. Μποζιάρης ως την 31-12-2010 που ήταν Δήμαρχος, πρέπει για όλους αυτούς τους … πολύ σοβαρούς λόγους να … την διαγράψουμε εμείς …τώρα, μετά από 8 χρόνια! Τούτο ως αυταπόδεικτο ΨΕΜΑ ήταν σίγουρα και συκοφαντική δυσφήμισή μου.
Δικαιούμαι λοιπόν, ως απλός πολίτης–δημότης του Δήμου Πωγωνίου να σκεφτώ:
Ο τρόπος με τον οποίο επιχείρησε να διαγράψει την οφειλή ο Δήμος είναι της λογικής «το αποφασίζομε και αν περάσει, πέρασε». Και ασφαλώς θα περνούσε, αν δεν παρενέβαινα.
Πώς επιχειρούν όμως να χαρίζουν χρέη σε κάποιους και να μην σέβονται τους άλλους δημότες, που οι πιο πολλοί είναι συνταξιούχοι των 360 €, οι οποίοι όμως περήφανοι και συνεπείς προστρέχουν στα Ταμεία του Δήμου για να εξοφλούν εμπρόθεσμα τις οφειλές τους ;
Αυτή η περίπτωση αποκαλύφτηκε, μήπως υπάρχουν κι άλλες που πέρασαν με ανάλογη … ευρηματικότητα;
Και τι σόϊ πρακτική των αρχόντων μας είναι τούτη όταν, για να περάσουν κάτι, συκοφαντούν ανθρώπους και παραβλέπουν νόμους και δημοκρατικούς κανόνες;

Θανάσης Μποζιάρης
πρ. Δήμαρχος πρ. Δήμου Δελβινακίου

Υ/Γ: Νεότερη εξέλιξη: 2 ½ μήνες μετά τη λήψη της ως άνω απόφασης ο Δήμος Πωγωνίου την 1-12-2014 την ανακάλεσε (τώρα θυμήθηκαν ότι …έπρεπε να είχαν ρωτήσει και τον πρ. Δήμαρχο), ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας απέρριψε την προσφυγή μου διότι κατά το σκεπτικό της … δεν είχα έννομο συμφέρον !.. (δηλ. για την Αποκ/νη μας Διοίκηση ο δημότης που πληρώνει κανονικά τους φόρους του, όταν δει ότι ο Δήμος του παράνομα ή παράτυπα χαρίζει φόρους (=έσοδά του) σε κάποιους -όπως τελικά το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Δήμος- και έτσι να ζημιώνεται και ο Δήμος αλλά και ο ίδιος, ακόμη κι αν γι’ αυτό γίνεται και παράνομη χρήση του ονόματός του, ούτε τότε …έχει έννομο συμφέρον να διαμαρτυρηθεί!..).


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου