Θανάσης Μποζιάρης τέως Δήμαρχος Δελβινακίου. Επιτέλους έγινε αρχή

Φωτό: Θανάσης Μποζιάρης.

Μεταξύ των έργων που παρέδωσε την 1-1-2011 ο πρ. Δήμος Δελβινακίου στον Καλλικρατικό Δήμο Πωγωνίου ήταν και δύο, αναπτυξιακά και αξιοποιήσιμα:

1. Ο Νερόμυλος Ρογοζίου και

2. το Εκθετήριο Τοπικών προϊόντων Χάνι Δελβινακίου.

Αναφέρομαι στην κατάσταση που τα έχει σήμερα ο Δήμος Πωγωνίου:

1. Νερόμυλος Ρογοζίου:

Επί τέλους!

Από την Κυριακή 29-3-2015 και αφού χάθηκαν 5 χρόνια λόγω εγκατάλειψής του από τη Δημοτική μας αρχή και αφού απειλήσαμε με προσφυγή στην Ε.Ε., το έργο άρχισε να λειτουργεί. Είναι αναπτυξιακό για το οποίο προσωπικά είχα αναλώσει τον εαυτό μου και πολύ μεράκι. Τολμώ να πω ότι και ο ανάδοχός του, ένας νέος άνθρωπος, δείχνει καταρχήν να διαθέτει το ίδιο μεράκι σε σημείο που να επιβεβαιώνεται η ρήση «βρήκε ο τέντζερης το καπάκι του». Τούτο μας κάνει να πιστεύουμε ότι το έργο θα προσφέρει όλα εκείνα για τα οποία το κάναμε , δηλ. ανάδειξη του σπάνιας ομορφιάς φυσικού περιβάλλοντος , του τοπικού πολιτισμού και θέσεις απασχόλησης. Ήδη το επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι, το χαίρονται και εντυπωσιάζονται από το έργο, από τη φιλοξενία και από το ειδυλλιακό περιβάλλον. Πρόκειται, λοιπόν, για μια δραστηριότητα που θα αναβαθμίσει στην πράξη την περιοχή μας και μας δικαιώνει για την κατασκευή του.

Επισκεφτείτε το, θα εντυπωσιαστείτε.

2. Εκθετήριο τοπικών προϊόντων Χάνι Δελβινακίου:

Το έργο είχε κατασκευαστεί με το πρόγραμμα ΕΑΠΠΗ και είναι μοναδικό στο είδος του γι’ αυτό και είχε χαρακτηριστεί πρωτοποριακό. Διαθέτει χώρους αγοράς και έκθεσης τοπικών προϊόντων, διαμονής, εστίασης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού, ενώ δίπλα του κατασκευάσαμε και υπερσύγχρονο γήπεδο 5Χ5, (πρόγρ. ΘΗΣΕΑΣ). Η επιλογή της θέσης του έγινε για να αξιοποιηθεί και ο πολυσύχναστος παρακείμενος οδικός άξονας Κακαβιάς- Ιωαννίνων. Το έργο την 1-1-2011 παραδώσαμε στη νέα δημ. αρχή σε άριστη και λειτουργήσιμη κατάσταση (ηλεκτροδοτούμενο, υδροδοτούμενο, το 5Χ5 φωτιζόμενο με προβολείς, με επιπλωμένο μικρό ξενώνα, με συμπληρωματικά έργα αντιστήριξης του κτηρίου και όλου του ευρύτερου χώρου και άλλα πολλά.)

Δυστυχώς και γι’ αυτό το έργο διαπιστώσαμε μετά την 1-1-2011, όταν ανέλαβε η νέα δημ. Αρχή, μιαν αδικαιολόγητη εγκατάλειψη απέναντι σ’ ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας, του οποίου η επιλογή τότε, η προοπτική και η ευκαιρία αξιοποίησής του αναδεικνύονται σήμερα όσον ποτέ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη μη αξιοποίησή του αλλά κυρίως στην πλήρη απουσία στοιχειώδους συντήρησης και μέτρων προστασίας του (είναι εμφανή τα σημάδια λεηλασίας του), ώστε δικαιούται να πει κανείς ότι και αυτό το έργο εκτός των άλλων απαράδεκτων λόγων απαξίωσής του αφέθηκε σκοπίμως εγκαταλελειμμένο –ίσως- για να… «δικαιωθεί» ο τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Δελβινακίου και σήμερα μέλος της Δημ. Αρχής Πωγωνίου όταν προ έξι (6) χρόνων είχε προστρέξει προεκλογικά εκεί με κουστωδία τηλεοπτικών μέσων και συγκεκριμένης δημοσιογράφου για να απαθανατίσουν… επικείμενη κατάρρευσή του!.. Όμως το Εκθετήριο… δυστυχώς γι’ αυτούς ακόμη (!) δεν κατέρρευσε. Για να μην, λοιπόν, «σπάσει ο διάολος το ποδάρι του» και …καταρρεύσει επί των ημερών της τωρινής Δημ. Αρχής , , ας αξιοποιήσει τουλάχιστον το έργο ως μια έτοιμη αναπτυξιακή παρέμβαση που της αφήσαμε, και αν δεν είναι ικανή να το κάνει, (σημειωτέον, ότι καμία σημαντική αναπτυξιακή παρέμβαση δεν έκανε πουθενά), ας το προστατεύει τουλάχιστον από τις λεηλασίες, τις κλοπές και στοιχειωδώς ας το συντηρήσει, διότι αλλιώτικα θα φέρει ακεραία την ευθύνη για ό,τι ενδεχομένως (απευκταίο σε κάθε περίπτωση) πάθει ή συμβεί εκεί στο μέλλον.

Θανάσης Μποζιάρης

πρ. Δήμαρχος πρ. Δήμου Δελβινακίου

Υ/φο: Μόλις πριν λίγο καιρό ο Δήμος μας τοποθέτησε πάνω στον οδικό άξονα Κακαβιάς - Ιωαννίνων δύο ενημερωτικές πινακίδες. Χρειάστηκε δηλ. να περάσουν 5 χρόνια για να …αντιληφθεί τουλάχιστον την ύπαρξή του!...

 


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου