ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λειτουργία Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος

Για μια ακόμη φορά ερχόμαστε να χτυπήσουμε το καμπανάκι στο Υπουργείο Υγείας, στην 6η Υ.ΠΕ. και στην Διοίκηση του Νοσοκομείου για την λειτουργία του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος του Νοσοκομείου μας!

Αυτή την στιγμή το συγκεκριμένο τμήμα λειτουργεί ουσιαστικά με μόνο 2 γιατρούς του ΕΣΥ ακτινοδιαγνώστες  με ότι αυτό συνεπάγεται! Οι εφημερίες, οι οποίες είναι καθημερινές για το Νοσοκομείο, καλύπτονται οριακά κάθε μήνα, ενώ η εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού και της ευρύτερης περιοχής και η κάλυψη των αναγκών τους  σε ότι αφορά στα καθημερινά ραντεβού είναι πρακτικά υπό το μηδέν!

Έχουμε την πανελλαδική πρωτοτυπία από τον Ιούνιο του 2018 να έχουμε καινούριο αξονικό τομογράφο, που το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε με ίδιους πόρους πράγμα αξιέπαινο, αλλά να μην έχουμε ιατρικό προσωπικό να τον λειτουργήσουμε! Έτσι για αξονικές εξυπηρετούνται μόνο οι ασθενείς που νοσηλεύονται και τα περιστατικά που φθάνουν στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου. Είναι προφανές ότι με δυο γιατρούς στο σύνολο του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος δεν μπορεί να γίνουν ραντεβού και να λειτουργήσει το τμήμα στο σύνολο του προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του κόσμου.

Είχαν προκηρυχτεί δύο θέσεις για την πρόσληψη γιατρών του ΕΣΥ, με την ειδικότητα του ακτινοδιαγνώστη, οι οποίες όμως έμειναν άγονες και οι δύο! Κανένας δεν ήθελε να έρθει!

Καλούμε τον Υπουργείο Υγείας ΑΜΕΣΑ να επιλύσει το συγκεκριμένο θέμα! Δεν είναι δυνατόν  να μην μπορούν οι πολίτες της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής να εξυπηρετηθούν στο Δημόσιο Νοσοκομείο του νομού και να στέλνονται με αυτόν τον τρόπο στα ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα της Ηπείρου για εξετάσεις, όπου ως γνωστόν αν έχεις να πληρώσεις κάνεις την εξέταση, αν θες ραντεβού με τον ΕΟΠΥΥ τότε περιμένεις 2 με 3 μήνες, λες και η αξονική, ο υπέρηχος, η μαστογραφία μπορεί να περιμένει!

Απαιτούμε την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ, μόνιμου εδώ και τώρα!

 

Ασφάλεια  εργαζομένων στους χώρους δουλειάς τους

 Πριν λίγες μέρες σε ένα από τα Κέντρα Υγείας του ορεινού όγκου του νομού Άρτας, 4 εργαζόμενοι που ήταν εκείνη την ώρα στην βάρδια τους, έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από πολίτη που προσήλθε στις 1:30 το βράδυ και απαιτούσε από τους αγροτικούς γιατρούς της εφημερίας να «γράψουν στο χαρτί ότι αυτός ήθελε»!
Δυο αγροτικοί γιατροί και δύο νοσηλεύτριες επί μια ώρα, σε ένα Κέντρο Υγείας χωρίς θυρωρό, χωρίς φύλακα, αφού αυτές οι θέσεις καταργήθηκαν στις μνημονιακές εποχές που ζούμε, προσπαθούσαν να προφυλάξουν τους εαυτούς τους από την επίθεση και τα γρονθοκοπήματα!
Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στα ΚΥ σχεδόν καθημερινά! Παρόμοια περιστατικά, μικρότερης έντασης, έχουν συμβεί αρκετές φορές και στο Νοσοκομείο τις νύχτες!

Δεν μπορούμε να δουλεύουμε κλειδωμένοι! Δεν μπορούμε να δουλεύουμε ένας και δύο στην βάρδια! Δεν μπορούμε να δουλεύουμε και απλήρωτοι πολλές φορές! Να σημειώσουμε ότι το σύνολο του  προσωπικό των ΚΥ έχει να πληρωθεί εφημερίες και νυχτερινά από το Νοέμβριο του 2018! Επίσης να σημειώσουμε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο των ΚΥ όσο και του Νοσοκομείου, το ιατρικό προσωπικό των ΚΥ δουλεύει πότε στο ένα ΚΥ, πότε στο άλλο ΚΥ και πότε στο Νοσοκομείο!

Απαιτούμε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην φύλαξη των Νοσοκομείων και των ΚΥ. Απαιτούμε αυξήσεις στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων για να μην εφημερεύει κανένας μόνος του!

Καλούμε την 6η Υ.ΠΕ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζόμενων στα ΚΥ στη δουλεία!

Προϋπολογισμός

Για μια ακόμη φορά στα μνημονιακά χρόνια, ο φετινός προϋπολογισμός του Νοσοκομείου είναι μειωμένος κατά περίπου 300.000,00 €. Ως πότε! Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσουν οι δομές του Νοσοκομείου όταν η χρηματοδότηση του είναι κάθε χρόνο μειωμένη, ενώ οι ανάγκες του λαού αυξάνονται!

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να αγωνιστεί για να ανατραπούν οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές , που θέλουν την υγεία εμπόρευμα κι όχι δημόσιο αγαθό! Οι πολιτικές που μειώνουν την χρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πολιτικής και σπρώχνουν με αυτόν τον τρόπο στο κλείσιμο και στην υπολειτουργία δημόσιων δομών!

Απαιτούμε την αύξηση του προϋπολογισμού για το Νοσοκομείο!

Δικαστική Δικαίωση εργαζόμενου

Την προηγούμενη εβδομάδα, επιδόθηκε στο Νοσοκομείο δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων  που δικαιώνει πλήρως εργαζόμενο του Νοσοκομείου που είχε απομακρυνθεί αρχές του 2017 από την θέση του προϊσταμένου. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, άμεσα αποφάσισε με απόφαση ΔΣ να ασκήσει έφεση στην απόφαση και να μην την εφαρμόσει. Αξιοσημείωτα είναι δυο γεγονότα: α) η απόφαση της Διοίκησης να πάει απέναντι στην δικαστική απόφαση ( αλήθεια μπορεί να ασκηθεί έφεση σε  μια τέτοια απόφαση;) και 2) η στάση του αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου που συντάχθηκε με το μέρος της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους. Αλήθεια ποιους εκπροσωπεί στο Διοικητικό Συμβούλιο; Αλήθεια όταν θα έρθουν στο ΔΣ του Νοσοκομείου οι υποθέσεις των αγωγών για τον 13ο και 14ο μισθό τι θέση θα πάρει;

Καταγγέλλουμε την στάση του αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου. Δεν έχει καμιά «δικαιολογία», γιατί για το ίδιο θέμα ο αιρετός εκπρόσωπος των γιατρών έπραξε αυτό για το οποίο είναι εκλεγμένος και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Καλούμε την Διοίκηση να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση, ως οφείλει!

 

 

Άρτα, Μάρτης 2019
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Άρτας


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου