ΤΟ ΕΚΑΒ ΔΟΛΙΑΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΩΓΩΝΙ


Συχνά το τελευταίο διάστημα, τεχνηέντως συσχετίζεται το ΕΚΑΒ Δολιανών, με κάθε δυσλειτουργία που προκύπτει Πανελλαδικά στον τομέα της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

 

*Επειδή λοιπόν είναι πασιφανής η άγνοια κάποιων για την περιοχή μας.

*Επειδή φαίνεται ότι κάποιοι γνωρίζουν μόνο τα σύνορα Ελλάδας –Τουρκίας και κατά τα άλλα έχουν μαύρα μεσάνυχτα.

*Επειδή εκτιμούμε ότι οι αποφάσεις κάποιων μπορεί να οδηγήσουν μέχρι και την κατάργηση αυτής της δομής υγείας που με έδρα τα Δολιανά, εξυπηρετεί το Πωγώνι (και όχι μόνο).

*Επειδή κάποιοι μας προκαλούν, όταν επικαλούνται μονοπωλιακά ως οδηγό των πράξεών τους ,την αγάπη τους για την πατρίδα.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι οι Δημότες Πωγωνίου δεν είμαστε «οι προνομιούχοι» όπως κάποιοι δημοσίως μας παρουσιάζουν.

ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ

*Είναι Δήμος με οικισμούς επί της Ελληνοαλβανικής επιμεθορίου και μεθορίου περιοχής.

*Είναι περιοχή στην οποία το πρόσφατο συμβάν στο Μικρολίμανο είναι καθημερινή πιθανότητα, και αρκεί κανείς να θυμηθεί το διπλό φονικό στο χωριό Κτίσματα το 2013, τις καθημερινές λεηλασίες σπιτιών αποδήμων, τις καταστροφές και κατ’ επανάληψη πυρπολήσεις κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και άλλα πολλά.

*Το Δήμο Πωγωνίου διασχίζει η Εθνική οδός, πρόσβασης με την Αλβανία, με αντίστοιχο κυκλοφοριακό φόρτο (λεωφορεία, φορτηγά, Ι.Χ.), με συναθροίσεις μεγάλων πληθυσμών στον συνοριακό σταθμό Κακαβιάς την περίοδο εορτών, ενώ κάθε καλοκαίρι ο Δήμος αντιμετωπίζει εισαγόμενες φωτιές από τη γείτονα χώρα.

*Τόσο στο Εθνικό οδικό δίκτυο και τους αγροτικούς δρόμους του Δήμου όσο και στις δασώδεις περιοχές αυτού, καθημερινά διαδραματίζονται συμπλοκές συνοριοφυλάκων, με εμπόρους ναρκωτικών, ένοπλους μαφιόζους, φυγόδικους βαρυποινίτες.

Για αυτή την περιοχή, την οποία συμπεριλαμβάνουν στο χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας οι Εθνικιστές του UCK, και οι θιασώτες της Τσαμερίας, μιλάει με στατιστικές αναλύσεις εξυπηρέτησης συμβάντων ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαγιαννίδης.

Θα περίμενε κανείς, αντί λογιστικής αντιμετώπισης, τη λήψη επιπλέον ειδικών μέτρων εφαρμογής Εθνικής πολιτικής για το ακριτικό Πωγώνι.

Γιατί όμως ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ενώ στις 23 Αυγούστου 2014 παραδέχεται την έλλειψη προσωπικού και αναγνωρίζει την ανάγκη ενίσχυσης αυτού (http://www.ekabnews.gr/2014/08/blog-post_0.html) στην 7η Περιφέρεια, τον Οκτώβριο-Νοέμβριο ζητάει αποσπάσεις για τα νησιά;

Μπορούμε να διαβάσουμε αναλυτικά, δηλώσεις του στην παρακάτω διαδικτυακή διεύθυνση

http://www.emprosnet.gr/article/31465-o-ypopsifios-voyleytis-lesvoy-me-ti-nea-dimokratia-dimitris-papagiannidis-mila-sto-e), και ενδεικτικά εδώ : Πάντα όταν υπηρετούσα σε πλοία, προσπαθούσα, κυρίως ως κυβερνήτης, να επισκέπτομαι τακτικότατα τη Μυτιλήνη. Όταν ανήλθα σε ανώτατα αξιώματα και είχα την ευχέρεια να επηρεάσω κάποιες καταστάσεις, επί έξι χρόνια, την ημέρα απελευθέρωσης του νησιού, στις 8 Νοεμβρίου, πάντα φρόντιζα να επισκέπτεται το νησί μας φρεγάτα τού Π.Ν., για να λαμπρύνει με τη συμμετοχή της τις εορταστικές εκδηλώσεις. Ειδικά το Νοέμβριο του 2009, λίγο πριν την αποστράτευσή μου, μερίμνησα να επισκεφτεί το νησί η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥΝ), η οποία για πρώτη φορά παρήλασε στην πόλη μας. Το ενδιαφέρον μου για το νησί εκδηλωνόταν και εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία. Ενδεικτικά αναφέρω ότι προσπάθησα για τη μεταφορά του Παρατηρητηρίου (ραντάρ) του Ναυτικού στην Κλειώ και ενώ το θέμα είχε φτάσει στο τέλος από κακούς χειρισμούς τοπικών αρμοδίων, δεν επερατώθη. Επίσης, και νομίζω πως πρέπει να το αναφέρω αυτό, ουδέποτε αρνήθηκα, τουναντίον έπαιρνα και σχετικές πρωτοβουλίες, τη στήριξη σε όποιο συμπατριώτη μου τη χρειαζόταν σε σχέση με το Ναυτικό και γενικά τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω, αναρωτιόμαστε αν δικαιούται κάποιος, να καυχιέται ότι στο όνομα της αγάπης του για τη γενέτειρα του, χρησιμοποιούσε κρατικές υποδομές και Εθνικούς πόρους.

Δημοσιεύματα στις 17 Οκτωβρίου 2014, φέρουν τον κ. Παπαγιαννίδη (http://www.ereportaz.gr/dimitrios-papagiannidis-to-pio-ofelimo-pathos/) να Έχει σκοπό να πολιτευτεί ξανά αφού είναι πιο έτοιμος από ποτέ και ευελπιστεί σε θετικότερα αποτελέσματα.

Καταλάβαμε όλοι τώρα;

Ο κ. Παπαγιαννίδης, διορισμένος σε περίοπτη θέση εξουσίας, και επίδοξος εκπρόσωπος του Έθνους στην επόμενη Βουλή των Ελλήνων, στις 30/11/2014 σε τηλεοπτική εκπομπή κατηγόρησε τον αιρετό Περιφερειάρχη Ηπείρου για ανάρμοστη συμπεριφορά προς το πρόσωπό του, και παρέμβαση στο έργο του δηλαδή στη μετακίνηση διασωστών του ΕΚΑΒ από τα Γιάννενα και το Πωγώνι, στα νησιά.

Ως Δημότης Πωγωνίου,

Ευχαριστώ, τον κ. Καχριμάνη για την όποια παρέμβαση έκανε, η οποία από ότι φαίνεται ως τώρα ήταν αποτελεσματική, και ανάγκασε σε αναδίπλωση τα κέντρα εξουσίας των Αθηνών.

Επίσης ευχαριστώ, τον Τομέα ΕΚΑΒ Δολιανών και το άοκνο προσωπικό που τον επανδρώνει, γιατί μαζί και δίπλα στους μόνιμους ακρίτες της μεθορίου περιοχής «φυλάει Θερμοπύλες»…

Κι ας μην υπάρχει καμία δημόσια στήριξη από τον εν Ιωαννίνοις Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ (τόσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια της οποίας προΐσταται και αυτός είναι άφαντος).

Κι ας μην υπάρχει καμία δημόσια στήριξη -για να μη πω τίποτε άλλο -από την ανεκδιήγητη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πωγωνίου.

Έτσι κι αλλιώς είναι πασίγνωστο ότι πολιτικοί νάνοι διαφεντεύουν αυτό τον τόπο.ΔΟΛΙΑΝΑ 5/12/2014

ΣΩΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημότης Δήμου Πωγωνίου

Κινητό: 6972248253

 


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου