Banner Πανω
 
 
 

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού: Μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε…Απουσιολόγιο βουλευτών από την «Πίτα του Ηπειρώτη»

 

 

       Μην τους είδατε, μην τους απαντήσατε…


          Απουσιολόγιο βουλευτών από την «Πίτα του Ηπειρώτη»

Του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού

Αργύρης Βαγγέλης, απών
Παντούλας Μιχάλης, απών
Οικονόμου Θανάσης, απών
Τασούλας Κώστας, απών
Καλογιάννης Σταύρος, απών
Κατσούρας Χρήστος, απών
Τσουμάνης Δημήτρης, απών
Παπασιώζος Κώστας, απών


Οκτώ, οι παραπάνω, από τους 11 βουλευτές που εκλέγονται στους 4 νομούς της Ηπείρου, αλλά και άλλοι που εκλέγονται σε άλλες εκλογικές περιφέρειες της χώρας μας, απόδημοι, γαμπροί και σώγαμπροι δεν  παραβρέθηκαν, «λόγω  ανειλημμένων υποχρεώσεων», ως συνηθίζεται να επικαλούνται, στη μεγάλη γιορτή  των συμπατριωτών μας  «Πίτα  του Ηπειρώτη», που διοργάνωσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου.
Βεβαίως μπορεί να είχαν τους λόγους τους που απουσίαζαν, για τους οποίους εικάζω πως δεν είχαν καμία  σχέση με… ανειλημμένες υποχρεώσεις. Και στο κατω-κάτω τόσο σημαντικές ήταν αυτές, ημέρα αργίας,  που τις προτίμησαν έναντι της τιμητικής παρουσίας τους  στην εκδήλωση των συμπατριωτών τους, απόδημων και γηγενών, που τους τιμούν  με τη ν ψήφο τους;
Ίσως είχαν κάτι να φοβηθούν και γι΄αυτό δεν εμφανίστηκαν. Αν είναι έτσι, πρώτον αποδεικνύουν  την ενοχή τους για  τη στάση και την ανυπαρξία τους σε μεγάλα εθνικά και τοπικά θέματα και δεύτερον μας προσβάλλουν ανενδοίαστα,  όχι με την απουσία  τους, αλλά γιατί ως Ηπειρώτες δεν χαρακτηριζόμαστε ως βίαιοι πολίτες, . Άρα τι είχαν να φοβηθούν και απείχαν; Μήπως δεν εμφανίστηκαν προκειμένου να μην πάρουν θέση και δεσμευτούν έναντι μελλοντικών, ύπουλων χτυπημάτων σε βάρος των Ηπειρωτών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών μας; Θα δείξει.
Από την κορυφαία εκδήλωσή μας απουσίαζε και ο συμπατριώτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Δικαιολογημένα, ίσως, εξαιτίας της τρόικας, του PSI, της νέας δανειακής σύμβασης και του συμβουλίου των αρχηγών. Αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο ίδιος δεν έχει πλέον ανάγκη ψήφων, αφού ούτως ή άλλως τους απώλεσε πριν από χρόνια.
Αυτό όμως που αντιλήφθηκαν οι Ηπειρώτες και άκουσα να το συζητούν, είναι η βροντερή απουσία τους και η απόφασή τους να μην παραβρεθούν κοντά μας, αφιερώνοντας μία ώρα από τον πολύτιμο, δεν αντιλέγω, χρόνο τους προκειμένου να μας αποδεχθούν και ανεχθούν, όπως άλλωστε πράττουμε κι εμείς επί 4 χρόνια ή και πιο πολλά. Ας είναι όμως. Μην εμφανιζόμαστε ως απόλυτοι και σκληροί εναντίον όλων όσων απουσίαζαν. Και τούτο γιατί κάποιους απ΄αυτούς μπορεί να υπήρξε σημαντικός λόγος, όπως κάποια έκτακτη ανάγκη. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε  τη δικαιολογία των…ανειλημμένων υποχρεώσεων  που επικαλέστηκαν ορισμένοι.
Στους απόντες συγκαταλέγονται και πολλοί πολιτευτές και πρώην υπουργοί, με πρώτον τον κ. Αντ. Μπέζα, ο οποίος πρόσφατα βγήκε από τη… σιγή ιχθύος που κρατούσε, προϊόντος του χρόνου βεβαίως και της δημοσκοπικής προέλασης της Νέας Δημοκρατίας. Εξαίρεση, απ΄όσους εντοπίσαμε, οι Αντ. Φούσας, Ελ. Ζαγορίτης, Σ. Τζουμάκας  και Π. Βασιλάκης.
Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μας πολυέλλειψαν. Το κενό τους κάλυψαν με το παραπάνω ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης και οι δήμαρχοι Άρτας, Πρεβέζης, Κεντρικών Τζουμέρκων, Πωγωνιανής και Ζαγορίου κ. Ι. Παπαλέξης, Χρ. Μπαϊλης, Χρ. Χασιάκος, Κ. Καψάλης και Γ. Παπαναστασίου.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν επίσης ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Π. Οικονόμου, οι εκπρόσωποι των κομμάτων κ. Απ. Κακλαμάνης, ΠΑΣΟΚ, Ευγενία Τσουμάνη, ΝΔ, Μπ. Αγγουράκης, ΚΚΕ, Β. Πριμικύρης, ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές Π. Στασινός, Δ..Τσιρώνης, Β. Παπαχρήστος, Δ. Παπαδημούλης, Π. Μελάς, Π. Κουρουμπλής, Γ. Τραγάκης, Αν. Νεράτζης και Κ. Γείτονας.
Αυτά γιατί τα γραπτά μένουν και με πολλές ευχαριστίες σε παρόντες και απόντες. Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη αν ξέχασα κάποιον ή τον ενέταξα στην πρώτη ή τη δεύτερη κατηγορία. Θα ήθελα όμως να υπενθυμίσω πως… έχει ο καιρός γυρίσματα για όλους μας και πως.. κοντός ψαλμός αλληλούια..


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...