Banner Πανω
 
 
 

 

Ψήφισμα Π.Σ.Ε. Όχι στο νέο μνημόνιο και στη νέα δανειακή σύμβαση

 

 

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 210 3243281

www.panepirotiki.com - email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αριθ. Πρωτ. 2142 Αθήνα 20-2-2012

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

 

 

Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, κορυφαίας οργάνωσης της Ηπειρώτικης Αποδημίας, στη συνεδρίαση του της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου 2012, συζήτησε και για τα μέτρα (νέο μνημόνιο και δανειακή σύμβαση) που ψήφισε η Βουλή την περασμένη Κυριακή 12-2-12.

Το ΔΣ θεωρεί ότι η οργανωμένη Ηπειρωτική αποδημία (αδελφότητες, Ενώσεις, Ομοσπονδίες και η ΠΣΕ), σύμφωνα και με το καταστατικό της ΠΣΕ, είναι υποχρεωμένη να συζητάει και να τοποθετείται για όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πατρίδα μας και το λαό μας.

Σε αυτήν την τακτική είναι σταθερά προσηλωμένη η Ηπειρωτική αποδημία πολλές δεκαετίες τώρα. Με τα Παγκόσμια Πανηπειρωτικά Συνέδρια που οργάνωσε, συζήτησε πλατιά και έβαλε σε επιστημονικές βάσεις τα ζητήματα της ανάπτυξης της Ηπείρου, ανέτρεψε το μύθο της φτωχής και καθυστερημένης περιοχής, ανέδειξε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.

Στάθηκε και στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων της ιδιαίτερης πατρίδας μας, στις μάχες που δίνουν καθημερινά για ανθρώπινη ζωή. Πρωτοστάτησε στην αγώνα για την αποτροπή της κατασκευής του νέου φράγματος Αράχθου, για την προστασία του περιβάλλοντος της Ηπείρου, για την προστασία και την ανάπτυξη του Αμβρακικού κόλπου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης και της ΑΤΕ, για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, για την κατάργηση όλων των διοδίων και των τελών στους εθνικούς δρόμους.

Τοποθετήθηκε ενάντια στο μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο, κάλεσε τους φορείς των Ηπειρωτών να βοηθήσουν τα μέλη τους να μη πληρώσουν τα χαράτσια που γονατίζουν το λαό.

Τα νέα σκληρότερα μέτρα-κόλαση έρχονται σε συνέχεια των προηγούμενων. Αν δεν αντιδράσουμε, αν δεν σταθούμε αντίθετοι, αν δε διεκδικήσουμε όσα μας έχουν πάρει και όσα μας ανήκουν, η επίθεση θα συνεχιστεί. Οι εκβιασμοί και η αρπαγή του λαϊκού εισοδήματος δε θα έχουν τέλος.

Οι μισθοί μειώνονται. Οι νέοι που μπαίνουν στην παραγωγή (όσοι το καταφέρουν) θα παίρνουν φιλοδώρημα. Οι συντάξεις, τείνουν να γίνουν βοηθήματα. Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα λαμβάνουν μορφή καταιγίδας.

Στο όνομα της περικοπής του κόστους, όπως σε όλη τη χώρα και στην Ήπειρο έκλεισαν σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες συγχωνεύονται και οι κάτοικοι των απομονωμένων μας περιοχών θα πληρώνουν αδρά για να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό, να εξυπηρετηθούν στο ΙΚΑ, στη Δ.Ο.Υ., στο ταχυδρομείο. Τα μέτρα αυτά χτυπούν κάθε γωνιά του γενέθλιου τόπου μας (πρόσφατα παραδείγματα η κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών κοινωνικής σημασίας σε όλη την Ήπειρο) και εντάσσονται σε ένα γενικότερο σχέδιο καθολικής εφαρμογής.

Οι περικοπές στους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και των φαρμακευτικών δαπανών, το μαχαίρι σε πλήθος κοινωνικών επιδομάτων, η περικοπή από επιχορηγήσεις σε φορείς που υπάγονται στα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, η μείωση του κονδυλίου για τις εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, η νέα μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, η νέα φοροληστεία που έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα, είναι μέτρα που στοχεύουν στο γονάτισμα της λαϊκής οικογένειας, στην πλήρη αφαίμαξη του εισοδήματος της, στη δημιουργία μιας νέας γενιάς που θα είναι υποταγμένη.

Η Ήπειρος πλήττεται και θα πληγεί ακόμη περισσότερο. Τονίζουμε άλλη μια φορά ότι η δραματική αύξηση της ανεργίας, η συρρίκνωση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής, η κλιμακούμενη αποβιομηχάνιση είναι μερικές μόνο από τις πλευρές έκφρασης της κρίσης στον τόπο μας.

Το Δ.Σ. της ΠΣΕ, ερμηνεύοντας και τα αισθήματα των εκατοντάδων χιλιάδων απόδημων Ηπειρωτών, όπως ιδιαίτερα εκφράστηκαν από τις πολλές χιλιάδες των συμπατριωτών που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη εκδήλωση της ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ την Κυριακή 5-2-2012 στο ΣΕΦ, αισθάνεται την υποχρέωση να καταδικάσει τα νέα μέτρα, να καλέσει άλλη μια φορά όλους τους απόδημους Ηπειρώτες να εκφράσουμε την αντίθεσή μας αποφασιστικά και οργανωμένα, μέσα από τους κοινωνικούς φορείς και από τις οργανώσεις της Αποδημίας.

Να διεκδικήσουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας. Από την τωρινή μας στάση κρίνεται το μέλλον του λαού και του τόπου.

ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΔΕ ΘΑ ΣΚΥΨΟΥΝ, ΔΕ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ.

ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ

 


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...