Banner Πανω
 
 
 

Με την ψυχή τους'', Ηπειρώτες, αλλά και φίλοι της Ηπείρου, διασκέδασαν στο Ηπειρώτικο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού ''Το Ζάλογγο''. 

''Με την ψυχή τους'', Ηπειρώτες, αλλά και φίλοι της Ηπείρου, διασκέδασαν στο Ηπειρώτικο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού ''Το Ζάλογγο''.

Η εκδήλωση του Φθινοπώρου για τα Σούρμενα, χαρακτηρίστηκε από τους κατοίκους του Ελληνικού και των γύρω περιοχών, το Ηπειρώτικο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού ''Το Ζάλογγο''.

Και προφανώς δεν έχουν άδικο, αφού το τραγούδι και ο χορός, κράτησε μέχρι αργά τις πρωινές ώρες και άφησε ευχαριστημένους τους εκατοντάδες των παρευρισκομένων, Ηπειρωτών και μη.

Και δεν θα μπορούσε να συνέβαινε διαφορετικά, αφού οι Χαλκιάδες, με κλαρίνο τον Βασίλη Τόλη, ξέρουν να διασκεδάζουν γνήσια Ηπειρώτικα τον κόσμο και να ικανοποιούν κάθε δύσκολη παραγγελιά και απαίτηση. Εξάλλου το βαρύ όνομα που έχουν στην Ηπειρώτικη μουσική, αποτελεί εγγύηση, για πραγματική και χωρίς φτιασιδίματα, ηπειρώτικη διασκέδαση.

Οι Ηπειρώτες του Ελληνικού και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, στην πλατεία των Σουρμένων, για να συμμετάσχουν στο Ηπειρώτικο αντάμωμα και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Συλλόγου των Ηπειτωτών της περιοχής.

Ο οικοδεσπότης, Πρόεδρος του Συλλόγου Βαγγέλης Βάσσιος, από το Ριζοβούνι Πρέβεζας και το πετυχημένο Διοικητικό Συμβούλιο, υποδέχθηκαν τους παρευρισκόμενους συνολικά, αλλά  και καθένα χωριστά στην συνάντηση αυτή. Που την τίμησαν ο Δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης,το σύνολο των Αντιδημάρχων του, οι επικεφαλείς των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και αποδημικών οργανώσεων από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και του Ελληνισμού.

Από την Ηπειρωτική αποδημία της Αττικής παρευρέθηκαν, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου και Κώστας Κωνής, ο Πρόεδρος Γιώργος Κωτσαντής και μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας Αττικής Χρήστος Μάρκου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας Γρηγόρης Ζιάκας και σύσσωμο το Διοικητικό του Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Νίκος Σπέγγος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης και τέλος μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ηπειρωτών Νοτίων Προαστίων ''Ο Ρόβας''.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Βαγγέλης Βάσσιος, αναφέρθηκε στη δράση του Συλλόγου μέχρι τώρα και στον προγραμματισμό του για την επόμενη χρονιά.

Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου, αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων, στην απαρέγκλιτη ανάγκη συσπείρωσης στον Σύλλογο, όλων των Ηπειρωτών της περιοχής την δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο, που ένα κομμάτι του Ελληνικού λαού οδηγείται στο περιθώριο, και την ανάγκη ανάλειψης πρωτοβουλιών κοινωνικού περιεχομένου από το σύνολο των μελών του Συλλόγου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι ''η Ηπειρώτικη ανδρεία, μεγαλοσύνη, αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη είναι διαχρονική και έχει δείγμα γραφής από τους προγόνους μας που μεγαλούργησαν σε δύσκολες εποχές και κατέδειξαν ότι η ευποιία και η φιλοπατρία είναι γνώρισμα των Ηπειρωτών. Αξίζει να έχουμε παρακαταθήκη το έργο των προγόνων μας και σήμερα θα μεγαλουργήσουμε και θα αποδείξουμε ότι η παράδοση μας είναι ικανή να αντεπεξέλθει και αντιπαλεύσει την οικονομική κρίση''.

Στη συνέχεια ο Ηπειρώτης εκπαιδευτικός και ιδιοκτήτης των ''ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΑ'' Λευτέρης Γείτονας σε μία πλούσια περιεχομένου σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στους Ηπειρώτικους χορούς και την κουλτούρα τους και το πως αυτοί διαπλάσθουν και επηρεάζουν την διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων Ηπειρωτών και σφυρηλατούν αρχές και συνειδήσεις.

Ακολούθησαν τα χορευτικά του Συλλόγου, που χόρεψαν σκοπούς από όλες τις περιοχές της Ηπείρου, καταχεροκροτούμενα και φυσικά όπως παλιά, τον χορό για όλους, άνοιξε ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. με τους επίσημους και τους παρευρισκόμενους εκπρόσωπους των άλλων Συλλόγων. Η διασκέδαση και ο χορός κράτησε μέχρι πρωίας, ικανοποιώντας έτσι όλους.

Και του χρόνου με υγεία και καλύτερες συνθήκες για τον λαό. • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...