Banner Πανω
 
 
 

Η στάση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος έναντι της Βορείου Ηπείρου

 Η στάση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος έναντι της Βορείου Ηπείρου

Η αναφορά του παλαιού και νέου Καταστατικού στο Βορειοηπειρωτικό

Ο κ. Γρηγόρης Γκιζέλης μας έστειλε επιστολή στην οποία διαμαρτύρεται για την τροποποίηση του Νέου Καταστατικού της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδος και συγκεκριμένα για την αναφορά του στο Βορειοηπειρωτικό.

 
ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 
 
Θέμα. Η στάση της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας  Ελλάδοςέναντι  της  Βορείου  Ηπείρου  μας προσβάλλει όλους μας.
 
Όπως  αποδεικνύεται  και με το  καταστατικό  της  Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας  Ελλάδος (βλέπετε το νέο καταστατικό του έτους 2009  σε σχέση με το παλαιό του έτους 1989) πως  ο σκοπός ε) στο  άρθρο 2. τροποποιήθηκε  με εξευγενισμένους Όρους  που αρμόζουν στην νέα τάξη πραγμάτων δηλαδή. να μην γίνεται αναφορά περί Βορείου Ηπείρου  και του σκοπού που έκανε αναφορά το  παλαιό καταστατικό της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας  Ελλάδος.
 
Αλήθεια, αυτό ήταν και το μέγα θέμα που ενοχλούσε την ηγεσία της Πανηπειρωτικής, ώστε να τροποποιήσει το καταστατικό.κρίμα και εμείς νομίζαμε, ότι, ενώ η Μητέρα  Πατρίδα, για διαφόρους πολιτικούς  λόγους μας αντιμετωπίζει ως μητριά. δυστυχώς! αλλά να το κάνει αυτό και η Πανηπειρωτική της οποίας και ψυχικά και γεωγραφικά νομίζαμε ότι  ανήκαμε στους κόλπους της!
 
Κρίνω,  πως συμβαδίζει με τους ταγούς της Πολιτείας, να μην γίνεται αναφορά στο ζήτημα τη  Βορείου Ηπείρου και να ξεχαστεί το θέμα. μα κάνουν λάθος, διότι το θέμα της Βορείου Ηπείρου υφίσταται  επειδή υπάρχουμε εμείς, η ένδοξη ιστορία μας, ο πολιτισμός, τα ήθη και τα έθιμα μας και οι Μεγάλοι Εθνικοί Ευεργέτες Βορειοηπειρώτες όπως. ΖΑΠΠΑ, ΑΡΣΑΚΗΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ, ΜΠΑΝΚΑΣ, ΣΙΝΑΣ και αρκετοί άλλοι, για τους οποίους ουδεμία αναφορά γίνεται, ενώ Πολιτικοί και Πολιτειακοί παράγοντες  στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ  κάνουν τις εκδηλώσεις τους. αλλά  για την ιστορία της Βορείου Ηπείρου  καμία αναφορά και καμία εκδήλωση!
 
Οι Βορειοηπειρώτες  ζούμε εδώ και 20 χρόνια στην Μητέρα Πατρίδα,  εδώ έχουμε τα παιδία μας στα σχολειά και σπουδάζουν την Ελληνική Παιδεία, όμως δεν διδάσκονται την ένδοξη  ιστορία της Ιδιαιτέρας Πατρίδος μας, της Βορείου Ηπείρου. έτσι και η Πανηπειρωτική συμβαδίζει  στα αχνάρια του <καλού παιδιού> προς την Πολιτεία ώστε να έχει τα δικά της ωφέλει, να κάνει τις εκδηλώσεις σε στάδια που τα γεμίζουν Βορειοηπειρώτες, ενώ δεν γίνεται  λόγος και αναφορά για την προσφορά τους.
 
 
Μένει να γίνει γνωστό και στην ηγεσία των Βορειοηπειρωτών  πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή η στάση τους, ενώ δεν αντιδρούν μπροστά σε τέτοια αίσχη εις βάρος των  συμπατριωτών  τους, εκτός και εάν τους βολεύει μια τέτοια κατάσταση  για ιδιοτελής σκοπούς.
 
Σε  κάθε περίπτωση, εάν υπήρξαν οι  μεγάλοι ηγέτες  του βορειοηπειρωτικού,  Προεξάρχοντος  του Μέγα Αειμνήστου Ιεράρχη  Σεβαστιανού δεν θα μπορούσαν να ασελγήσουν τόσο βάναυσα εις βάρος μας και της ιστορίας.δυστυχώς βρήκαν και το κάνουν!
 
Εμείς οι απλοί βορειοηπειρώτες πρέπει  να αντιδράσουμε και έχουμε χρέος να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας απέναντι σε μια Πανηπειρωτική  που δεν μας εκφράζει πια  και με τον νόμο της, δηλαδή το  νέο πλέον  καταστατικό της.
 
Τα στάδια και τα πανηγύρια τους  καλά είναι, όμως το υπέρτατο χρέος είναι έναντι της Ιδιαιτέρας Πατρίδας, της Βορείου Ηπείρου! Και τα στάδια τα γεμίζουμε μόνοι μας εάν το θέλουμε!
 


Με ταπεινότητα  ο Βορειοηπειρώτης
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΚΙΖΕΛΗΣ του Κωνσταντίνου
Γεννηθείς στο χωριό Πλάκα - Επαρχίας Αλίκου των
Αγίων Σαράντα της Ελληνικοτάτης Βορείου Ηπείρου.
Γιος εξόριστων γονέων και λοιπών συγγενών όπου
καταδικάστηκαν από το βάρβαρο κομουνιστικό καθεστώς
(που όμως εδώ πολλοί το θεωρούσαν ως ιδανικό !...)
Σήμερα κάτοικος Δήμου Αχαρνών Αττικής.
Ηλεκτρονική Δ/νση "Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε."

Καταστατικο 1989

 
Το σχόλιο μας
 
Δεν θα σχολιάσουμε το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Γκιζέλη, με την ευκαιρία όμως αξίζει να αναφερθούν κάποιες άλλες σχετικές σκέψεις:   

Θα περίμενε κανείς απο τους νότιοηπειρώτες να ήταν μπροστάρηδεςγια το θέμα της Βορείου Ηπείρου, από πλευράς εθνικού κέντρου. Δεν συμβαίνει όμως έτσι.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τα τελευταία 20 χρόνια δεν πήρε ποτέ θέση για κάποιο θέμα που αφορά το Βορειοηπειρωτικό ενώ παρεμβαίνει σχεδόν καθημερινά σε άλλα πολιτικοκοινωνικά θέματα. Δε συμμετέχει σε αυτή κάποιος βορειοηπειρωτικός φορέας ενώ μόλις πριν από κάποιους μήνες ανακοινώθηκε ότι μπορούν αν συμμετέχουν και βορειοηπειρωτικοί φορείς.

Οι δημόσιες υπηρεσίες των Ιωαννίνων, είναι πρωταθλήτριες στην ταλαιπωρία των Βορειοηπειρωτών σε γραφειοκρατικά θέματα. Αντίθετα στη  Θεσπρωτία πρέπει να πούμε πως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη.

Οι πολικοί, της Ηπείρου ως προς το Βορειοηπειρωτικό διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: στους αδιάφορους και τους παρεξηγημένους ενω στην αριστερά υπάρχουν και εχθρικές τάσεις (για ιστορικούς λόγους). Φωτεινή εξαίρεση στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Παντούλας ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συχνή παρουσία στο χώρο μας του ανερχόμενου στο (κατερχόμενο) Πασοκ Κώστα Πανταζή. Από τη ΝΔ που κάποτε «μονοπωλούσε» το θέμα, όσοι ασχολήθηκαν έφυγαν ή παραμένουν παρεξηγημένοι. Αρκεί να αναφέρουμε τα ονόματα Καχριμάνης, Φούσιας, Γερασιμίδης κλπ. Η Χρυσή Αυγή μπήκε για τα καλά στην πολιτική και όσο αφορά το Βορειοηπειρωτικό φαίνεται να το έχουν αναθέσει στον βουλευτής Επικρατείας κ. Παππά που κατάγεται και ζει στην Ήπειρο και μέχρι στιγμής δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, αν και το σύστημα του «political correct" που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα και εκτός από αυτήν, περιορίζουν τις δυνατότητες της Χ.Α.


Οι απόδημοι ηπειρώτες, δεν διαχωρίστηκαν σε νότιους και βόρειους, έτσι στις απόδημες κοινότητες το Βορειοηπειρωτικό είχε εξέχουσα θέση.

Ας ελπίσουμε πως αυτή η δημοσίευση να αποτελέσει αφορμή προβληματισμού για κάποιους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν σε μία καλύτερη οργάνωση της ηπειρωτικής κοινότητας    


 


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...