Banner Πανω
 
 
 

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.Δελτίο Τύπου για την ΕΡΤ

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.Δελτίο Τύπου για την ΕΡΤ

Αριθ. Πρωτ. 2333                                                                           Αθήνα 11-6-2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με έκπληξη πληροφορήθηκε σήμερα 11 Ιουνίου 2013 κατά τη διάρκεια της τακτικής μηνιαίας συνόδου του, ότι η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό που εποπτεύει έναν Οργανισμό να τον κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες, να απολύει το προσωπικό και να εκποιεί την περιουσία του. Η πρώτη άμεση εφαρμογή έγινε στην ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά από συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Έκλεισαν δηλαδή τη δημόσια ενημέρωση και έβγαλαν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους.

Θεωρούμε η ενέργεια αυτή εκτός του ότι θα στερήσει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση από τους συμπατριώτες μας που ζουν στα ακριτικά χωριά της Ηπείρου- και όχι μόνο- που έχουν ως μοναδική πηγή ενημέρωσης την ΕΡΤ, θα προκαλέσει και μια σειρά άλλα προβλήματα, όπως:

 

 • Στο περίπου 1.500.000 ανέργων, θα προστεθούν τόσο οι 2656 εργαζόμενοι στην ΕΡΤ όσο και μερικές άλλες χιλιάδες που έχουν εργασία χάρη στη συνεργασία τους με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
 • Δεκάδες- ίσως και εκατοντάδες- χωριά, που ενημερώνονται από την ΕΡΤ και τους αναμεταδότες της, θα στερηθούν μια σειρά αγαθά που τους εξασφάλιζε μέχρι σήμερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Και αυτά τα αγαθά, δεν είναι μόνο η ενημέρωση αλλά και άλλες κοινωνικές δραστηριότητες (πολιτιστικές, αθλητικές, κοινωνικές κλπ), που διαδραματίζονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και τα σημαντικότερα γεγονότα από το εξωτερικό.
 • Να περάσει στα χέρια ιδιωτών, το πλούσιο αρχειακό υλικό της ΕΡΤ, στο οποίο σήμερα έχουν πρόσβαση οι πολίτες αλλά ιδιαίτερα τα σχολεία και άλλοι φορείς, σε αντιστάθμιση για το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν με το λογαριασμό της ΔΕΗ.
 • Η διακοπή της στήριξης που παρείχε ανελλιπώς μέχρι σήμερα η δημόσια ραδιοτηλεόραση, στις πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας καθώς και άλλων φορέων που εκπροσωπούν τους απόδημους Έλληνες απανταχού της γης.

Με βάση τα παραπάνω, το ΔΣ της αφού συζήτησε διεξοδικό το θέμα και χωρίς να υποτιμά την ανάγκη, για ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ομόφωνα εκφράζει:

 • Τη διαμαρτυρία του, για το γεγονός να κλείσει η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα ιδιωτικά συμφέροντα, τους δανειστές, την τρόικα και τους υποστηρικτές τους.
 • Καλεί την κυβέρνηση και τους βουλευτές των κομμάτων που την στηρίζουν, να πάρει πίσω την απαράδεκτη αυτή απόφαση, γιατί μια τέτοια ενέργεια θα πλήξει ανεπανόρθωτο το δικαίωμα των Ελλήνων να ενημερώνονται από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Τέλος, το ΔΣ της Πανηπειρωτικής, καλεί τα μέλη του (Ομοσπονδίες- Ενώσεις- Συλλόγους και Αδελφότητες), να συντονίσουν τη δράση τους με άλλους φορείς, οι οποίοι όχι μόνο αντιδρούν στο κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά απαιτούν να αξιοποιηθεί το ανταποδοτικό τέλος (χαράτσι) που πληρώνουν, για την αναβάθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με στόχο τόσο την καλύτερη- πληρέστερη και αντικειμενικότερη ενημέρωση αλλά και την κάλυψη μιας σειράς λαϊκών εκδηλώσεων, για τις οποίες δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και καμία προβολή από τα ιδιωτικά μέσα ραδιοτηλεόρασης, που λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο τη μεγιστοποίηση των κερδών των μετόχων τους.

 

Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...