Γλέντησαν με την ψυχή τους οι Ηπειρώτες του Θριασίου, στο Ηπειρώτικο πανηγύρι του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου.

Γλέντησαν με την ψυχή τους οι Ηπειρώτες του Θριασίου, στο Ηπειρώτικο πανηγύρι του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου.

 

Είναι αυταπόδεκτο γεγονός και καθημερινά αποδεικνύεται περίτρανα ότι, ''φάρμακο'' στην κρίση, την οικονομική και των αξιών που πλήττει σήμερα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, είναι και η επιστροφή στις ρίζες μας. 














Η επιστροφή στην παράδοση, στις αρχές και τις αξίες μας, που γαλούχησαν για πολλά χρόνια γενιές και γενιές Ελλήνων.



Και η επιστροφή στις ρίζες μας, ταυτίζετε μα την επαναπροσέγγιση των πολιτιστικών Συλλόγων μας και όσον αφορά τους Ηπειρώτες η επιστροφή στις Ηπειρώτικες αποδημικές οργανώσεις, που σήμερα ανανεώνονται με πολλούς, πάρα πολλούς νέους ηπειρώτκης καταγωγής.

Και οι διοικούντες τις αποδημικές οργανώσεις, έχοντας διαπιστώσει το γεγονός αυτό,δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι προσεγγίσιμη η ηπειρώτικη παράδοση, αντιπαλεύοντας την ισοπεδωτική πολιτισμική παγκοσμιοποίηση.


Και το επιτυγχάνουν με πολλές πολιτιστικές μορφές προσέγγισης, μεταξύ των οποίων είναι τα ηπειρώτικα πανηγύρια, πανηγύρια που έχουν ως αρχή και κανόνα την πεπατημένη που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, που σε ένα στενό γεωγραφικό και επικοινωνιακό περιβάλλον δημιούργησαν και καταξίωσαν τις αρχές της

ηπειρωτικής ευποιϊας και κουλτούρας.


Ένα τέτοιο παραδοσιακό πανηγύρι επιστροφής στις ρίζες, έζησαν το Σάββατο 8 Ιούνη 2013, οι Ηπειρώτες του Θριασίου Πεδίου, αλλά και οι φίλοι της Ηπείρου, στο οίκημα του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου.

Ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Ζηκόπουλος και τα άλλα μέλη του Δ.Σ. έκαναν τα αδύνατα δυνατά, για να διασκεδάσουν οι παρευρισκόμενοι, γνήσια και παραδοσιακά ηπειρώτικα, έτσι όπως αρμόζει σε αυτούς που είναι ''εραστές'' της ηπειρώτικης παράδοσης και της ηπειρώτικης μουσικής.


Την διασκέδαση είχε αναλάβει και έφερε επάξια σε πέρας η παραδοσιακή ηπειρώτικη κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον καλλίφωνο και βυζαντινό Μιχάλη Ζάμπα στο λαούτο και το τραγούδι, τον Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον Παναγιώτη Ντούλε στο ντέφι.

Κατά τα παλαιά, μετά την χορευτική παράσταση του χορευτικού του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Ασπροπύργου, άνοιξαν τον χορό, ο Πρέδρος και τα μέλη του Δ.Σ. και οι προσκεκλημμένοι και ακολούθησαν στη συνέχεια όλοι.
Στο ηπειρώτικο αυτό πανηγύρι παρέστησαν, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Σταυρούλα Δήμου, ηπειρώτικης καταγωγής, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής Ασπροπύργου, καθώς και εκπρόσωποι πολτιστικών φορέων αποδημικών οργανώσεων που προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και κατοικούν στο Θριάσιο, όπως επίσης και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων της περιοχής Ασπροπύργου.

Την Ηπειρωτική αποδημία εκπροσώπησαν, ο Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου και Κώστας Κωνής, ο αναπληρωτής Ταμίας της ΠΣΕ Χριστόφορος Τζαρτζούλης, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ Θανάσης Μπάλλας, 



αντιπροσωπεία του Σύνδεσμου Γυναικών Ηπείρου με επικεφαλής την Πρέδρο Εύα Χαλατσά, μέλη του νεοεκλεγμένου Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αποδήμων Ηπειρωτών Λάκκας Σουλίου, 


ο Πρόεδρος του Πολιτσιτκού Συλλόγου ''Οι φίλοι του Σουλίου'' Γιάννης Μπανίκας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας Χριστόφορος Ευθυμίου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Σκιαδά Πρέβεζας Κώστας Ντίμερης, 


ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμανού Ιωαννίνων Θεόδωρος Τζαρτζούλης, σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων Αττικής με επικεφαλής την Πρόεδρο Αθηνά Ζάγκα, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας και μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών.


Το γλέντι διήρκησε μέχρι τις πρωϊνές ώρες και στο χορό συμμετείχαν με την ψυχή τους άπαντες.
Και του χρόνου.




















 


  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου