Φωτό: 'Έγινε δυνατό γλέντι στην κοπή της Πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης και το οι Ηπειρώτες της περιοχής, χόρεψαν με την ψυχή τους, την Κυριακή το μεσημέρι 9 Φεβρουαρίου 2014, στο ''Μουσικό Σαλόνι'', της λεωφόρου Βουλιαγμένης

Φωτό: 'Έγινε δυνατό γλέντι στην κοπή της Πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης και το οι Ηπειρώτες της περιοχής, χόρεψαν με την ψυχή τους, την Κυριακή το μεσημέρι 9 Φεβρουαρίου 2014, στο ''Μουσικό Σαλόνι'', της λεωφόρου Βουλιαγμένης

 

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο ''Μουσικό Σαλόνι'' της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπου ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης είχε προγραμματίσει να κόψει την ''Πίτα των Ηπειρωτών'' από τους εκατοντάδες Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες, τους φίλους και τις φίλες της Ηπείρου και του Συλλόγου, που κατέφτασαν για να γιορτάσουν και ευχηθούν καλή χρονιά, να κόψουν την καθιερωμένη πατροπαράδοτη Πίτα και να γλεντήσουν ηπειρώτικα, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια το άξιο Δ.Σ. του Συλλόγου, την Κυριακή 29Φεβρουαρίου 2014.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ικανοποίησε τους διοργανωτές, τόσο την εξαίρετο, αποτελεσματικό και ουσιστικό και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα, Πρόεδρο της Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης Νίκο Σπέγγο και τα μέλη του Δ.Σ., όσο και όλους όσους εργάζονται στα τμήματα που λειτουργούν(χορευτικά, μουσικό, θεατρικό) γιατί χαίρουν της εκτίμησης των Ηπειρωτών της περιοχής, αλλά και των κατοίκων, που μαζικά προσέρχονται στον Σύλλογο και παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις, που είτε διοργανώνει ο Σύλλογος, είτε συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων Ηπειρώτικων Συλλόγων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα της Προέδρου Νίκου Σπέγγου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για την καινούργια χρονιά, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασσόπουλο, τους 2 προηγούμενους Δημάρχους που παρέστησαν και τους δημοτικούς συμβούλους που συνόδευαν τον Δήμαρχο, για την παρουσία τους και τη βοήθεια και συμπαράσταση τους στον Σύλλογο, τους υποψήφιους Δημάρχους και τα επιτελεία τους που έδωσαν δυναμικό παρόν  και τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή, για την εν γένει προσφορά, της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης, αλλά και της συμμετοχής της, στις πετυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Νίκος Σπέγγος, αναφέρθηκε στην δράση, το έργο του Συλλόγου και την κοινωνική του προσφορά, το χρόνο που πέρασε. Είπε χαρακτηριστικά, ότι η εποχή μας, εποχή οικονομικής κρίσης, έχει σε πολλή δύσκολη κατάσταση τα οικονομικά του Συλλόγου, γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από πολιτιστικές επιχορηγήσεις, αλλά το Δ.Σ. δεν φείδεται κόπων και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και καλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν, που υπήρχε βοήθεια κρατική και ιδιωτική. Πέραν τούτου, τώρα, είπε ο Πρόεδρος, έχουμε αναπτύξει και μιά σειρά δράσεων κοινωνικής προσφοράς σε συνεργασία με τις Δημαρχιακές αρχές και είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα των δράσεων μας, που χαίρουν της εκτίμησης των κατοίκων.

Κατόπιν,ο ιερέας του πλησιέστερου προς το οίκημα που στεγάζεται ο Σύλλογος, Ιερού Ναού, ευλόγησε την Πίτα και η Πρόεδρος, κατά τα πατροπαράδοτα και με ηπειρώτικο τελετουργικό την έκοψε, την οποία κατασκεύασε και προσέφερε μία γυναίκα μέλος του Συλλόγου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασσόπουλος, αφού δήλωσε πρώτα ότι αισθάνεται περισσότερο Ηπειρώτης,από Ηλιουπολίτης, γιατί η σύζυγος του είναι από το Πέτα Άρτας και μέρος της ζωής του έζησε στην Ήπειρο, που πολυαγαπά, αναφέρθηκε περιληπτικά στην προσφορά του Συλλόγου στην τοπική κοινωνία, όπως αυτός την εισπράτει και δήλωσαν ότι, ως Δημοτική Αρχή, θα είναι πάντα δίπλα στις προσπάθειες των Ηπειρωτών του Δήμου του και θα συνδράμει με κάθε πρόσφορό μέσο.

Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστας Κωνής, που στην εκδήλωση συνοδευόταν από τον Ταμία της ΠΣΕ Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και το μέλος του Δ.Σ. Βίκυ Αράπη- Καραγγιάνη, στη συνέχεια πήρε το λόγο και αφού συνεχάρει το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους.

Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πατρώα γη και που έχουν να κάνουν με την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών εξαιτίας της κρίσης, με την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί την 'Ήπειρο να είναι πρώτη σε ποσοστό ανέργων πανελλαδικά, την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την ελλειπή φρούρηση των παραμεθορίων περιοχών και την μεγάλη ανασφάλεια που έχει καταλάβει τους κατοίκους, εξαιτίας της δράσης των λαθρέμπορων ναρκωτικών και της παρεμβατικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται από την Αλβανία. Αναφέρθηκε στις Πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε αυνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου.

Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν, στην μεγάλη εκδήλωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας ''Η Πίτα του Ηπειρώτη 2014'', που διοργανώνει η ΠΣΕ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας , την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, στις 10.00΄η ώρα το πρωί, με την συμμετοχή δεκάδων χορευτικών απ' όλους τους Ηπειρώτικους Συλλόγους της Χώρας, αλλά και καταξιωμένων Ηπειρωτών μουσικών, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης,  συγκαταλέγεται και θεωρείται ένα από τα κορυφαία χορευτικά της Χώρας, θα ειπράξει και φέτος το θερμότατο χειροκρότημα των θεατών.Ακολούθησε η βράβευση παιδιών μελών του Συλλόγου, που εισήχθησαν στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές της χώρας.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, τα παιδικά  και το χορευτικό των νέωντου Συλλόγου προσέφεραν πλούσιο θέαμα χορευτικής δυνότητας Ηπειρώτικων χορών και όχι μόνο, εισπράττοντας παρατεταμένα χειροκροτήματα απ΄ όλους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφερόμενων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Γλυφάδας Γρηγόρης Ζιάκας, συνοδευόμενος από άλλα μέλη του Δ.Σ. του, εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων της πόλεως της Ηλιούπολης και εκπρόσωποι αποδημικών οργανώσεων κατοίκων της  περιοχής, που προέρχονται από άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας.

Κατόπιν ξεκίνησε το γλέντι, όπως παλιά, με έναρξη του χορού, από τον Ιερέα που ευλόγησε την Πίτα, τον Αντιπρόεδρο της ΠΣΕ Κώστα Κωνή, την Πρόεδρο του Συλλόγου Νίκο Σπέγγο,και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Το τσίπουρο και το κρασί από τη Ήπειρο έρρευσαν χωρίς περιορισμό και συνετέλεσαν ώστε το γλέντι που ακολούθησε, συνοδεία ηπειρώτικης κομπανίας του Ναπολέοντα Δάμου, να κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ.


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου