Φωτό: Το γλέντησαν Ηπειρώτικα και παραδοσιακά στην 'Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου "Το Κούγκι", στο ετήσιο χειμερινό αντάμωμα τους.

Το γλέντησαν Ηπειρώτικα και παραδοσιακά στην 'Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου "Το Κούγκι", στο ετήσιο χειμερινό αντάμωμα τους.

 

Για άλλη μια φορά,μέχρι τις πρωινές ώρες  αποδείχθηκε το πόσο ηπειρώτικα και παραδοσιακά γλεντούν οι Ηπειρώτες του Αγίου Δημητρίου, αλλά και οι φίλοι της τοπικής  'Ένωσης  Ηπειρωτών  ''Το Κούγκι'', τπ περασμένο Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, στο ετήσιο χειμερινό αντάμωμα τους, που έχει καθιερωθεί να γίνεται τέτοια εποχή, τέλος χειμώνα και αρχή της  άνοιξης.


Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ικανοποίησε τους διοργανωτές, τόσο την  εξαίρετη, αποτελεσματική και ουσιστική και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα, Πρόεδρο της ΄Ενωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Λίλιαν Παπαδοπούλου, και τα μέλη του Δ.Σ., που στην πλειοψηφία είναι γυναίκες (στο 7μελές Δ.Σ. οι 5 είναι γυναίκες και  μόνος 2 άνδρες, εκ των οποίων ο ένας είναι, ο Αντιπρόεδρος, ο καταξιωμένος δάσκαλος χορών και Καθηγητής της τέως Γυμναστικής Ακαδημίας Ηλίας Δήμας),  όσο και όλους όσους εργάζονται στα τμήματα που λειτουργούν(χορευτικά, μουσικό, θεατρικό) γιατί χαίρουν της εκτίμησης των  Ηπειρωτών της περιοχής, αλλά και των κατοίκων, που μαζικά προσέρχονται στον Σύλλογο  και παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις που είτε διργανώνει η 'Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου, είτε συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων Ηπειρώτικων Συλλόγων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλοσώρισμα  της χοροδοδασκάλισας Τζένης Κωστούση, που αφού προσφώνησε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους φορέων, παρέδωσε τη σκυτάλη στην Πρόεδρο Λίλιαν Παπαδοπούλου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή και ιδιαίτερα, τον Ηπειρώτη, πρώην Υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο, τη Αντιδημάρχο Αγίου Δημητρίου Ελένη Καντζέλη, Ηπειρώτισσα και Πρόεδρο του Συλλόγου των απανταχού Κραψιτών  και τους δημοτικούς συμβούλους που τη συνόδευαν για την παρουσία τους και τη βοήθεια και συμπαράσταση  τους στον Σύλλογο,  και τον Αντιπρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Κώστα Κωνή, για την εν γένει προσφορά, της κορυφαίας αποδημικής ηπειρώτικης οργάνωσης,  αλλά και της συμμετοχής της, στις  πετυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Ένωσης Λίλιαν Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στην δράση, το έργο του Συλλόγου και την κοινωνική του προσφορά, το χρόνο που πέρασε. Είπε χαρακτηριστικά, ότι η εποχή μας, εποχή οικονομικής κρίσης, έχει σε πολλή δύσκολη κατάσταση τα οικονομικά της Ένωσης, γιατί δεν υπάρχει βοήθεια από  πολιτιστικές επιχορηγήσεις, αλλά το Δ.Σ. δεν φείδεται κόπων και τα αποτελέσματα είναι τα ίδια και καλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν, που υπήρχε βοήθεια κρατική και ιδιωτική. Πέραν τούτου, τώρα, είπε η Πρόεδρος, έχουμε αναπτύξει και μιά σειρά δράσεων κοινωνικής προσφοράς σε συνεργασία με τις Δημαρχιακές αρχές Αγίου Δημητρίου και είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα των δράσεων μας, που χαίρουν της εκτίμησης των κατοίκων της περιοχής.

 Κατόπιν προέβει στην βράβευση, με την επίδοση του Βραβείου και του χρηματικού ποσού να γίνεται από τον Αντιπρόεδρο της ΠΣΕ, αριστεύσαντα μαθητή, μέλους του χορευτικού τμήματος των  νέων του Συλλόγου, επιτυχόντα σε Ανώτατη Σχολή.

Ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  Κώστας Κωνής,που συνοδευόταν στην εκδήλωση από το μέλος του Δ.Σ.  Χριστόφορο Ευθυμίου, στη συνέχεια πήρε το λόγο και  αφού συνεχάρει το Διοικητικό Συμβούλιο για το πλούσιο και αποτελεσματικό έργο του, τόνισε την αξία της προσφοράς τους στην δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τους κάλεσε, σε συνεργασία με την ΠΣΕ να προωθήσουν παραπέρα τις δράσεις τους, δηλώνοντας ότι η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών θα είναι δίπλα τους. Ακόμη αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα την πατρώα γη και που έχουν να κάνουν με την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των Ηπειρωτών εξαιτίας της κρίσης, με την μεγάλη αύξηση της ανεργίας, που οδηγεί την 'Ήπειρο να είναι πρώτη σε ποσοστό ανέργων πανελλαδικά, την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, από την ελλειπή φρούρηση των παραμεθορίων περιοχών και την μεγάλη ανασφάλεια που έχει καταλάβει τους κατοίκους, εξαιτίας της δράσης των λαθρέμπορων ναρκωτικών και της παρεμβατικής συμπεριφοράς των λαθρομεταναστών, που εισέρχονται από την Αλβανία. Αναφέρθηκε στις Πρωτοβουλίες και δράσεις της ΠΣΕ για τους κατοίκους της Ηπείρου, σε αυνεργασία με το αποδημικό κίνημα και τους τοπικούς φορείς της Ηπείρου.

 Κατόπιν το χορευτικό των νέων της ΄Ένωσης υπό την καθοδήγηση και επιμέλεια της χοροδιδασκάλισσας Τζένης Κωστούση και του χοροδιδάσκαλου Διονύση Κάρδαρη, απέδωσε καταχειροκροτούμενο χορευτικούς σκοπούς της Ηπείρου και της Θράκης.  Αλλά η εκδήλωση είχε και μιά ευχάριστη έκπληξη, καθόσον νεολαίοι από Σχολή Χορού του Αγίου Δημητρίου, απέδωσαν μοντέρνους χορούς και καταχεροκροτήθηκαν.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των προαναφρερόμενων, αντιπροσωπείες, από τον Σύλλογο Ηπειρωτών Νέας Σμύρνης,  από Σύλλογο Φιλιππιαδιτών Αττικής, από την Αδελφότητα Απανταχού Κραψιτών και τον Σύλλογο Αποδήμων Κεραμίτσας Θεσπρωτίας, ως και το Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου της Νέας Φιλαδέλφειας, που πρόσφατα φιλιξένησε την θεατρική παράσταση, που ανέβασε το Θεατρικό τμήμα της Ένωσης, ''Το Προξενιώ της Λενιώς'' του Ηλία Δήμα.  Ακόμη την εκδήλωση τίμησε ο έγκριτος Ηπειρώτης δημοσιογράφος Γιάννης Τζώρτζης και η Ηπειρώτισσα συγγφραφέας και μέλος της Ένωσης Σωσάννα- Άννα Μάλιου.

Όπως παλιά, το χορό άνοιξαν οι οικοδεσπότες, Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ και οι προσκεκλημμένοι.  Και βέβαια ακολούθησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι, που χόρεψαν με την ψυχή τους, μέχρι τις πρωινές ώρες, συνοδεία της ηπειρώτικης κομπανίας του κλαρινίστα Κώστα Παππά, με τραγουδιστή τον εξαίρετο μουσικάνθρωπο και ειδικό της πεντατονίας, δάσκαλο μουσικής και μαέστρο Βαγγέλη Κώτσου, τον Γιάννη Κατσή στο λαούτο, τον Βασίλη Κίσσα στο βιολί και τον Τρύφωνα Σωτηρόπουλο στο ντέφι. Και του χρόνου.


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου