Φωτό: Κατενθουσίασε το Α' Ηπειρώτικο Αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας την Κυριακή το απόγευμα 6 Ιουλίου 2014, στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας

Κατενθουσίασε το Α' Ηπειρώτικο Αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας την Κυριακή το απόγευμα 6 Ιουλίου 2014, στην πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας

 

Εξαιρετικά πλούσιο και ενδιαφέρον το "Πρώτο Ηπειρώτικο Αντάμωμα" από το Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας την Κυριακή το απόγευμα, 6 Ιουλίου 2014, με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού των Ηπειρωτών.

Στη γεμάτη πλατεία Δαβάκη σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας, ο Σύλλογος Ηπειρωτών της πόλης, πραγματοποίησε μια σπουδαία μουσικοχορευτική εκδήλωση τόσο με το πολυφωνικό σχήμα του Βαγγέλη Κώτσου όσο και με τα χορευτικά συγκροτήματα, του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης, του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων και της ''Παραδοσιακής Φλόγας'' τα οποία εξέφρασαν με μοναδικό τρόπο την αγάπη, τον πόνο και τη νοσταλγία, τόσο με τα τραγούδια όσο και τους χορούς τους.

Η γενικότερη δομή της εκδήλωσης, η ποιοτική παρουσία όλων όσων συμμετείχαν σε αυτή και το θερμό χειροκρότημα των θεατών που συνόδευε την εξέλιξη του προγράμματος, απετέλεσαν τα κεντρικά χαρακτηριστικά αυτού του Ανταμώματος.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, καθώς επίσης και τη διδασκαλία των χορών, την είχαν οι δάσκαλοι Βαρβάρα Μπότσαρη και Θοδωρής Μπότσαρης.

Στη μουσική συνοδεία ήταν, η κομπανία του εξαίρετου κλαρινίστα Θοδωρή Γεωργόπουλου, με τον καλίφωνο και βυζαντινό Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι και το λαούτο, τον χρυσοδάκτυλο Παναγιώτη Ξυδέα στο βιολί και τον δωρικό Σάκη Κάκκο στο ντέφι, που κατευθνθουσίασαν τους παρευρισκόμενους.

Πλήθος κόσμου παρέστει στην εκδήλωση και πέραν των προσδοκιών, με αποτέλεσμα οι καρέκλες που είχαν εγκατασταθεί στον χώρο να μην επαρκέσουν και έτσι εκατοντάδες παρακολούθησαν όρθιοι το πολύωρο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους τόσο ο απερχόμενος Δήμαρχος Κώστας Ασκούνης, όσο και ο νεοεκλεγείς Δημήτρης Κάρναβος, συνοδευόμενοι από Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους.

Την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκπροσώπησε πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, που συνόδευαν ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Κώστας Ζηκόπουλος, ο Έφορος Πολιτιστικού Κέντρου Γιάννης Νάκης, η Ειδική Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη και τα μέλη Ηλέκτρα Κίκη, Μένια Βαζούκη, Βίκυ Αράπη-Καραγιάννη, Κώστας Λιάγκος και η ψυχή της ηπειρώτικης αποδημίας ο αειθαλής Κώστας Μπατσής. Ακόμη από τους Ηπειρώτικους Συλλόγους της Αττικής παρέστησαν ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης Γιώργος Κωτσαντής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγιών Αναργύρων Αθηνά Ζάγκα, εκπρόσωποι, από το Σύλλογο Ηπειρωτών Πετρούπολης, Σύλλογο Ηπειρωτών Γλυφάδας, Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών και τον Ηπειρωτικό Σύνδεσμο Πειραιά, καθώς και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων αδελφοτήτων της Ηπειρώτικης Αποδημίας.

Ξεκινώντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Συλλόγου των Ηπειρωτών της Καλλιθέας Γεωργία Κίσκου εξέφρασε την ευαρέσκεια, τη χαρά και την ικανοποίηση για την εκδήλωση αυτή το ''Α' Ηπειρώτικο Αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας'', καθώς και την αθρόα προσέλευση του κόσμου. Ευχαρίστησε τον απερχόμενο  Δήμαρχο, για την βοήθεια που προσέφερε διαχρονικά στον Σύλλογο και για την εκδήλωση αυτή, που είναι συνδιοργάνωση με τον Δήμο και κάλεσε τον νέο Δήμαρχο να συνεχίσει το έργο και να το επεκτείνει για την στήριξη του Συλλόγου, ως και των άλλων πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, υποσχόμενη ότι του χρόνου το καλοκαίρι θα επαναληφθεί το αντάμωμα αυτό στον ίδιο χώρο ή σε μεγαλύτερο, γιατί η φετεινή επιτυχία θα φέρει περισσότερο κόσμο του χρόνου. Τέλος κλείνοντας έκανε μια μικρή αναφορά στο χορευτικό, ως και τις άλλες δράσεις και εκδηώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το 2014.

Χαιρετισμούς απήθυναν στη συνέχεια τόσο ο νυν Δήμαρχος Κώστας Ασκούνης, όσο και ο νεοεκλεγείς Δημήτρης Κάρναβος που δεσμεύτηκε στην πραγματοποίηση του Β' Ανταμώματος το καλοκαίρι, ως και κάθε βοήθεια για τον Σύλλογο.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Κώστας Κωνής, αναφέρθηκε στην συνολική προσπάθεια της ηπειρώτικης αποδημίας για την διατήρηση της ηπειρώτικης κουλτούρας και παράδοσης, σε μια δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης και παράλληλα πολιτιστικής παγκοσμιοποίησης, που έχει πρόσφορο έδαφος, να επιβληθεί στην παράδοση μας λόγω της  οικονομικής κρίσης. Έχουμε καθήκον, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της ΠΣΕ, να αντισταθούμε στην επίθεση της πολιτισμικής και πολιτιστικής παγκοσμιοποίησης και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλοι  που υπηρετούμε τις παραδόσεις και τα ήθη και έθιμα του λαού μας. Αυτό κάνει και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας, με επικεφαλής την εξαίρετη και αποτελεσματική Πρόεδρος Γεωργία Κίσκου και τους δημιουργικούς και αποτελεσματικούς χοροδιδασκάλους Βαρβάρα και Θοδωρή  Μπότσαρη, με πίστη και διαρκή προσπάθεια.
Κατόπιν απευθυνόμενους στους δύο Δημάρχους ΚΑλλιθέας τον απερ΄χομενο Κώστα Ασκούνη και τον νεοεκεγέντα Δημήτρη Κάρναβο, στον μεν πρώτο υπενθύμισε την από κοινού πρωτοβουλία τους και σχεδιασμό, για την εκδήλωση αυτή στον δε δεύτερο να είναι κοντά στον Σύλλογο και να τον συνδράμει και να υλοποιηθεί η δέσμευση το για επανάληψη της εκδήλωσης αυτής το ερχόμενο καλοκαίρι.
Στη συνέχεια κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παραστούν στην μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση της ΠΣΕ '''Ενα τραγούδι για την Ήπειρο...'', την Δευτέρα 14  Ιουλίου 2014, ώρα 20.30΄στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.
Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι και τους κάλεσε τις διακοπές τους να τις περάσουν στην Ήπειρο, γιατί η ηπειρώτικη αγορά, χρειάζεται την στήριξη μας.

Το Ηπειρώτικο γλέντι που ακολούθησε την παράσταση των χορευτικών, κράτησε μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα και στους παρευρισκόμενοους προσφέρθηκαν ηπειρώτικα εδέσματα και πίτες και ηπειρώτικο τσίπουρο.

Και του χρόνου
 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου